Рецепт бісквітних оладок

Представляємо рецепти бісквітних оладок – класичний, з ягодами. У результаті в нас повинні вийти смачні, пишні й легкі оладки, за смаком вони будуть нагадувати бісквіт.

Солодкі

Класичний рецепт

Щоб приготувати класичні бісквітні оладки по рецепту, нас потрібні продукти:

  • яйця (6 штук);
  • борошно (1 склянка);
  • ванілін (1 чайна ложка);
  • молоко (1/3 склянки);
  • сіль (1/4 чайної ложки);
  • цукор (4 їдальні ложки);
  • розпушувач (1/2 чайної ложки);
  • рослинна олія, щоб посмажити.

Рецепт приготування:

  1. Збиваємо білки із сіллю в піну.
  2. В окремій ємності перетираємо жовтки із цукром.
  3. Змішуємо білки й жовтки. Обережно вливаємо жовтки в білкову піну.
  4. Потім додаємо інгредієнти, що залишилися, в тісто. Обережно вливаємо борошно й перемішуємо.
  5. Просіваємо борошно в тісто.
  6. Додаємо розпушувач, ванілін.
  7. Ретельно перемішуємо тісто в одну сторону.
  8. Нагріваємо сковороду на сильному вогні. Викладаємо тісто невеликими порціями.
  9. Чекаємо поки нижня скоринка присмажиться.
  10. Перевертаємо й жаримо на невеликій кількості рослинної олії до золотавої скоринки.

Знімаємо оладки й викладаємо на тарілку. Подаємо із солодкими соусами.

З медом

З ягодами

Щоб приготувати бісквітні оладки з ягодами, нам потрібні продукти:

  • яйця (4 штуки);
  • цукор (200 грамів);
  • борошно (200 грамів);
  • сіль (щіпка);
  • крохмаль (щоб обваляти ягоди);
  • олія (для випікання);
  • ягоди (1 склянка), для приготування підійдуть будь-які ягоди, у цьому випадку використовується смородина, чорниця, малина.

Рецепт приготування блюда:

Для випікання потрібна хороша сковорода із кришкою, добре, якщо є млинцева сковорода. Також потрібна дерев’яна лопатка, щоб перевертати оладки, міксер, щоб збивати яйця.

  1. Ягоди миемо, відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  2. Беремо яйця, розбиваємо їх і акуратно відокремлюємо жовтки від білків.
  3. За допомогою міксера збиваємо білки в легку й пишну піну. Додаємо щіпку солі.
  4. Жовтки розтираємо із цукром і обережно додаємо їх у збиті білки.
  5. Всипаємо борошно в яєчну масу.
  6. Акуратно помішуємо тісто. Робити це необхідно тільки в одну сторону, щоб не зруйнувалася структура збитих білків. Це дозволить зберегти тісто пишним.
  7. Ягоди обвалюємо в крохмалі. Це робиться, щоб сік не витікав з ягід.
  8. Додаємо ягоди в тісто. Усе перемішуємо.
  9. Сковороду сильно нагріваємо на великому вогні. Це потрібно, щоб відразу почала утворюватися скоринка знизу оладок, інакше тісто розпливеться по сковороді.
  10. Виливаємо тісто на сковороду, змащену олією, невеликими порціями. Звичайно це половина столової ложки.
  11. Як тільки скоринка підпечеться, чекаємо ще півхвилини й зменшуємо вогонь, жаримо.
  12. Коли оладки піднімуться й з’являться пухирці, перевертаємо оладки за допомогою дерев’яної лопатки.
  13. Жаримо оладки під кришкою до рум’яної скоринки.

Готові бісквітні оладки складаємо на одну велику тарілку або відразу розкладаємо на порційні тарілки. Оладки можна подавати з ягодами, фруктами, згущенкою, збитими вершками, варенням або сметаною.

З ягодами

Корисні поради

  1. З’єднувати білкову піну й перетерті із цукром жовтки потрібно дуже акуратно, інакше замість пишних оладок вийдуть плоскі.
  2. Потрібно мішати тісто тільки в одну сторону, щоб пишність не осіла.
  3. Тісто повинно вийти за консистенцією як густа сметана.
  4. Сковорода повинна бути сильно нагріта перед жаркою. Інакше тісто розпливеться по сковороді.
  5. Важливо жарити оладки під кришкою, інакше вони не піднімуться.
  6. Перевертати оладки потрібно швидко, але акуратно, щоб вони не опустилися.

Ссылка на основную публикацию