Рецепт пісних оладок

Представляємо рецепти пісних оладок — бездріжджові на воді, на мінеральній газованій воді з медом, з яблуками, вівсяні, з бананом, гарбузові, морквяні, на соєвім молоці з яблуком і лимонним соком, з ячної каші, капустяні.

З яблуками

Пісні бездріжджові оладки на воді

Для приготування пісних бездріжджових оладок на воді нам потрібні продукти:

  • борошно – 160 грамів
  • кип’ячена вода – 180 мілілітрів (дивитися по консистенції)
  • дріжджі сухі – 10 грамів
  • цукор – 5 грамів
  • сіль
  • олія для випікання.

Послідовність приготування оладок:

  1. У ємність просіяти борошно. Воду трохи підігріти, поступово влити в борошно, перемішуючи до однорідної маси.
  2. У суміш покласти цукор і сіль. Добреперемішати й висипати дріжджі.
  3. Готову суміш щільно прикрити плівкою на 90 хвилин, дати тісту підійти.
  4. З готового тіста, не перемішуючи, формувати оладки, посмажити в маслі.
  5. Оладки будуть менш жирні, якщо їх перекласти на паперові серветки або рушник.

На воді

Пісні оладки на мінеральній газованій воді з медом

Для приготування пісних оладок на мінеральній газованій воді з медом нам потрібні продукти:

  • борошно – 250 грамів
  • мінералка газована – 250 мілілітрів
  • сода харчова – 3 грама
  • мед, цукор (по чайній ложці)
  • олія рослинна (для випікання).

Рецепт приготовления:

  1. У глибоку чашу просіяти одну склянку борошна, акуратно влити мінералку, всипати соду. Отриману суміш добре перемішати.
  2. Далі слід висипати цукор, влити заздалегідь розтоплений мед.
  3. За бажанням можна влити в готове тісто трохи олії, тоді оладки можна жарити в меншій кількості олії.
  4. Можна додати суміш прянощів кориці, гвоздики, мускатного горіха й імбиру (обережно, може бути алергія).
  5. Жарити на середньому вогні до готовності.

Пісні оладки з яблуками

Для готування пісних оладок з яблуками нам потрібні продукти:

  • яблука – 500-600 грамів
  • борошно – 400 грамів (дивитися по консистенції)
  • вода – 380 мілілітрів (2 неповні склянки)
  • дріжджі – 20 грамів
  • цукор пісок – 40 грамів (якщо яблуко солодке, цукру можна менше)
  • натерта цедра з половини лимона
  • сіль
  • олія для випікання.

Послідовність приготування оладо:

  1. Розвести дріжджі як зазначено на упаковцы, всипати сіль, цукор, терту цедру, перемішати.
  2. Просіяти в суміш борошно, перемішати й залишити на деякий час.
  3. Очищені від шкірки й серцевини яблука порізати пластинками товщиною не більш як 0,5 сантиметра.
  4. Викласти на розігріту сковороду з олією спершу скибочки яблук, а потім залити їх тістом, формуючи оладки.
  5. Жарити до утворення скоринки на помірному вогні.

З варенням

Вівсяні оладки

Для приготування пісних вівсяних оладок нам потрібні продукти:

  • вода – 500 мілілітрів
  • вівсяні пластівці в пакетиках – 160 грамів
  • борошно – 80 грамів
  • цукор – 60 грамів
  • сіль
  • олія для випікання.

Послідовність приготування оладок:

  1. У миску всипати вівсяні пластівці із цукром, посолити. Влити в суху суміш окріп і добре розмішати отриману кашу.
  2. Дати охолонути суміші до кімнатної температури, але не менш як 15 хвилин. В остиглу суміш просіяти борошно.
  3. Обсмажити оладки до готовності на розігрітій сковороді.

Оладки з бананом

Для приготування пісних бананових оладок нам потрібні продукти:

  • борошно – неповна склянка
  • вівсяні пластівці – 50 грамів
  • банани – 2 штуки
  • цукор – 80 грамів (якщо банани солодкі, цукру потрібно менше)
  • вода – 2 склянки
  • розпушувач тіста – 20 грамів
  • кориця – 10 грамів (за бажанням)
  • олія рослинна – 20 мілілітрів (у тісто)
  • олія для випікання.

Послідовність приготування оладий:

  1. У глибокій ємності розім’яти вилкою банани до однорідної маси, додати воду.
  2. Пластівці розмолоти блендером до порошкоподібного стану.
  3. В іншій чашці змішати всі сухі складові.
  4. З’єднати обидві суміші, замісити тісто.
  5. Додати в готову суміш олію, ще раз перемішати.
  6. Жарити оладки на олії на середньому вогні.

