Представляємо рецепти бананових оладок – без борошна, кефірні, з молоком, з шоколадом, з кокосом, з карамельним соусом, з яблуками, на кефірі, з полуницею, у мультиварці, вівсяні, гарбузові.
Зміст
Без борошна
Для приготування цього блюда нам потрібно:
- два яйця
- два банани
- рослинна олія, для смаження.
- Кориця.
Приготування:
- Очистити від усього зайвого фрукти, банани пом’яти ложкою й натерти на великій тертці.
- У бананове пюре додати корицю і яйце.
- Розмішати до однорідної маси.
- На прогріту сковороду виливаємо олію.
- Ложкою на сковороду виливаємо тісто й обсмажуємо із двох боків.
- Подавати можна з арахісовою пастою або кленовим сиропом.
Кефірні
Список продуктів:
- 400 грамів борошна
- один банан
- 1,5 склянки кефіру
- п’ять столових ложок цукру
- одна чайна ложка соди.
Приготування:
- У глибоку ємність наливаємо кефір, добре перемішуємо, додаємо соду.
- У цю ж миску висипаємо просіяне борошно, цукор і все перемішуємо.
- Ріжемо банан кубиками й висипаємо в ємність до інших продуктів.
- Тепер потрібно зробити тісто, перемішавши всі інгредієнти.
- На прогріту сковороду виливаємо олію.
- З кожної сторони по 3-4 хвилини жаримо оладки.
Якщо при замісі тіста скористатися міксером, тісто вийде щільне без грудочок.
Панкейки з молоком
Продукти для приготування:
- 90 грамів борошна
- одне яйц
- 20 грамів цукру
- 150 мілілітрів молока
- 2 чайні ложки розпушувача
- два банани
- 20 грамів вершкового масла
- сіль.
- 0,5 чайної ложки соди.
Щоб оладки вийшли м’які й ніжні, краще брати перезрілі банани. Жарити можна на сухій сковороді (трохи олії все ж рекомендується використовувати при випіканні).
Готуємо страву:
- Перемішати цукор, борошно, соду, розпушувач і сіль, в одній тарілці.
- Подрібнити банани до утворення пюре, перемішати з молоком і шматочком масла вершкового, і влити збитий жовток. Усю цю суміш розміщати вінчиком.
- До цієї маси всипати борошно й усе добре перемішати.
- Збити білки до утворення густої піни й влити в миску з тістом.
- Обсмажити із двох сторін.
Можна подавати із кленовим сиропом.
Бананово-шоколадні оладки
Для приготування нам знадобляться.
- одна склянка кефіру
- два банани
- одна склянка борошна.
- 3 столові ложки цукру
- 3 столові ложки какао-порошку
- одне яйце
- 1,5 чайні ложки розпушувача
- половина чайної ложки солі
- одна столова ложка рослинної олії в тісто й одна столова ложка рослинної олії для випікання.
Щоб тісто не вийшло густе, потрібно засипати борошно маленькими порціями й трошки почекати, поки воно розбухне. Щоб оладки не були такими жирними, можна викласти їх на паперову серветку, вона вбере в себе всі надлишки жиру.
Приготування:
- Розпушувач, цукор, какао, сіль і борошно перемішати в глибокій ємності.
- Перемішати блендером банани, олію, кефір і яйце.
- В отриману масу засипати борошно.
- Нагріти сковороду, налити олію.
- Тісто потрібно викласти вилкою й жарити на повільному вогні.
Можна подавати із джемом і малиновим варенням.
Кокосово-бананові оладки
Необхідні продукти:
- два банани
- три яйця
- 60 грамів борошна.
- 50 грамів цукру
- 30 грамів вершкового масла
- 60 грамів м’якого білого сиру
- 1 столова ложка розпушувача
- 30 грамів кокосової стружки.
Приготування.
- Почистити банани від шкірки, помнути їх ложкою. Взяти глибоку тарілку, розмішати в ній сир, яйця, цукор, потім покласти фруктове пюре.
