Рецепт цукрових млинців з маслом

Для того, щоб млинці були смачнішими, їх після випікання часто змащують розтопленим вершковим маслом. Але із масла, якщо додати трохи цукру, можна також зробити начинку, яка перетворить млинчики в масляні тістечка.

Солодкі

Інгредієнти

Щоб приготувати цукрові млинці з маслом, нам потрібно:

  • 0,5 літра молока
  • половина склянки кип’яченої води
  • 1 яйце
  • 2 склянки борошна
  • 2 чайних ложки цукру
  • щіпка солі
  • щіпка соди
  • 1 столова ложка соняшникової олії для випікання.

Для начинки нам потрібно:

  • 4 столових ложки цукру
  • 1 столова ложка вершкового масла.

З лимоном

Приготування

Готуємо млинці із цукром і маслом:

  1. Змішуємо молоко з водою, содою, цукром, яйцем, солимо й перемішуємо вінчиком або міксером.
  2. У молочну суміш невеликими порціями додаємо борошно, продовжуючи збивати вінчиком (або мішати міксером), розбиваючи борошняні грудки.
  3. Після того, як молочно-борошняна суміш стане однорідною, потрібно дати їй спокій при кімнатній температурі на півгодини.

Трикутники

Змащуємо сковорідку олією і випікаємо млинці — одну хвилину з однієї сторони й півхвилини — з іншої. Час випікання залежить від розігрітості сковороди — перший корж жариться довше, інші стають готовими за менший проміжок часу. Потрібно дивитися, коли млинець стане готовим по кольору (млинець стає рум’яним, золотавого кольору), з досвідом можна буде на око визначати, коли виймати млинці, не засікаючи часу.

Далі робимо своєрідну начинку — наколюємо шматочок вершкового масла на вилку й промащуємо кожний млинець, поки він гарячий. Можна масло розтопити в мікрохвильовці й намазати поверхню за допомогою кухонного пензлика. Масло посипати однією чайною ложкою цукру, розподіляючи його по всій млинцевій поверхні. Готові млинчики потрібно згорнути трикутниками — якщо зробити рулет, цукор може сипатися через відкриті краї.

Подавати масляно-цукрові млинці найкраще зі сметаною.

Це цікаво

Людина може безпечно з’їсти в день близько 60 грамів цукру — це приблизно 12 чайних ложок. Цукор міститься в різних продуктах — у трьох штуках вівсяного печива — 20 грамів, шоколад вагою 100 грамів — 60 грамів цукру, склянка солодкої газованої води — 30 грамів, одне яблуко — 10 грамів, одна склянка апельсминового соку — 20 грамів.

Користь цукру:

  • допомагає кровообігу в спинному й головному мозку, відсутність цукру може спровокувати розвиток склерозу;
  • у помірній кількості запобігає тромбозу;
  • зменшує ризик розвитку артриту;
  • допомагає в роботі печінки й селезінки, хоча в великих кількостях завдає шкоди печінці.

Інгредієнт

Шкода:

  • не містить ніяких корисних речовин, крім калорій;
  • постійне надмірне вживання солодкого може привести до ожиріння;
  • навантажує підшлункову залозу;
  • шкодить хворим на цукровий діабет;
  • псує зуби.

Цукор, який надходить в організм зі злаками, овочами, фруктами міститься в клітковині, його супроводжують мікроелементи й вітаміни, він корисний і має протипоказання тільки серед діабетиків. Цукор, який міститься в солодких газованих напоях, кондитерських виробах, цукерках, більш шкідливий, але й він у помірних кількостях може принести користь.

Ссылка на основную публикацию