Сирні млинці, запечені у духовці

Страви, запечені в духовці, вважаються більш смачними й корисними, ніж ті, які приготовані на сковороді. Не є винятком і млинці, які можна приготувати в духовці з різними начинками. Особливо смачні млинці, зроблені з використанням молока, сметани, сиру. Це десерт корисний і має гарний смак.

З фруктами

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 мілітрів молока
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 склянка з гіркою борошна
  • 1 пакетик розпушувача (або одна чайна ложка)
  • щіпка солі.

З полуницями

Для начинки:

  • 0,5 кілограма сиру
  • 2 столових ложки цукру

Для заливання:

  • 2 склянки сметани, бажано жирної
  • 100 грамів цукру (4 столових ложки)
  • 2 пакетика ванілі або ванільного цукру.

Приготування

Млинці, запечені в духовці зі зметаною заливкою готувати непросто, оскільки потрібно окремо робити сам млинець, окремо — сирну начинку, та ще й у духовці готувати, тримаючи млинці в солодкій сметані. Але результат буде вартувати витрачених зусиль — діти й дорослі будуть насолоджуватися ніжним смаком цього млинцевого десерту.

Етап перший — жаримо млинці:

  1. Спочатку попрацюємо вінчиком (або міксером), ретельно збиваючи яйця, у які потрібно додати сіль і цукор.
  2. Влийте рослинну олію, перемішайте.
  3. Продовжуйте перемішувати, тонким струменем вливаючи молоко, потім — невеликими порціями додаючи борошно (борошно потрібно попередньо змішати з розпушувачем). Добре перемішавши, збийте міксером.
  4. Посмажте на сковороді, повинно вийти близько десяти млинців. При випіканні можете дотримуватися порад:
    1. Сковороду бажано брати із чавуну, на ній млинці виходять кращими, але підійде й алюмінієва й тефлонова.
    2. Перед першої жаркої цибулею, наколотою на вилку, розподіліть трохи масла по днищу сковорідки.
    3. Перевертати млинець на іншу сторону потрібно тоді, коли на краях вони присмажилися, а серединка ще трохи сира (невипечена).
    4. Якщо добре прожарити з одного боку, можна на іншу не перевертати, оскільки пізніше млинці дійдуть у духовці.
    5. Готові млинці накрийте кришкою, так вони збережуть вологу поки будете готувати начинку й сметанну заливку.

В ресторані

Етап другий — готуємо начинку:

  1. Розминаємо сир, додавши цукор,
  2. Для пом’якшення сухого сиру можна додати ложку сметани, якщо сир занадто м’який, можна додати ложку борошна.
  3. Розмазуємо пастоподібну начинку із сира по млинцю й робимо рулет.

Інгредієнт

Етап третій — запікаємо млинці із сиром у духовці:

  1. Для того, щоб приготувати заливку, потрібно просто змішати продукти, які зазначені в інгредієнтах заливки, перемішавши міксером.
  2. Близько двох столових ложок цієї солодкої ванільної сметани рівномірно розподіліть по днищу форми.
  3. Млинцями заповнюємо днище й зверху додаємо шар сметани. Верхні млинці також вкрийте сметаною, при бажанні можна додатково посипати цукром, який може перетвориться в карамель, якщо не розчиниться в сметані.
  4. Запікати в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Запечені млинці на стіл потрібно подавати в тій же формі, у якій пеклися в духовці, так вони швидко не охолонуть. Розклавши по тарілках, можна відразу ж їсти, така складна страва не вимагає яких небудь додатків.

Ссылка на основную публикацию