Рецепт млинців з маскарпоне

В італійському регіоні Ломбардія уперше почали робити вершковий сир маскарпоне. Зараз цей продукт використовується для приготування бутербродів, різних страв, у тому числі й млинців. У цей сирний продукт також можна поставити солодкі або солоні додатки, значить начинка для млинців буде солодкою або солоною.

З полуницями

Інгредієнти

Щоб приготувати смачні млинці з маскарпоне, потрібно підготувати інгредієнти:

  • півтори склянки пшеничного борошна вищого або першого гатунку,
  • одне яйце,
  • води можна взяти півтори-дві склянки, причому замість води можна використовувати молоко або змішати наполовину воду й молоко,
  • маскарпоне потрібно 100 — 150 грамів (половина склянки або більше),
  • дві столові ложки вершкового масла й одну-дві столові ложки рослинної олії.

Додатково в млинцевому тісті можна використовувати ванілін, для начинки — нарізану сьомгу, зелень, або фрукти, залежно від того, якими паляниці будуть — солоними або солодкими.

Рецепт розрахований на чотири порції, час приготування — 30 хвилин.

Готуємо

Приготування:

  1. У глибоку миску всипте цукор, на цукор просійте борошно, під час просіву борошно набере повітря й млинці будуть смачнішими. На цьому етапі можна всипати ванілін або ванільний цукор для аромату, якщо вважаєте за потрібне.
  2. Додайте про столову ложку рослинної олії, яйце, і, розмішуючи міксером або блендером, тонким струменем лийте воду (молоко або суміш води з молоком). Гарненько перемішайте для того, щоб розбити грудки.
  3. Розігрійте сковороду, розтопіть в ній вершкове масло й вилийте на один млинець три або чотири ложки рідкого тіста, кількість тіста залежить від розміру сковороди. Час випікання — 30 секунд на одній стороні, і 30 секунд на другій.

Млинці викладайте на широку тарілку, дочекайтеся остигання, додайте потрібну начинку й зробіть конвертик, трикутник або рулетик.

Кисломолочний продукт

Користь вершкового сиру

Маскарпоне виготовляють із вершків, у які додають закваску, вершки з коров’ячого або буйволиного молока нагрівають у середньому до 80 градусів, додають білий оцет з вина або сік з лимона. Сік і оцет вливають для того, щоб сир почав згортатися.

Природа

Енергетична цінність маскарпоне — біля 400 кілокалорій на 100 грамів продукту. У цьому сирному продукті багато вітамінів — А, СС, В, D, PP, а також мікроелементів — залізо, кальцій, магній, натрій, фосфор. Корисні речовини в сирі допомагають засвоюватися овочам і фруктам, які, як правило, споживають разом із сиром. Особливо важливу роль у травленні мають маскарпонні жири, яких у сухому залишку буває до половини від ваги.

Завдяки жирам сир схожий на крем, тому ним іноді заміняють вершкове масло (при приготуванні бутербродів), крім того його використовують у десертах, наприклад у тірамису, горгонцоле. Маскарпоне схожий по консистенції на дуже жирну сметану, тому, якщо цього вишуканого італійського продукту немає в наявності, його в крайньому випадку можна замінити густою сметаною.

Ссылка на основную публикацию