Зерна рису прекрасно смакують з цибулею і яйцем, із цих продуктів виходить хороша начинка для млинців, які перетворяться в смачні рулетики. Страву можна подавати як холодною, так і гарячою, підігрівши в мікрохвильовці або посмаживши на невеликій кількості вершкового масла.
Інгредієнти
Для тесту, для мірки використовуємо 200-граммову склянку:
- 2 склянки борошна (без гірки)
- півтори склянки охолодженої кип’яченої води
- півтори склянки молока
- 2 яйця
- 1 чайна ложка цукру
- 2 столові ложки рафінованої соняшникової олії
- половина чайної ложки солі.
Щоб приготувати млинці з рисом, для начинки нам потрібні продукти:
- 3 склянки води
- 1 склянка пропареного рису
- 4 яйця
- 2 ріпчастих цибулі
- пучок зеленого цибулі
- 2 столових ложки вершкового масла
- щіпка солі.
Рецепт розрахований на 20 порцій, готується півтори години. Уся страва має близько 3200 кілокалорій.
Приготування
Рецепт приготування млинцевого тіста:
- У посудині з високими бортиками (глибока миска або невелика каструля) змішуємо яйця, цукор, сіль.
- Перемішуючи (бажано міксером на невеликій швидкості), додаємо молоко.
- Жменями додаємо просіяне борошно, продовжуючи перемішувати. Повинна вийде консистенція густої сметани.
- Додаємо охолоджену до кімнатної температури воду, знову перемішуємо. Тісто повинно одержати потрібний ступінь рідкості, щоб з нього можна було посмажити тонкі млинці.
- Додаємо 2 столові ложки рослинної олії й перемішуємо ложкою. Міксером збивати не потрібно.
Тісто повинно постояти при кімнатній температурі близько півгодини. Перед випіканням першого млинця сковороду змазуємо тонким шаром соняшникової олії. Жаримо одну — дві хвилини на одній стороні, півхвилини — на іншій. Кількість часу, потрібного для випікання, залежить від температури поверхні сковороди. За рецептом має вийти біля 20 млинців при діаметрі сковороди близько 20 сантиметрів.
Приступаємо до приготування начинки:
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, жаримо на невеликому вогні до рум’яності.
- Промиваємо рис кілька разів у воді, поки вона не перестане каламутніти від крохмалю.
- До рум’яної цибулі в сковорідку висипаємо рис.
- Наливаємо три склянки води, яка щойно скипіла, додаємо щіпку солі й варимо, поки рис не приготується. Час варіння пропареного рису — близько двадцяти хвилин, але він може бути іншим, якщо рис іншого виду (наприклад, непропарений).
- Варимо чотири яйця вкруту, а це біля десяти хвилин після закипання води.
- Очищаємо й дрібно нарізаємо яйця, можна натерти на великій тертці.
- Додаємо яйця до рису, до цього часу вода вже повинна википіти. Перемішуємо й виключаємо під рисом вогонь.
- Подрібнюємо невеликий пучок зеленої цибулі й додаємо до рису. Ретельно перемішуємо, щоб зелена цибуля рівномірно розподілилася. Начинка готова.
Готуємо млинці — ставимо на кожний корж дві столові ложки начинки й загортаємо рулетиком, загинаючи краю. Такі млинчики можна відразу їсти, можна присмажити на вершковому маслі, можна до двох днів тримати в холодильнику, а можна й заморозити для тривалого зберігання. Можна їсти як бутерброди, взявши рукою, а можна полити сметаною або томатним соусом (можна використовувати також для поливання кетчуп, аджику, майонез). Щоб соуси були кориснішими (і не шкідливими), їх краще готувати самому в домашніх умовах. Млинцями з рисом і яйцем також можна наповнити святковий стіл, якщо їх красиво оформити за допомогою зелені й нарізаних овочів.