Куряче м’ясо за рахунок відсутності жиру є дієтичним. Крім того, воно дуже смачне, ніжне, тому його включають до складу багатьох страв. Можна приготувати просту страву — млинці з курячим фаршем.
Зміст
Інгредієнти:
Для приготування млинців по рецепту нам потрібно:
- півтори склянки борошна
- 1 яйце
- 2 склянки кип’яченої води, можна взяти одну склянку води й одну склянку молока й змішати
- 2 курячих грудки
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 столові ложки вершкового масла (щоб посмажити)
- 2 столових ложки рослинної олії
- сіль, перець — по щіпці
Рецепт розрахований на чотири порції.
Приготування:
Покроковий рецепт:
- Робимо фарш, пропускаючи через м’ясорубку варену курячу грудинку. Але можна використовувати й сирий фарш, у цьому випадку його потрібно обсмажити на олії разом з цибулею.
- Дрібними кубиками нарізати одну ріпчасту цибулю.
- Обсмажити цибулю на рослинній олії, додайте перемелену варену грудинку й перемішайте.
- У мисці змішайте борошно, сіль, одну столову ложку рослинної олії, яйце, додавайте воду, перемішуючи, поки не вийде тісто такої густоти, як рідка сметана.
- На середньому вогні розчиніть вершкове масло, розподіліть на сковороді ополоник тіста і випікайте — одну хвилину на одній стороні й половину хвилини — на другій.
- Ще в теплий млинець загорніть начинку з курячого фаршу й смаженої цибулі.
Приготовані в такий спосіб млинці обсмажте на вершковому маслі.
Це цікаво
Користь курятини:
- Куряче м’ясо має багато тваринного білка, у якім багато фосфору й калію, більше, ніж в інших видах м’яса. Фактично це протеїни, які ціняться при спортивному харчуванні.
- Якщо не використовувати шкірку, у якій багато жиру, страва буде нежирною, оскільки саме філе не жирне, у ньому мало вуглеводів, тому м’ясо курки вважається дієтичним продуктом.
- Багато вітамінів групи В, також є вітаміни А, Е. Ці вітаміни руйнуються в процесі тривалої термічної обробки, наприклад, варіння, але при обсмажуванні частина з них зберігаються.
- Продукт низькокалорійний, але за рахунок того, що він добре засвоюється, енергії організм одержує багато.
- Вживається при подагрі, діабеті, шлунковій виразці, поліартриті. На цей продукт переходять, коли потрібно здійснити профілактику атеросклерозу, серцевих хвороб, при високому тиску, тому курку добре включати в раціон людей старшого віку.
- Глютамін покращує діяльність нервової системи.
Шкода курячого м’яса:
- магазинні кури часто мають велику концентрацію антибіотиків і анаболічних гормонів;
- курячі бульйони домашніх курей мають багато жиру, тому його не рекомендують їсти при отруєннях, астмі, при проблемах з печінкою, під час захворювань краще вживати у вареному виді або готувати по рецепту, у якому м’ясо запікається в духовці або тушкуватися в сковорідці без додавання жиру;
- смажені кури сильно навантажують органи травлення, але це можна сказати й про будь-який продукт, приготовленому по рецепту, який передбачає жарення.
У цілому куряче м’ясо корисне, але через те, що домашню курятину знайти важко, бажано вживати цей продукт не занадто часто, оскільки магазинна курятина може мати шкідливі додатки.