- Взяти міксер, і весь уміст ємності збити.
- Насипаємо борошно, кокосову стружку, розпушувач і кладемо вершкове масло.
- Тісто потрібно добре перемішати, і залишити на двадцять хвилин.
- Олією сковороду змащувати не потрібно, жаримо оладки з двох сторін.
З бананом у карамельному соусі
Інгредієнти:
- два курячі яйця
- 150 грамів цукру
- маленька щіпка солі
- 500 мілітірів кефіру
- 350 грамів пшеничного борошна
- половина чайної ложки соди
- два банани
- 70 грамів вершкового масла.
Приготуваня:
- У великій тарілці розбиваємо два яйця, додаємо 100 грамів цукру, усе це потрібно збити вінчиком до появи піни. Потім додамо кефір, солимо, все добре перемішуємо. Насыпем соду й маленькими порціями борошно, усе це замісимо в однорідне тісто.
- На заздалегідь розігріту сковороду виливаємо маленькими порціями тісто й жаримо оладки із двох сторін.
- Нарізаємо банан кільцями, у нагрітій сковороді розтоплюємо решта цукру і вершкове масло, в цьому карамельному соусі обсмажуємо кружечки бананів. Обсмажені банани ставимо на оладки і поливаємо карамельним соусом.
З яблуками на кефірі
Продукти для приготування:
- 250 мілілітрів кефіру
- 150 грамів борошна
- 0,5 чайної ложки соди
- одне яблуко, один банан
- дві їдальні ложки цукру
- два яйця
- дві їдальні ложки масла рослинного
- сіль
- один пакетик ванільного цукру.
Для тесту кефір повинен бути або кімнатної температури, або трохи теплішим. Банан повинен бути стиглий. Цукру повинно бути стільки, скільки вказано у рецепті, якщо насипати більше, оладки будуть підгоряти.
Приготування:
- Борошно просіюємо, банани і яблука натираємо на великій тертці.
- У миску розбиваємо два яйця й виливаємо кефір, потім додаємо сіль, соду й цукор.
- Біля однієї хвилини міксером збиваємо до однорідної маси, щоб не було ніяких грудочок.
- Додаємо борошно і пакетик ванільного цукру.
- Додаємо в тісто натерті фрукти й добре перемішуємо, при додаванні яблук тісто може стати рідким, якщо воно занадто рідке, додаємо трохи борошна.
- Розігріваємо рослинну олію на сковороді й підрум’янюємо оладки із двох боків. Якщо сковорода має антипригарне покриття, то її досить просто змастити олією.
- Оладки можна посипати солодкою цукровою пудрою, однак краще полити рідким медом.
Бананові оладки
Інгредієнти.
- 300 грамів пшеничного борошна вищого сорту
- 250 мілітрів кефіру
- 200 грамів бананів
- два курячі яйця
- 1,5 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки соди
- одна щіпка солі
- 100 мілілітрів соняшникової олії.
Приготування:
- Беремо глибоку тарілку, висипаємо пшеничне борошно, соду й щіпку солі.
- Перемішуємо всі ретельно, щоб сіль і сода рівномірно перемішалася з борошном.
- Далі беремо іншу тарілку й кладемо в неї банани, вилкою перетворюємо їх у бананове пюре.
- Туди ж додаємо 1,5 столові ложки цукру й два курячі яйця. Якщо банани дуже солодкі, цукор можна взагалі не додавати.
- Усе ретельно перемішуємо й наливаємо кефір, перемішуємо.
- Суміш із борошна, соди і солі просіюємо через сито в тарілку з бананами, добре перемішуємо, щоб не залишилося борошняних грудочок.
- На широку сковороду виливаємо частину олії, прогріваємо її і викладаємо тісто за допомогою столової ложки, жаримо під кришкою на середньому вогні з двох боків.
На кефірі
Список продуктів.
- 200 грамів борошна
- один банан
- одне яйце
- одна склянка кефіру
- 3 столові ложки цукру
- одна столова ложка сухих дріжджів
- сіль
- лимонний сік.
