Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Страви, запечені в духовці, вважаються більш смачними й корисними, ніж ті, які приготовані на сковороді. Не є винятком і млинці, які можна приготувати в духовці з різними начинками. Особливо смачні млинці, зроблені з використанням молока, сметани, сиру. Це десерт корисний і має гарний смак.
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 мілітрів молока
- 2 столові ложки рослинної олії
- 2 яйця
- 1 столова ложка цукру
- 1 склянка з гіркою борошна
- 1 пакетик розпушувача (або одна чайна ложка)
- щіпка солі.
Для начинки:
- 0,5 кілограма сиру
- 2 столових ложки цукру
Для заливання:
- 2 склянки сметани, бажано жирної
- 100 грамів цукру (4 столових ложки)
- 2 пакетика ванілі або ванільного цукру.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Млинці, запечені в духовці зі зметаною заливкою готувати непросто, оскільки потрібно окремо робити сам млинець, окремо — сирну начинку, та ще й у духовці готувати, тримаючи млинці в солодкій сметані. Але результат буде вартувати витрачених зусиль — діти й дорослі будуть насолоджуватися ніжним смаком цього млинцевого десерту.
Етап перший — жаримо млинці:
- Спочатку попрацюємо вінчиком (або міксером), ретельно збиваючи яйця, у які потрібно додати сіль і цукор.
- Влийте рослинну олію, перемішайте.
- Продовжуйте перемішувати, тонким струменем вливаючи молоко, потім — невеликими порціями додаючи борошно (борошно потрібно попередньо змішати з розпушувачем). Добре перемішавши, збийте міксером.
- Посмажте на сковороді, повинно вийти близько десяти млинців. При випіканні можете дотримуватися порад:
- Сковороду бажано брати із чавуну, на ній млинці виходять кращими, але підійде й алюмінієва й тефлонова.
- Перед першої жаркої цибулею, наколотою на вилку, розподіліть трохи масла по днищу сковорідки.
- Перевертати млинець на іншу сторону потрібно тоді, коли на краях вони присмажилися, а серединка ще трохи сира (невипечена).
- Якщо добре прожарити з одного боку, можна на іншу не перевертати, оскільки пізніше млинці дійдуть у духовці.
- Готові млинці накрийте кришкою, так вони збережуть вологу поки будете готувати начинку й сметанну заливку.
Етап другий — готуємо начинку:
- Розминаємо сир, додавши цукор,
- Для пом’якшення сухого сиру можна додати ложку сметани, якщо сир занадто м’який, можна додати ложку борошна.
- Розмазуємо пастоподібну начинку із сира по млинцю й робимо рулет.
Етап третій — запікаємо млинці із сиром у духовці:
- Для того, щоб приготувати заливку, потрібно просто змішати продукти, які зазначені в інгредієнтах заливки, перемішавши міксером.
- Близько двох столових ложок цієї солодкої ванільної сметани рівномірно розподіліть по днищу форми.
- Млинцями заповнюємо днище й зверху додаємо шар сметани. Верхні млинці також вкрийте сметаною, при бажанні можна додатково посипати цукром, який може перетвориться в карамель, якщо не розчиниться в сметані.
- Запікати в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Запечені млинці на стіл потрібно подавати в тій же формі, у якій пеклися в духовці, так вони швидко не охолонуть. Розклавши по тарілках, можна відразу ж їсти, така складна страва не вимагає яких небудь додатків.