Рецепт бананових оладок

Представляємо рецепти бананових оладок – без борошна, кефірні, з молоком, з шоколадом, з кокосом, з карамельним соусом, з яблуками, на кефірі, з полуницею, у мультиварці, вівсяні, гарбузові.

З горіхами

Без борошна

Для приготування цього блюда нам потрібно:

  • два яйця
  • два банани
  • рослинна олія, для смаження.
  • Кориця.

Приготування:

  1. Очистити від усього зайвого фрукти, банани пом’яти ложкою й натерти на великій тертці.
  2. У бананове пюре додати корицю і яйце.
  3. Розмішати до однорідної маси.
  4. На прогріту сковороду виливаємо олію.
  5. Ложкою на сковороду виливаємо тісто й обсмажуємо із двох боків.
  6. Подавати можна з арахісовою пастою або кленовим сиропом.

Сніданок

Кефірні

Список продуктів:

  • 400 грамів борошна
  • один банан
  • 1,5 склянки кефіру
  • п’ять столових ложок цукру
  • одна чайна ложка соди.

Приготування:

  1. У глибоку ємність наливаємо кефір, добре перемішуємо, додаємо соду.
  2. У цю ж миску висипаємо просіяне борошно, цукор і все перемішуємо.
  3. Ріжемо банан кубиками й висипаємо в ємність до інших продуктів.
  4. Тепер потрібно зробити тісто, перемішавши всі інгредієнти.
  5. На прогріту сковороду виливаємо олію.
  6. З кожної сторони по 3-4 хвилини жаримо оладки.

Якщо при замісі тіста скористатися міксером, тісто вийде щільне без грудочок.

Солодкі

Панкейки з молоком

Продукти для приготування:

  • 90 грамів борошна
  • одне яйц
  • 20 грамів цукру
  • 150 мілілітрів молока
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • два банани
  • 20 грамів вершкового масла
  • сіль.
  • 0,5 чайної ложки соди.

Щоб оладки вийшли м’які й ніжні, краще брати перезрілі банани. Жарити можна на сухій сковороді (трохи олії все ж рекомендується використовувати при випіканні).

Готуємо страву:

  1. Перемішати цукор, борошно, соду, розпушувач і сіль, в одній тарілці.
  2. Подрібнити банани до утворення пюре, перемішати з молоком і шматочком масла вершкового, і влити збитий жовток. Усю цю суміш розміщати вінчиком.
  3. До цієї маси всипати борошно й усе добре перемішати.
  4. Збити білки до утворення густої піни й влити в миску з тістом.
  5. Обсмажити із двох сторін.

Можна подавати із кленовим сиропом.

Бананово-шоколадні оладки

Для приготування нам знадобляться.

  • одна склянка кефіру
  • два банани
  • одна склянка борошна.
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки какао-порошку
  • одне яйце
  • 1,5 чайні ложки розпушувача
  • половина чайної ложки солі
  • одна столова ложка рослинної олії в тісто й одна столова ложка рослинної олії для випікання.

Щоб тісто не вийшло густе, потрібно засипати борошно маленькими порціями й трошки почекати, поки воно розбухне. Щоб оладки не були такими жирними, можна викласти їх на паперову серветку, вона вбере в себе всі надлишки жиру.

Приготування:

  1. Розпушувач, цукор, какао, сіль і борошно перемішати в глибокій ємності.
  2. Перемішати блендером банани, олію, кефір і яйце.
  3. В отриману масу засипати борошно.
  4. Нагріти сковороду, налити олію.
  5. Тісто потрібно викласти вилкою й жарити на повільному вогні.

Можна подавати із джемом і малиновим варенням.

Кокосово-бананові оладки

Необхідні продукти:

  • два банани
  • три яйця
  • 60 грамів борошна.
  • 50 грамів цукру
  • 30 грамів вершкового масла
  • 60 грамів м’якого білого сиру
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 30 грамів кокосової стружки.

Приготування.

