Звичайна вишня має багато корисних властивостей — вона попереджає накопичення холестерину (завдяки спеціальній речовині — кумарину), зміцнює судини й у цілому кровоносну систему. Ягода сприятливо впливає на систему травлення — шлунок, підшлункову залозу, жовчний міхур. Антисептичні речовини не дозволяють розмножуватися бактеріям. Ягода корисна при кашлі, гострих респіраторних захворюваннях. Велика концентрація вітаміну С сприятливо позначається на імунітеті. Вітаміни, мікроелементи, що містяться у вишневому соці беруть участь у кровотворенні. Соковиті плоди з кислувато-солодким смаком прекрасно вгамовують почуття спраги. А млинці з вишнею прекрасно вгамовують голод, їх можна робити як зі свіжих ягід, так і із заморожених.
Варіант 1
Інгредієнти для млинців:
- 1 літр молока
- 4 яйця
- 2 склянки борошна з гіркою
- 2 столових ложки крохмалю
- 3 столових ложки цукру
- 2 столових ложки рослинної олії
- щіпка солі.
Готуємо млинці по рецепту:
- Змішуємо яйця, цукор, борошно й крохмаль.
- Розмішуючи, вливаємо невеликим струменем молоко, тісто повинно бути консистенції рідкої сметани.
- Додаємо рослинну олію.
Жаримо млинці.
Інгредієнти для начинки:
- 1/2 кілограма замороженої або свіжої вишні, кісточки потрібно вийняти
- 1 столова ложка крохмалю (можна взяти кукурудзяний)
- 4 столових ложки цукру
- 2 столових ложки води
Приготування начинки по рецепту:
- До замороженої або свіжої вишні додаємо дві столові ложки води й нагріваємо, поки не закипить.
- Змішуємо цукор і крохмаль, всипаємо суміш до вишні, перемішуючи. Варимо в такий спосіб ще три хвилини.
Загортаємо начинку в млинці. Зверху можна натерти шоколад, посипати цукровою пудрою.
Варіант 2
Можна приготувати млинці з вишнею за іншим рецептом. Для нього нам потрібні продукти:
- 12 столових ложки пшеничного борошна
- половина склянки кефіру
- півтори склянки молока
- одна склянка води
- 5 столових ложок цукру
- 1 чайна ложка солі
- 2 яйця
- 5 столових ложок рослинної олії
- половина столової ложки соди
- 2 склянки замороженої вишні (або свіжої)
- одне велике яблуко
- 2 столових ложки крохмалю.
Готуємо млинці по рецепту:
- Змішуємо яйця, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.
- Додаємо 4 столових ложки борошна, перемішуємо.
- Додаємо 3 столових ложки олії, перемішуємо.
- У кефір додаємо соду, мішаємо, поки сода не розчинеться, після цього додаємо кефір у тісто, ще раз добре мішаємо.
- Склянку води змішуємо з половиною склянки теплого молока, перемішуємо з тістом.
- Додаємо 4 столових ложки борошна, потім — решта молока, і потім — 4 ложки боршна, що залишилося, замішуємо тісто й залишаємо на півгодину.
У нас залишається дві столових ложки олії, нею змащуємо сковорідку й випікаємо млинці.
Далі по рецепту готовимо начинку:
- Розморожені вишні повинні бути без соку, який потрібно злити, сік викидати не потрібно, він ще пригодиться. Ягоди розріжемо на дві або на чотири частини.
- Ставимо в каструлю, додаємо одну столову ложку цукру й трохи варимо (потрібно, щоб прокипіло біля трьох хвилин).
- Сік, який утворювався після розморозки вишні, змішуємо із крохмалем, виливаємо в киплячі вишні, швидко мішаємо, кип’ятимо одну хвилину й знімаємо з вогню.
- Яблуко начищаємо невеликими кубиками й одну хвилину варимо зі столовою ложкою цукру.
- Змішуємо яблуко з вишнею. Можна додати корицю, сухофрукти, наприклад, курагу.
- Додаємо до начинки крохмаль — на чверться склянки додаємо одну столову ложку крохмалю, перемішуємо.
Загортаємо млинчики — на один млинець беремо одну столову ложку начинки.