Рецепт шоколадних млинців

Шоколадні какао боби прийшли до нас із Америки. Індіанці не вміли готувати з какао-порошку страв, але готовили напої, які вживали імператори ацтеків. Крім плодів у напій додавали ваніль і спеції, перемішували до утворення піни. Європейці ж придумали шоколад, а також почали додавати коричневий порошок у страви. Млинці з какао мають шоколадний смак і апетитний вигляд, їх можна приготувати за різноманітними рецептами. Шоколад відноситься до антиоксидантів, а також речовин, які піднімають настрій. Із вживанням цього продукту потрібно бути обережним хіба що гіпертонікам, тому що до складу порошку входить кофеїн і теобромін, які підвищують тиск. Крім цього застереження, какао є цілком корисним продуктом, який має в складі багато корисних речовин.

Десерт

Молочні

Інгредієнти:

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • половина літра молока
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 столова ложка з гіркою какао
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання.

Смугасті

Молочні млинці з з какао — рецепт:

  1. Перемішуємо яйця й молоко з додаванням солі й цукру.
  2. Порошок какао додаємо відразу, а от борошно — поступово.
  3. Перемішувати вінчиком, уникаючи грудок. Тісто повинно бути сметаної консистенції, досить рідким, щоб розтікатися по сковороді.

Випікаємо на сковороді. Оскільки рослинна олія не входить до складу тіста, його потрібно трохи додати в сковороду, розподіливши тонким шаром по днищу за допомогою половинки картоплини, насадженої на вилку.

Вершкові

Наступний рецепт — з додаванням вершкового масла. Для страви потрібно:

  • 150 грамів борошна
  • 150 грамів цукрової пудри
  • 2 столових ложки какао
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • 1/2 літра молока
  • рослинна олія для випікання.

З кремом

Готуємо:

  1. Змішуємо цукрову пудру з какао, поступово всипаємо борошно, перемішуючи.
  2. Два яйця потрібно сильно збити, змішати з розтопленим вершковим маслом, потім, помішуючи, вливаємо молоко.
  3. Молочно-яєчну суміш змішуємо з борошном і перемішуємо міксером.

Випікати можна на сковороді, змащеній рослинною олією.

Смугасті

Для приготування смугастих млинців за назвою «Зебра» нам потрібно:

  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 500 мілілітрів молока
  • 2 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 1 столова ложка какао порошку
  • щіпка солі.

З начинкою

Приготування, кожний етап супроводжуємо перемішуванням:

  1. Перемішуємо борошно і яйця.
  2. Додаємо молоко.
  3. Додаємо цукор і сіль.
  4. Вливаємо рослинну олію, після цього особливо ретельно перемішуємо, щоб олія рівномірно розподілилося по тісту.
  5. Третину теста відокремлюємо й змішуємо його з какао порошком.
  6. У тісто без какао (дві третини, що залишилося), досипаємо одну столову ложку борошна.

Приступаємо до випікання — на змащену олією сковороду виливаємо біле тісто, щоб воно повністю заповнило днище сковорідки, потім ложкою робимо спіраль із шоколадного тіста. Вийде смугастий млинець, тому його називають «зебра». Приготування шоколадних млинців — творчий процес. Якщо використовувати замість ложки більш зручний дозатор, наприклад пластикову пляшку з діркою в пробці, можна малювати на білому млинці шоколадні візерунки.

Ссылка на основную публикацию