Рецепт млинців з начинкою з рису і яйця

Зерна рису прекрасно смакують з цибулею і яйцем, із цих продуктів виходить хороша начинка для млинців, які перетворяться в смачні рулетики. Страву можна подавати як холодною, так і гарячою, підігрівши в мікрохвильовці або посмаживши на невеликій кількості вершкового масла.

Рулетики

Інгредієнти

Для тесту, для мірки використовуємо 200-граммову склянку:

  • 2 склянки борошна (без гірки)
  • півтори склянки охолодженої кип’яченої води
  • півтори склянки молока
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка цукру
  • 2 столові ложки рафінованої соняшникової олії
  • половина чайної ложки солі.

Конвертики

Щоб приготувати млинці з рисом, для начинки нам потрібні продукти:

  • 3 склянки води
  • 1 склянка пропареного рису
  • 4 яйця
  • 2 ріпчастих цибулі
  • пучок зеленого цибулі
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • щіпка солі.

Рецепт розрахований на 20 порцій, готується півтори години. Уся страва має близько 3200 кілокалорій.

Приготування

Рецепт приготування млинцевого тіста:

  1. У посудині з високими бортиками (глибока миска або невелика каструля) змішуємо яйця, цукор, сіль.
  2. Перемішуючи (бажано міксером на невеликій швидкості), додаємо молоко.
  3. Жменями додаємо просіяне борошно, продовжуючи перемішувати. Повинна вийде консистенція густої сметани.
  4. Додаємо охолоджену до кімнатної температури воду, знову перемішуємо. Тісто повинно одержати потрібний ступінь рідкості, щоб з нього можна було посмажити тонкі млинці.
  5. Додаємо 2 столові ложки рослинної олії й перемішуємо ложкою. Міксером збивати не потрібно.

Тісто повинно постояти при кімнатній температурі близько півгодини. Перед випіканням першого млинця сковороду змазуємо тонким шаром соняшникової олії. Жаримо одну — дві хвилини на одній стороні, півхвилини — на іншій. Кількість часу, потрібного для випікання, залежить від температури поверхні сковороди. За рецептом має вийти біля 20 млинців при діаметрі сковороди близько 20 сантиметрів.

З цибулею

Приступаємо до приготування начинки:

  1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, жаримо на невеликому вогні до рум’яності.
  2. Промиваємо рис кілька разів у воді, поки вона не перестане каламутніти від крохмалю.
  3. До рум’яної цибулі в сковорідку висипаємо рис.
  4. Наливаємо три склянки води, яка щойно скипіла, додаємо щіпку солі й варимо, поки рис не приготується. Час варіння пропареного рису — близько двадцяти хвилин, але він може бути іншим, якщо рис іншого виду (наприклад, непропарений).
  5. Варимо чотири яйця вкруту, а це біля десяти хвилин після закипання води.
  6. Очищаємо й дрібно нарізаємо яйця, можна натерти на великій тертці.
  7. Додаємо яйця до рису, до цього часу вода вже повинна википіти. Перемішуємо й виключаємо під рисом вогонь.
  8. Подрібнюємо невеликий пучок зеленої цибулі й додаємо до рису. Ретельно перемішуємо, щоб зелена цибуля рівномірно розподілилася. Начинка готова.

Готуємо млинці — ставимо на кожний корж дві столові ложки начинки й загортаємо рулетиком, загинаючи краю. Такі млинчики можна відразу їсти, можна присмажити на вершковому маслі, можна до двох днів тримати в холодильнику, а можна й заморозити для тривалого зберігання. Можна їсти як бутерброди, взявши рукою, а можна полити сметаною або томатним соусом (можна використовувати також для поливання кетчуп, аджику, майонез). Щоб соуси були кориснішими (і не шкідливими), їх краще готувати самому в домашніх умовах. Млинцями з рисом і яйцем також можна наповнити святковий стіл, якщо їх красиво оформити за допомогою зелені й нарізаних овочів.

Ссылка на основную публикацию