Рецепт вишневих млинців

Звичайна вишня має багато корисних властивостей — вона попереджає накопичення холестерину (завдяки спеціальній речовині — кумарину), зміцнює судини й у цілому кровоносну систему. Ягода сприятливо впливає на систему травлення — шлунок, підшлункову залозу, жовчний міхур. Антисептичні речовини не дозволяють розмножуватися бактеріям. Ягода корисна при кашлі, гострих респіраторних захворюваннях. Велика концентрація вітаміну С сприятливо позначається на імунітеті. Вітаміни, мікроелементи, що містяться у вишневому соці беруть участь у кровотворенні. Соковиті плоди з кислувато-солодким смаком прекрасно вгамовують почуття спраги. А млинці з вишнею прекрасно вгамовують голод, їх можна робити як зі свіжих ягід, так і із заморожених.

З ягодами

Варіант 1

Інгредієнти для млинців:

  • 1 літр молока
  • 4 яйця
  • 2 склянки борошна з гіркою
  • 2 столових ложки крохмалю
  • 3 столових ложки цукру
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • щіпка солі.

З сиропом

Готуємо млинці по рецепту:

  1. Змішуємо яйця, цукор, борошно й крохмаль.
  2. Розмішуючи, вливаємо невеликим струменем молоко, тісто повинно бути консистенції рідкої сметани.
  3. Додаємо рослинну олію.

Жаримо млинці.

Інгредієнти для начинки:

  • 1/2 кілограма замороженої або свіжої вишні, кісточки потрібно вийняти
  • 1 столова ложка крохмалю (можна взяти кукурудзяний)
  • 4 столових ложки цукру
  • 2 столових ложки води

Молочні

Приготування начинки по рецепту:

  1. До замороженої або свіжої вишні додаємо дві столові ложки води й нагріваємо, поки не закипить.
  2. Змішуємо цукор і крохмаль, всипаємо суміш до вишні, перемішуючи. Варимо в такий спосіб ще три хвилини.

Загортаємо начинку в млинці. Зверху можна натерти шоколад, посипати цукровою пудрою.

Варіант 2

Можна приготувати млинці з вишнею за іншим рецептом. Для нього нам потрібні продукти:

  • 12 столових ложки пшеничного борошна
  • половина склянки кефіру
  • півтори склянки молока
  • одна склянка води
  • 5 столових ложок цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 яйця
  • 5 столових ложок рослинної олії
  • половина столової ложки соди
  • 2 склянки замороженої вишні (або свіжої)
  • одне велике яблуко
  • 2 столових ложки крохмалю.

Солодкі

Готуємо млинці по рецепту:

  1. Змішуємо яйця, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.
  2. Додаємо 4 столових ложки борошна, перемішуємо.
  3. Додаємо 3 столових ложки олії, перемішуємо.
  4. У кефір додаємо соду, мішаємо, поки сода не розчинеться, після цього додаємо кефір у тісто, ще раз добре мішаємо.
  5. Склянку води змішуємо з половиною склянки теплого молока, перемішуємо з тістом.
  6. Додаємо 4 столових ложки борошна, потім — решта молока, і потім — 4 ложки боршна, що залишилося, замішуємо тісто й залишаємо на півгодину.

У нас залишається дві столових ложки олії, нею змащуємо сковорідку й випікаємо млинці.

Ягода

Далі по рецепту готовимо начинку:

  1. Розморожені вишні повинні бути без соку, який потрібно злити, сік викидати не потрібно, він ще пригодиться. Ягоди розріжемо на дві або на чотири частини.
  2. Ставимо в каструлю, додаємо одну столову ложку цукру й трохи варимо (потрібно, щоб прокипіло біля трьох хвилин).
  3. Сік, який утворювався після розморозки вишні, змішуємо із крохмалем, виливаємо в киплячі вишні, швидко мішаємо, кип’ятимо одну хвилину й знімаємо з вогню.
  4. Яблуко начищаємо невеликими кубиками й одну хвилину варимо зі столовою ложкою цукру.
  5. Змішуємо яблуко з вишнею. Можна додати корицю, сухофрукти, наприклад, курагу.
  6. Додаємо до начинки крохмаль — на чверться склянки додаємо одну столову ложку крохмалю, перемішуємо.

Загортаємо млинчики — на один млинець беремо одну столову ложку начинки.

Ссылка на основную публикацию