Пісні гарбузові оладки

Для приготування пісних гарбузових оладок нам потрібні продукти:

  • гарбуз, м’якоть без насіння – 1 кілограм
  • борошно – 250 грамів
  • одна столова ложка цукру
  • сіль
  • олія (жарити).

Послідовність приготування оладок:

  1. Натерти на середній тертці заздалегідь підготовану м’якоть гарбуза, без насіння і волокон.
  2. До гарбузової каші додати інші інгредієнти, перемішати до однорідної консистенції.
  3. Сформувати оладки й обсмажити до готовності на невеликому вогні.

Пісні морквяні оладки

Щоб приготувати пісні морквяні оладки, нам потрібно:

  • морква середнього розміру – 2 штуки
  • борошно – 550-600 грамів, дивитися по консистенції
  • цукор – 60 грамів, можна фруктозу – 20 грамів (фруктозу часто не можна використовувати, вона шкідлива)
  • тепла вода– 250 мілілітрів
  • сода – 10 грамів
  • оцет – 10 мілілітрів
  • щіпка солі
  • олія, щоб пожарити.

Послідовність приготування пісних оладок:

  1. Моркву дрібно натерти, викласти в ємність для замішування тіста.
  2. У натерту моркву додати теплу воду, засипати цукор, сіль і соду (не погашену), розмішати.
  3. Борошно акуратно просіяти в отриману суміш, помішуючи. Тісто вийде густіше за сметану. Консистенцію тіста можна коректувати порціями борошна й води.
  4. У сформоване тісто влити оцет, перемішати, щоб оцет повністю розчинився. При правильній консистенції з’являться невеликі пухирці – тісто готове до випікання.
  5. Морквяні пісні оладки жарять з двох боків на олії на помірному вогні.

Пісні оладки на соєвому молоці з яблуком і лимонним соком

Для приготування пісних морквяних оладок нам потрібні продукти:

  • борошно –160 грамів
  • велике яблуко – 1 штука
  • лимон – 1 штука
  • соєве молоко – 250 мілілітрів
  • цукор пісок – 120 грамів
  • розпушувач тіста – один пакетик (10 грамів)
  • сіль
  • ванілін – 5-10 грамів
  • олія рослина – 40 мілілітрів (у тісто)
  • олія для випікання.

Послідовність приготування оладок:

  1. У глибоку ємність покласти всі сипучі компоненти, добре перемішати й покласти потерту на дрібній терці цедру лимона.
  2. Очищене від шкірки яблуко натріть на крупній терці.
  3. У чашу із сухими інгредієнтами додати тепле соєве молоко, розмішати до однорідної консистенції, влити олію, перемішати.
  4. Покласти в тісто натерті яблука й сік половини лимона. Посмажити оладки на соняшниковій олії на середньому вогні.

Пісні оладки з ячної каші

Для приготування пісних оладок з ячної каші нам потрібні продукти:

  • ячна крупа – 80 грамів
  • борошно – 60 грамів
  • цукор – 25 грамів
  • вода – 30 мілілітрів
  • сіль
  • рослинна олія – 40 миллилитров (у тісто)
  • олія для випікання
  • цукрова пудра
  • ягоди, щоб прикрасити готову страву.

Послідовність приготування оладок:

  1. Заздалегідь зварити ячну кашу (її потрібно посолити).
  2. До остиглої каші висипати борошно й цукор. Перемішати.
  3. В отриману густу суміш повільно влити теплу воду, тісто виходить як 20% сметана.
  4. Перед випіканням влити в тісто олію і перемішати.
  5. Посмажити оладки по обидва боки на нагрітій сковороді до апетитного кольору. При подачі на стіл оладки прикрасити ягодами, присипати цукровою пудрою.

Пісні капустяні оладки

Для готування пісних капустяних оладок нам потрібні продукти:

  • відвар капусти – 1 склянка
  • середня цибулина – 2 штуки
  • борошно – 250 грамів
  • сіль
  • капуста білокачанна – 260 грамів
  • кмин мелений – 10 грамів
  • мелений чорний перець
  • розпушувач тіста – 1 пакетик
  • олія соняшникова – 30 мілілітрів
  • олія, щоби пожарити.

Послідовність приготування оладок:

  1. Скип’ятити воду, покласти в неї нашатковану капусту. Довести до кипіння й залишити тушкуватися ще 5 хвилин.
  2. Взяти одну склянку капустяного відвару, решта злити.
  3. Злегка промити капусту під холодною водою, використовувати друшляк.
  4. Помістити капусту в ємність для приготування тіста, додати дрібно нарізану цибулю.
  5. Овочеву суміш перемішати блендером (можна використовувати м’ясорубку).
  6. В овочеве пюре додати остиглий капустяний відвар і олію. Перемішати.
  7. В однорідну суміш додати сухі компоненти, що залишилися, і замісити тісто.
  8. Жарити оладки на олії на помірному вогні.

Ссылка на основную публикацию