Рецепт шпинатних млинців

Страви зі шпинатом мають присмак зелені й весняний аромат. Будучи приправою, шпинатовий сік наповнює млинці приємним ароматом, млинці добре смакують із сирною, ягідною або кремовою начинкою. Якщо дати менше цукру, не додавати ваніліну, можна наповнити зелені млинці солоними начинками і їх можна подавати замість інших страв. Оригінальний зелений колір — хороший спосіб здивувати гостей за святковим столом.

Вітамінні

Готуємо продукти

Для млинців потрібно:

  • 150 грамів шпинату, може бути свіжим або розмороженим;
  • 1/2 літра молока, жирність значення не має;
  • склянка пшеничного борошна (вищий або перший гатунок);
  • одне яйце
  • три столові ложки рослинної олії
  • одна столова ложка цукру (можна не давати для солоної начинки)
  • щіпка солі
  • половина чайної ложки ванільного цукру (можна не давати для солоного варіанта).

Приправа

Із цих продуктів за одну година можна приготувати 18 — 20 млинців, кількість залежить від діаметра сковороди. Калорійність усіх млинців — 1200 кілокалорій. Якщо продукти будуть кімнатної температури, млинці зі шпинатом рецепт повинні вийти однорідними, без грудочок.

Приготування

Для того, щоб блюдо вийшло смачним і естетичним, потрібно дотримуватися рецепта:

  1. Підготовляємо шпинат — якщо він був замороженим, даємо йому нагрітися до кімнатної температури, якщо листочки свіжі — тримаємо чверть години у свіжому окропі й віджимаємо воду.
  2. Змішуємо шпинат із сіллю, цукром, яйцем і ваніліном, перемішуємо блендером, поки не вийде в’язка зелена рідина.
  3. Додаємо просіяне борошно, вливаємо склянку молока й знову працюємо блендером. При цьому рідина перетворюється в тісто. Поступово додаємо борошно, що залишилося й добре перемішуємо.
  4. Додаємо соняшникову олію й мішаємо ложкою.
  5. Залишаємо на десять хвилин для того, щоб борошняна клейковина увібрала вологу, це потрібно для міцності й еластичності млинців.

 З яйцем

Незважаючи на те, що тісто скріплене клейковиною борошна, тісто повинно залишатися достатньо рідким, щоб розтікатися по сковорідці. Наливаємо в розігріту сковороду тісто, яку трохи змащуємо олією, на один млинець потрібно дві або три столові ложки млинцевої суміші, у залежності від розміру сковороди. Жаримо із двох сторін — золотавого кольору не вийде через зелений колір тому час, коли потрібно виймати продукт, потрібно визначати не по кольору, а по готовності. Час випікання залежить від того, які млинці потрібні — хрусткі або м’які.

Найпростіший спосіб подачі — зі сметаною, він підходить і для солоних, і для солодких млинців. Якщо хочете, щоб млинці трохи постояли, але залишалися свіжими, їх потрібно разом тарілкою обгорнути харчовою плівкою або можна просто надіти й зав’язати звичайний поліетиленовий пакет. За аналогією зі шпинатними, роблять ще млинці з морквою або буряком, вони теж мають яскравий колір. Якщо приготувати млинці різних квітів, вийде дуже оригінальна подача на стіл, навіть без начинок.

Ссылка на основную публикацию