Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
В італійському регіоні Ломбардія уперше почали робити вершковий сир маскарпоне. Зараз цей продукт використовується для приготування бутербродів, різних страв, у тому числі й млинців. У цей сирний продукт також можна поставити солодкі або солоні додатки, значить начинка для млинців буде солодкою або солоною.
Інгредієнти
Щоб приготувати смачні млинці з маскарпоне, потрібно підготувати інгредієнти:
- півтори склянки пшеничного борошна вищого або першого гатунку,
- одне яйце,
- води можна взяти півтори-дві склянки, причому замість води можна використовувати молоко або змішати наполовину воду й молоко,
- маскарпоне потрібно 100 — 150 грамів (половина склянки або більше),
- дві столові ложки вершкового масла й одну-дві столові ложки рослинної олії.
Додатково в млинцевому тісті можна використовувати ванілін, для начинки — нарізану сьомгу, зелень, або фрукти, залежно від того, якими паляниці будуть — солоними або солодкими.
Рецепт розрахований на чотири порції, час приготування — 30 хвилин.
Готуємо
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- У глибоку миску всипте цукор, на цукор просійте борошно, під час просіву борошно набере повітря й млинці будуть смачнішими. На цьому етапі можна всипати ванілін або ванільний цукор для аромату, якщо вважаєте за потрібне.
- Додайте про столову ложку рослинної олії, яйце, і, розмішуючи міксером або блендером, тонким струменем лийте воду (молоко або суміш води з молоком). Гарненько перемішайте для того, щоб розбити грудки.
- Розігрійте сковороду, розтопіть в ній вершкове масло й вилийте на один млинець три або чотири ложки рідкого тіста, кількість тіста залежить від розміру сковороди. Час випікання — 30 секунд на одній стороні, і 30 секунд на другій.
Млинці викладайте на широку тарілку, дочекайтеся остигання, додайте потрібну начинку й зробіть конвертик, трикутник або рулетик.
Користь вершкового сиру
Маскарпоне виготовляють із вершків, у які додають закваску, вершки з коров’ячого або буйволиного молока нагрівають у середньому до 80 градусів, додають білий оцет з вина або сік з лимона. Сік і оцет вливають для того, щоб сир почав згортатися.
Енергетична цінність маскарпоне — біля 400 кілокалорій на 100 грамів продукту. У цьому сирному продукті багато вітамінів — А, СС, В, D, PP, а також мікроелементів — залізо, кальцій, магній, натрій, фосфор. Корисні речовини в сирі допомагають засвоюватися овочам і фруктам, які, як правило, споживають разом із сиром. Особливо важливу роль у травленні мають маскарпонні жири, яких у сухому залишку буває до половини від ваги.
Завдяки жирам сир схожий на крем, тому ним іноді заміняють вершкове масло (при приготуванні бутербродів), крім того його використовують у десертах, наприклад у тірамису, горгонцоле. Маскарпоне схожий по консистенції на дуже жирну сметану, тому, якщо цього вишуканого італійського продукту немає в наявності, його в крайньому випадку можна замінити густою сметаною.