  1. Почистити банани від шкірки, помнути їх ложкою. Взяти глибоку тарілку, розмішати в ній сир, яйця, цукор, потім покласти фруктове пюре.
  2. Взяти міксер, і весь уміст ємності збити.
  3. Насипаємо борошно, кокосову стружку, розпушувач і кладемо вершкове масло.
  4. Тісто потрібно добре перемішати, і залишити на двадцять хвилин.
  5. Олією сковороду змащувати не потрібно, жаримо оладки з двох сторін.

З бананом у карамельному соусі

Інгредієнти:

  • два курячі яйця
  • 150 грамів цукру
  • маленька щіпка солі
  • 500 мілітірів кефіру
  • 350 грамів пшеничного борошна
  • половина чайної ложки соди
  • два банани
  • 70 грамів вершкового масла.

Приготуваня:

  1. У великій тарілці розбиваємо два яйця, додаємо 100 грамів цукру, усе це потрібно збити вінчиком до появи піни. Потім додамо кефір, солимо, все добре перемішуємо. Насыпем соду й маленькими порціями борошно, усе це замісимо в однорідне тісто.
  2. На заздалегідь розігріту сковороду виливаємо маленькими порціями тісто й жаримо оладки із двох сторін.
  3. Нарізаємо банан кільцями, у нагрітій сковороді розтоплюємо решта цукру і вершкове масло, в цьому карамельному соусі обсмажуємо кружечки бананів. Обсмажені банани ставимо на оладки і поливаємо карамельним соусом.

З яблуками на кефірі

Продукти для приготування:

  • 250 мілілітрів кефіру
  • 150 грамів борошна
  • 0,5 чайної ложки соди
  • одне яблуко, один банан
  • дві їдальні ложки цукру
  • два яйця
  • дві їдальні ложки масла рослинного
  • сіль
  • один пакетик ванільного цукру.

Для тесту кефір повинен бути або кімнатної температури, або трохи теплішим. Банан повинен бути стиглий. Цукру повинно бути стільки, скільки вказано у рецепті, якщо насипати більше, оладки будуть підгоряти.

Приготування:

  1. Борошно просіюємо, банани і яблука натираємо на великій тертці.
  2. У миску розбиваємо два яйця й виливаємо кефір, потім додаємо сіль, соду й цукор.
  3. Біля однієї хвилини міксером збиваємо до однорідної маси, щоб не було ніяких грудочок.
  4. Додаємо борошно і пакетик ванільного цукру.
  5. Додаємо в тісто натерті фрукти й добре перемішуємо, при додаванні яблук тісто може стати рідким, якщо воно занадто рідке, додаємо трохи борошна.
  6. Розігріваємо рослинну олію на сковороді й підрум’янюємо оладки із двох боків. Якщо сковорода має антипригарне покриття, то її досить просто змастити олією.
  7. Оладки можна посипати солодкою цукровою пудрою, однак краще полити рідким медом.

Бананові оладки

Інгредієнти.

  • 300 грамів пшеничного борошна вищого сорту
  • 250 мілітрів кефіру
  • 200 грамів бананів
  • два курячі яйця
  • 1,5 столові ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • одна щіпка солі
  • 100 мілілітрів соняшникової олії.

Приготування:

  1. Беремо глибоку тарілку, висипаємо пшеничне борошно, соду й щіпку солі.
  2. Перемішуємо всі ретельно, щоб сіль і сода рівномірно перемішалася з борошном.
  3. Далі беремо іншу тарілку й кладемо в неї банани, вилкою перетворюємо їх у бананове пюре.
  4. Туди ж додаємо 1,5 столові ложки цукру й два курячі яйця. Якщо банани дуже солодкі, цукор можна взагалі не додавати.
  5. Усе ретельно перемішуємо й наливаємо кефір, перемішуємо.
  6. Суміш із борошна, соди і солі просіюємо через сито в тарілку з бананами, добре перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок.
  7. На широку сковороду виливаємо частину олії, прогріваємо її і викладаємо тісто за допомогою столової ложки, жаримо під кришкою на середньому вогні з двох боків.

На кефірі

Список продуктів.

  • 200 грамів борошна
  • один банан
  • одне яйце
  • одна склянка кефіру
  • 3 столові ложки цукру
  • одна столова ложка сухих дріжджів
  • сіль
  • лимонний сік.

