Рецепт цукрових млинців з маслом

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Для того, щоб млинці були смачнішими, їх після випікання часто змащують розтопленим вершковим маслом. Але із масла, якщо додати трохи цукру, можна також зробити начинку, яка перетворить млинчики в масляні тістечка.

Солодкі

Інгредієнти

Щоб приготувати цукрові млинці з маслом, нам потрібно:

  • 0,5 літра молока
  • половина склянки кип’яченої води
  • 1 яйце
  • 2 склянки борошна
  • 2 чайних ложки цукру
  • щіпка солі
  • щіпка соди
  • 1 столова ложка соняшникової олії для випікання.

Для начинки нам потрібно:

  • 4 столових ложки цукру
  • 1 столова ложка вершкового масла.

З лимоном

Приготування

Готуємо млинці із цукром і маслом:

  1. Змішуємо молоко з водою, содою, цукром, яйцем, солимо й перемішуємо вінчиком або міксером.
  2. У молочну суміш невеликими порціями додаємо борошно, продовжуючи збивати вінчиком (або мішати міксером), розбиваючи борошняні грудки.
  3. Після того, як молочно-борошняна суміш стане однорідною, потрібно дати їй спокій при кімнатній температурі на півгодини.

Трикутники

Змащуємо сковорідку олією і випікаємо млинці — одну хвилину з однієї сторони й півхвилини — з іншої. Час випікання залежить від розігрітості сковороди — перший корж жариться довше, інші стають готовими за менший проміжок часу. Потрібно дивитися, коли млинець стане готовим по кольору (млинець стає рум’яним, золотавого кольору), з досвідом можна буде на око визначати, коли виймати млинці, не засікаючи часу.

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Далі робимо своєрідну начинку — наколюємо шматочок вершкового масла на вилку й промащуємо кожний млинець, поки він гарячий. Можна масло розтопити в мікрохвильовці й намазати поверхню за допомогою кухонного пензлика. Масло посипати однією чайною ложкою цукру, розподіляючи його по всій млинцевій поверхні. Готові млинчики потрібно згорнути трикутниками — якщо зробити рулет, цукор може сипатися через відкриті краї.

Подавати масляно-цукрові млинці найкраще зі сметаною.

Це цікаво

Людина може безпечно з’їсти в день близько 60 грамів цукру — це приблизно 12 чайних ложок. Цукор міститься в різних продуктах — у трьох штуках вівсяного печива — 20 грамів, шоколад вагою 100 грамів — 60 грамів цукру, склянка солодкої газованої води — 30 грамів, одне яблуко — 10 грамів, одна склянка апельсминового соку — 20 грамів.

Користь цукру:

  • допомагає кровообігу в спинному й головному мозку, відсутність цукру може спровокувати розвиток склерозу;
  • у помірній кількості запобігає тромбозу;
  • зменшує ризик розвитку артриту;
  • допомагає в роботі печінки й селезінки, хоча в великих кількостях завдає шкоди печінці.

Інгредієнт

Шкода:

  • не містить ніяких корисних речовин, крім калорій;
  • постійне надмірне вживання солодкого може привести до ожиріння;
  • навантажує підшлункову залозу;
  • шкодить хворим на цукровий діабет;
  • псує зуби.

Цукор, який надходить в організм зі злаками, овочами, фруктами міститься в клітковині, його супроводжують мікроелементи й вітаміни, він корисний і має протипоказання тільки серед діабетиків. Цукор, який міститься в солодких газованих напоях, кондитерських виробах, цукерках, більш шкідливий, але й він у помірних кількостях може принести користь.

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Ссылка на основную публикацию