Рецепт оладок без олії

Представляємо рецепти оладок без олії – на кисляку (скисле молоко), кефірні, кабачкові, картопляні, ванільні.

Сніданок

На кисляку

Оладки без олії на кисляку (скисле молоко). Інгредієнти:

  • 1склянка кисляку
  • 160 грамів борошна
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки горячої води (окріп, відразу після закипання)
  • половина чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки цукру
  • половина чайної ложки соди.

Приготування:

  1. Змішуємо кисляк, яйце, сіль, цукор, перемішуємо, поки цукор не розчиниться.
  2. Додаємо до кисляка борошно, перемішуємо, комки розтираємо ложкою.
  3. Змішуємо соду і дві столові ложки окропу, виливаємо в тісто, перемішуємо. Сода вступає в реакцію з кисляком, починають виділятися пухирці вуглекислого газу, який робить оладки м’якими.

Жаримо з двох сторін на сковороді з антипригарним покриттям.

Смачні

Кефірні

Оладки на кефірі. Інгредієнти:

  • півтори склянки кефіру
  • щіпка солі
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка соди
  • півтори склянки борошна
  • 2 яйця.

Готуємо оладки на кефірі:

  1. Змішуємо кефір, яйця, цукор, соду, борошно, сіль.
  2. Жаримо на сковороді з двох сторін.

Кабачкові

Інгредієнти:

  • 1 кілограм кабачків (стільки важить середній кабачок)
  • 3 яйця
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 1 помідор
  • 1 зубчик часника
  • щіпка солі
  • щіпка перцю.

Приготування:

  1. Чистимо кабачок від шкірки та серцевини, натираємо на крупній терці, солимо і залишаємо на півгодини.
  2. Віджимаємо кабачок, зливаємо сік.
  3. Очищуємо морквину, натираємо на крупній терці.
  4. Дрібно нарізаємо цибулю, часник, помідор. Часник можна подрібнити на часникодавці.
  5. Змішуємо всі інгредієнти в широкій мисці або в каструлі, солимо, перчимо, перемішуємо.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  7. Застелямо деко (протвень) пергаментним папером або фольгою.
  8. З допомогою столової ложки викладаємо на деко невеликі млинці.
  9. Випікаємо протягом 25 хвилин.

Подаємо зі сметаною.

Кабачок

Картопляні

Інгредієнти:

  • 500 грамів молодого кабачка
  • 1 яйце
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 100 грамів картоплі
  • щіпка соди
  • щіпка солі
  • щіпка чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Кабачок, морквину, картоплю миємо, чистимо, натираємо на крупній терці, залишаємо на 20 хвилин, віджимаємо і зливаємо сік.
  2. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і додаємо до натертих кабачків.
  3. Додаємо яйце, соду, перемішуємо.

Жаримо на сковорідці з антипригарним покриттям. Одну сторону жаримо протягом 5 хвилин без кришки, іншу – три хвилини під кришкою.

З картоплею

Ванільні

Оладки на кефірі з додаванням ванільного цукру. Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • півтори склянки кефіру або кисляка (скислого молока)
  • 3 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик порошку для печива (розпушувач)
  • щіпка солі.

Готуємо ванільні оладки на кефірі:

  1. Розділяємо яєчні жовтки і білки.
  2. Додаємо до жовтків одну столову ложку цукру, солимо, збиваємо.
  3. Додаємо до жовтків ванільний цукор.
  4. Виливаємо до жовтків кефір.
  5. Додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо.
  6. Додаємо до білків столову ложку цукру, збиваємо.
  7. Акуратно перемішуємо білки з тістом, білки не повинні втратити свою повітряну структуру.

Жаримо оладки на кефірі на антипригарній сковороді під кришкою протягом 5 хвилин з одного боку, з іншого боку потрібно жарити три хвилини. З цими солодкими оладками можна подавати мед, варення, згущене молоко.

Ссылка на основную публикацию