Бананові оладки, приготування:
- В окремій ємності змішати дріжджі й половину чайної ложки цукру, туди ж додати 2-3 чайні ложки води і накрити. Окремо збити яйце, додати сіль, цукор і кефір, добре все перемішати.
- Борошно просіяти й перемішати. На даному етапі тісто повинно бути дуже густим, щоб оладки вийшла пишними. Щоб банан не потемнів, його потрібно полити лимонним соком, попередньо натерши на тертці. Тоді й наше тісто буде світлим.
- У тісто додати банан, дріжджі, ретельно перемішати. Тісто повинно мати консистенцію як дуже густа сметана. Щоб тісто підійшло, його потрібно накрити рушником і залишити в теплому місці.
- Коли тісто збільшиться в об’ємі у два рази, а це не раніше чому через півгодини, можна починати випікати оладки, не перемішуючи тісто. На розігріту сковороду налити столову ложку рослинної олії, викласти тісто кружальцями й жарити на середньому вогні.
З полуницею й нутеллою
Продукти:
- 500 мілілітрів кефіру.
- 1,5 склянки борошна.
- 100 грамів нутелли
- 1,5 столові ложки цукру
- 1,5 столові ложки рослинної олії
- дві щіпки солі
- полуниця
- банани.
Приготування:
- Потрібно змішати цукор, соду, сіль, кефір.
- Не припиняючи помішувати повільно ввести просіяне борошно.
- Розмішуючи вынчиком, повільно долити рослинну олію.
- На гарячій сковороді посмажити оладки. Прикрасити шматочками фруктів і намастити горіховою пастою.
У мультиварці
Продукти
- білий сир (творог) – 100 грамів
- два стакана кефіру
- два банани
- 1,5 склянки борошна
- одне куряче яйце.
- 4 столові ложки цукру
- половину чайної ложки соди.
Бананові оладки, рецепт приготування:
- Соду потрібно погасити кефіром, додаємо яйце, далі потрібно всипати цукор, добре перемішати. Сир протерти через сито, до нього додати пюре з бананів, розмішати, яйце й цукор з’єднати, поступово всипати борошно, тісто повинно вийти трохи густішим, ніж чим для звичайних оладок.
- Ложкою викласти тісто в чашу, сирно-бананові оладки жарити в мультиварцы з відкритою кришкою 10-15 хвилин у режимі «Випічка «, перевертаємо на інший бік і готуємо ще 15 хвилин.
- Смачні оладки готові, подавати з медом або сметаною до чаю.
Вівсяно-сирні
Продукти:
- 50 грамів білого сиру
- 25 грамів вівсяних пластівців
- одне яйце
- 50 грамів банану.
Приготування:
- Вівсяні пластівці перемішати з яйцем й залишити на 10 хвилин. Якщо пластівці помолоти, то на 5 хвилин.
- Потовкти банан і змішати його із сиром.
- Жарити без олії п’ять хвилин, на іншому боці – три хвилини. Готові оладки поливаємо медом.
Гарбузові
Список продуктів які будуть потрібні.
- 250 грам гарбуза
- 60 грам банана
- 2 столові ложки молока
- 1 столова ложка цукру
- 100 грам борошна
- 3 грама розпушувача
- 0,5 столові ложки рослинної олії
- кориця, ванілін по смакові.
Приготування:
- У мікрохвильовій печі запікати гарбуз до м’якості, це 5 хвилин на максимальній потужності. Остудити.
- Банан порізати, видалити м’якоть гарбуза.
- Розім’яти банан і м’якоть гарбуза вилкою до консистенції пюре, додати молоко, ванілін, цукор і корицю.
- Змішати борошно з розпушувачем тіста і додати до молока.
- На розігріту сковороду налити масла наше тісто, буде зручно це робити двома змоченими у воді ложками. Жарити на рослинній олії 3-4 хвилини з кожного боку.