Шоколадні какао боби прийшли до нас із Америки. Індіанці не вміли готувати з какао-порошку страв, але готовили напої, які вживали імператори ацтеків. Крім плодів у напій додавали ваніль і спеції, перемішували до утворення піни. Європейці ж придумали шоколад, а також почали додавати коричневий порошок у страви. Млинці з какао мають шоколадний смак і апетитний вигляд, їх можна приготувати за різноманітними рецептами. Шоколад відноситься до антиоксидантів, а також речовин, які піднімають настрій. Із вживанням цього продукту потрібно бути обережним хіба що гіпертонікам, тому що до складу порошку входить кофеїн і теобромін, які підвищують тиск. Крім цього застереження, какао є цілком корисним продуктом, який має в складі багато корисних речовин.
Зміст
Молочні
Інгредієнти:
- 200 грамів пшеничного борошна
- половина літра молока
- 2 яйця
- 2 столових ложки цукру
- 1 столова ложка з гіркою какао
- щіпка солі
- рослинна олія для випікання.
Молочні млинці з з какао — рецепт:
- Перемішуємо яйця й молоко з додаванням солі й цукру.
- Порошок какао додаємо відразу, а от борошно — поступово.
- Перемішувати вінчиком, уникаючи грудок. Тісто повинно бути сметаної консистенції, досить рідким, щоб розтікатися по сковороді.
Випікаємо на сковороді. Оскільки рослинна олія не входить до складу тіста, його потрібно трохи додати в сковороду, розподіливши тонким шаром по днищу за допомогою половинки картоплини, насадженої на вилку.
Вершкові
Наступний рецепт — з додаванням вершкового масла. Для страви потрібно:
- 150 грамів борошна
- 150 грамів цукрової пудри
- 2 столових ложки какао
- 2 яйця
- 2 столових ложки вершкового масла
- 1/2 літра молока
- рослинна олія для випікання.
Готуємо:
- Змішуємо цукрову пудру з какао, поступово всипаємо борошно, перемішуючи.
- Два яйця потрібно сильно збити, змішати з розтопленим вершковим маслом, потім, помішуючи, вливаємо молоко.
- Молочно-яєчну суміш змішуємо з борошном і перемішуємо міксером.
Випікати можна на сковороді, змащеній рослинною олією.
Смугасті
Для приготування смугастих млинців за назвою «Зебра» нам потрібно:
- 2 яйця
- 1 склянка борошна
- 500 мілілітрів молока
- 2 столові ложки цукру
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка какао порошку
- щіпка солі.
Приготування, кожний етап супроводжуємо перемішуванням:
- Перемішуємо борошно і яйця.
- Додаємо молоко.
- Додаємо цукор і сіль.
- Вливаємо рослинну олію, після цього особливо ретельно перемішуємо, щоб олія рівномірно розподілилося по тісту.
- Третину теста відокремлюємо й змішуємо його з какао порошком.
- У тісто без какао (дві третини, що залишилося), досипаємо одну столову ложку борошна.
Приступаємо до випікання — на змащену олією сковороду виливаємо біле тісто, щоб воно повністю заповнило днище сковорідки, потім ложкою робимо спіраль із шоколадного тіста. Вийде смугастий млинець, тому його називають «зебра». Приготування шоколадних млинців — творчий процес. Якщо використовувати замість ложки більш зручний дозатор, наприклад пластикову пляшку з діркою в пробці, можна малювати на білому млинці шоколадні візерунки.