Пряні млинці з додаванням кориці

Східна пряність, аромат якої наповнює булочки, кондитерські вироби й походить із далеких південно-східних країн, кориця, зараз загальнодоступна. А в минулому за нею потрібно було споряджати морські експедиції, які декілька років плили небезпечними океанськими водами. Зараз не потрібно бути казково багатим, щоб приготувати собі страву з подібною пряністю, давайте приготуємо млинчики з корицею й оцінимо їхній десертний смак.

З яблуками

Інгредієнти

Для рецепта потрібні продукти:

  • 200 грамів борошна (приблизно півтори склянки)
  • 1 склянка молока
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 пакетики ванільного цукру (або одна чайна ложка)
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 чайна ложка соди.

Для покращення рецепта можна додати терті яблука як начинку.

Прянощі

Приготування

Готуємо по рецепту:

  1. У яйця додаємо цукор і збиваємо, поки не з’явиться піна.
  2. Вливаємо в збиті яйця молоко, перемішуємо міксером або вінчиком.
  3. Окремо перемішуємо ванільний цукор і мелену корицю й рівномірно з’єднуємо з борошном.
  4. Перемішуючи вінчиком (блендером, міксером) яйце, всипаємо невеликими пригоршнями борошно, стежимо, щоб не утворювалися грудки.
  5. Після утворення рідкого тесту додаємо ложку олії й соду.
  6. Знову мішаємо міксером і залишаємо на півгодини, показник готовності до випікання — дрібні бульбашки на поверхні.

З начинкою

Для рецепта передбачене використання антипригарної (тефлонової) сковорідки. Якщо використовуєте іншу — змажте дно рослинною олією. Олію можна рівномірне розподілити за допомогою половинки картоплини або половинки цибулини (їх наколюють на вилку). Але олію додаємо тільки для випікання першого млинця, інші повинні жаритися без пригоряння, тому що в тісті в нас уже є трохи рослинного жиру.

Жаримо з однієї й іншої сторони. Якщо потрібно, щоб млинці зберегли свіжий вид на якийсь час, їх можна змастити розтопленим вершковим маслом. Але в такому випадку стопку потрібно ставити на паперову серветку, щоб на неї стікав жир.

Начинку давайте на свій смак, але з корицею особливо добре смакують яблука, натерті на крупній тертці. Млинці по такому рецепту виходять не тільки солодкими, але й соковитими.

Це цікаво

Коричне дерево ставиться до сімейства лаврових, з кори роблять ароматний порошок коричневого кольору. Цю приправу додають у випічку, напої, каші. Кориця вважається якщо не лікувальною, те дуже корисної. У складі кориці — вітаміни A, B, C, PP, багато мінералів, мікроелементів. Аромат забезпечують ефірні масла.

З медом

Приправа має антисептичні властивості, дубильні речовини і клітковина позитивно впливають на травлення. Поліфенол, що входить до складу спеції, допомагає засвоюватися інсуліну, що позитивно впливає на хворих цукровим діабетом. Для людей, хворих нирками корисна властивість кориці, яка допомагає виводити рідину з організму. Антимікробні властивості допомагають при внутрішніх запальних процесах. Кориця може допомогти при тромбозі — вважається, що з її допомогою можна знизити рівень холестерину в організмі.

Кора

Найпоширеніша хвороба, при якій використовують корицю — застуда. Порошок кориці додають у теплі напої, які полегшують дихання, знімаючи набряки слизистої оболонки носа, такий напій допоможе вилікувати кашель, болі в горлі.

У складі кориці багато сильнодіючих речовин, тому застосовувати цей порошок у кулінарії потрібно в обмежених кількостях. Передозування може привести до слабкості організму, подавленого стану, головного болю. Кумарин, що міститься в спеції, ушкоджує печінку.

Ссылка на основную публикацию