Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо рецепти бісквітних оладок – класичний, з ягодами. У результаті в нас повинні вийти смачні, пишні й легкі оладки, за смаком вони будуть нагадувати бісквіт.
Класичний рецепт
Щоб приготувати класичні бісквітні оладки по рецепту, нас потрібні продукти:
- яйця (6 штук);
- борошно (1 склянка);
- ванілін (1 чайна ложка);
- молоко (1/3 склянки);
- сіль (1/4 чайної ложки);
- цукор (4 їдальні ложки);
- розпушувач (1/2 чайної ложки);
- рослинна олія, щоб посмажити.
Рецепт приготування:
- Збиваємо білки із сіллю в піну.
- В окремій ємності перетираємо жовтки із цукром.
- Змішуємо білки й жовтки. Обережно вливаємо жовтки в білкову піну.
- Потім додаємо інгредієнти, що залишилися, в тісто. Обережно вливаємо борошно й перемішуємо.
- Просіваємо борошно в тісто.
- Додаємо розпушувач, ванілін.
- Ретельно перемішуємо тісто в одну сторону.
- Нагріваємо сковороду на сильному вогні. Викладаємо тісто невеликими порціями.
- Чекаємо поки нижня скоринка присмажиться.
- Перевертаємо й жаримо на невеликій кількості рослинної олії до золотавої скоринки.
Знімаємо оладки й викладаємо на тарілку. Подаємо із солодкими соусами.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
З ягодами
Щоб приготувати бісквітні оладки з ягодами, нам потрібні продукти:
- яйця (4 штуки);
- цукор (200 грамів);
- борошно (200 грамів);
- сіль (щіпка);
- крохмаль (щоб обваляти ягоди);
- олія (для випікання);
- ягоди (1 склянка), для приготування підійдуть будь-які ягоди, у цьому випадку використовується смородина, чорниця, малина.
Рецепт приготування блюда:
Для випікання потрібна хороша сковорода із кришкою, добре, якщо є млинцева сковорода. Також потрібна дерев’яна лопатка, щоб перевертати оладки, міксер, щоб збивати яйця.
- Ягоди миемо, відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла зайва вода.
- Беремо яйця, розбиваємо їх і акуратно відокремлюємо жовтки від білків.
- За допомогою міксера збиваємо білки в легку й пишну піну. Додаємо щіпку солі.
- Жовтки розтираємо із цукром і обережно додаємо їх у збиті білки.
- Всипаємо борошно в яєчну масу.
- Акуратно помішуємо тісто. Робити це необхідно тільки в одну сторону, щоб не зруйнувалася структура збитих білків. Це дозволить зберегти тісто пишним.
- Ягоди обвалюємо в крохмалі. Це робиться, щоб сік не витікав з ягід.
- Додаємо ягоди в тісто. Усе перемішуємо.
- Сковороду сильно нагріваємо на великому вогні. Це потрібно, щоб відразу почала утворюватися скоринка знизу оладок, інакше тісто розпливеться по сковороді.
- Виливаємо тісто на сковороду, змащену олією, невеликими порціями. Звичайно це половина столової ложки.
- Як тільки скоринка підпечеться, чекаємо ще півхвилини й зменшуємо вогонь, жаримо.
- Коли оладки піднімуться й з’являться пухирці, перевертаємо оладки за допомогою дерев’яної лопатки.
- Жаримо оладки під кришкою до рум’яної скоринки.
Готові бісквітні оладки складаємо на одну велику тарілку або відразу розкладаємо на порційні тарілки. Оладки можна подавати з ягодами, фруктами, згущенкою, збитими вершками, варенням або сметаною.
Корисні поради
- З’єднувати білкову піну й перетерті із цукром жовтки потрібно дуже акуратно, інакше замість пишних оладок вийдуть плоскі.
- Потрібно мішати тісто тільки в одну сторону, щоб пишність не осіла.
- Тісто повинно вийти за консистенцією як густа сметана.
- Сковорода повинна бути сильно нагріта перед жаркою. Інакше тісто розпливеться по сковороді.
- Важливо жарити оладки під кришкою, інакше вони не піднімуться.
- Перевертати оладки потрібно швидко, але акуратно, щоб вони не опустилися.