Бананові оладки, приготування:

  1. В окремій ємності змішати дріжджі й половину чайної ложки цукру, туди ж додати 2-3 чайні ложки води і накрити. Окремо збити яйце, додати сіль, цукор і кефір, добре все перемішати.
  2. Борошно просіяти й перемішати. На даному етапі тісто повинно бути дуже густим, щоб оладки вийшла пишними. Щоб банан не потемнів, його потрібно полити лимонним соком, попередньо натерши на тертці. Тоді й наше тісто буде світлим.
  3. У тісто додати банан, дріжджі, ретельно перемішати. Тісто повинно мати консистенцію як дуже густа сметана. Щоб тісто підійшло, його потрібно накрити рушником і залишити в теплому місці.
  4. Коли тісто збільшиться в об’ємі у два рази, а це не раніше чому через півгодини, можна починати випікати оладки, не перемішуючи тісто. На розігріту сковороду налити столову ложку рослинної олії, викласти тісто кружальцями й жарити на середньому вогні.

З полуницею й нутеллою

Продукти:

  • 500 мілілітрів кефіру.
  • 1,5 склянки борошна.
  • 100 грамів нутелли
  • 1,5 столові ложки цукру
  • 1,5 столові ложки рослинної олії
  • дві щіпки солі
  • полуниця
  • банани.

Приготування:

  1. Потрібно змішати цукор, соду, сіль, кефір.
  2. Не припиняючи помішувати повільно ввести просіяне борошно.
  3. Розмішуючи вынчиком, повільно долити рослинну олію.
  4. На гарячій сковороді посмажити оладки. Прикрасити шматочками фруктів і намастити горіховою пастою.

У мультиварці

Продукти

  • білий сир (творог) – 100 грамів
  • два стакана кефіру
  • два банани
  • 1,5 склянки борошна
  • одне куряче яйце.
  • 4 столові ложки цукру
  • половину чайної ложки соди.

Бананові оладки, рецепт приготування:

  1. Соду потрібно погасити кефіром, додаємо яйце, далі потрібно всипати цукор, добре перемішати. Сир протерти через сито, до нього додати пюре з бананів, розмішати, яйце й цукор з’єднати, поступово всипати борошно, тісто повинно вийти трохи густішим, ніж чим для звичайних оладок.
  2. Ложкою викласти тісто в чашу, сирно-бананові оладки жарити в мультиварцы з відкритою кришкою 10-15 хвилин у режимі «Випічка «, перевертаємо на інший бік і готуємо ще 15 хвилин.
  3. Смачні оладки готові, подавати з медом або сметаною до чаю.

Вівсяно-сирні

Продукти:

  • 50 грамів білого сиру
  • 25 грамів вівсяних пластівців
  • одне яйце
  • 50 грамів банану.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці перемішати з яйцем й залишити на 10 хвилин. Якщо пластівці помолоти, то на 5 хвилин.
  2. Потовкти банан і змішати його із сиром.
  3. Жарити без олії п’ять хвилин, на іншому боці – три хвилини. Готові оладки поливаємо медом.

Гарбузові

Список продуктів які будуть потрібні.

  • 250 грам гарбуза
  • 60 грам банана
  • 2 столові ложки молока
  • 1 столова ложка цукру
  • 100 грам борошна
  • 3 грама розпушувача
  • 0,5 столові ложки рослинної олії
  • кориця, ванілін по смакові.

Приготування:

  1. У мікрохвильовій печі запікати гарбуз до м’якості, це 5 хвилин на максимальній потужності. Остудити.
  2. Банан порізати, видалити м’якоть гарбуза.
  3. Розім’яти банан і м’якоть гарбуза вилкою до консистенції пюре, додати молоко, ванілін, цукор і корицю.
  4. Змішати борошно з розпушувачем тіста і додати до молока.
  5. На розігріту сковороду налити масла наше тісто, буде зручно це робити двома змоченими у воді ложками. Жарити на рослинній олії 3-4 хвилини з кожного боку.

Ссылка на основную публикацию