Рецепт ізюмних млинців

Сушений виноград, ізюм (родзинки) мають практично всі корисні властивості свіжих ягід, а також отримує деякі власні корисні властивості. До складу входять фруктоза, глюкоза, вітаміни В, Н, РР, велика концентрація мікроелементів — кальцію, калію, магнію, фосфору, заліза, натрію. Цей продукт корисний для серця, нервової системи. Антиоксиданти покращують обмін речовин, антисептики пригнічують розвиток хвороботворних бактерій в організмі, тому його вживають для профілактики захворювань ротової порожнини. Активні речовини допомагають зменшити набряки, клітковина допомагає в травленні. Млинці з ізюмом будуть дуже корисними, існує багато простих рецептів з цим продуктом. Сушені виноградини будемо додавати в тісто, таким чином приготовані млинці будуть оригінальними і дуже смачними. Також ізюм можна додавати до начинки, скріплюючи його сирною масою, варенням, медом.

Сушений виноград

Класичні

Для рецепта нам потрібно:

  • 1 склянка борошна
  • 400 мілілітрів молока
  • 2 яйця
  • половина столової ложки цукру
  • 2 столових ложки соняшникової олії
  • 60 грам ізюму (2 — 3 столові ложки)
  • щіпка солі.

Приготування по рецепту:

  1. Ізюм потрібно замочити кип’яченою гарячою, але трохи остиглою водою. Тримаємо біля півгодини, поки не розм’якне.
  2. Перемішуємо міксером яйце, цукор, сіль, рослинну олію.
  3. Додаємо в молочно-яєчну суміш невеликими порціями борошно, поки тісто не буде мати консистенцію, як у рідкої сметани. Весь час потрібно перемішувати міксером, зупиняючись тільки для підсипання борошна.
  4. Зливаємо воду з ізюма і додаємо в тісто, трохи перемішавши ложкою.

Тісто

Млинці можна жарити без додавання олії, тому що воно уже є в тісті (можна трохи змастити олією сковороду перед випіканням першого млинця). При розподілі тіста по сковороді потрібно стежити, щоб ізюм рівномірно розійшовся по всьому млинці. Млинці можна їсти без начинки, додатково їх можна змастити вершковим маслом, посипати корицею й цукровою пудрою. До ізюму можна додати інші сухофрукти. При додаванні цукатів млинці будуть із різнобарвними вкрапленнями (залежно від кольору цукатів), така страва особливо цікава є дітям.

З медом

Для рецепта нам потрібно:

  • півтори склянки борошна
  • половина літра молока
  • 2 яйця
  • чайні ложки цукру з гіркою
  • 3 столових ложки рослинної олії
  • 300 грамів ізюму
  • 500 грамів меду.

З медом

Приготування:

  1. Готуємо млинці — змішуємо молоко, яйця, цукор, рослинну олію, потроху додаючи борошно, помішувати, поки не вийде тісто таке ж густе, як рідка сметана. Можна в тісто додати трохи ізюму перед випіканням.
  2. Випікаємо млинці, після випікання ставимо їх стопкою, змащуючи вершковим маслом.
  3.  Потрібно замочити промитий ізюм в у сотейнику (невеликій кастрюлі) в гарячій воді (не окріп), накрити кришкою. Тримаємо на невеликому вогні, поки не википить вода.
  4. Змішуємо ізюм з медом. Повинна вийти рівномірна маса. Мед краще брати не рідкий і не повністю зацукрований, а напіврідкий, щоб легко перемішувався й одночасно не розтікався.

Накладаємо медово-ізюмну масу ложкою на млинці й робимо рулетики. Їх можна відразу їсти, а можна запекти в духовці. Для запікання викладаємо на лист, змащуємо зверху збитим яєчним жовтком (можна використовувати для змащування вершкове масло або жирну сметану). Запікаємо в духовці чверть години при температурі 180 градусів. Після запікання вийде млинцево-изюмно-медяний пиріг, який можна подавати із шоколадною помадкою, або ж посипати корицею й цукровою пудрою. Вийде справжній святковий десерт.

З горіхами

Для горіхової начинки зробимо трохи більше млинців — близько 20 штук. Для рецепта нам потрібно:

  • половину літра борошна
  • один літр молока
  • 4 яйця
  • одна столова ложка цукру
  • 5 столових ложок рослинної олії
  • третина чайної ложки солі
  • 200 грам ізюму (півтори склянки)
  • одна склянка волоських горіхів (можна взяти фундук або мигдаль).

З горіхами

Приготування по рецепту:

  1. Змішуємо блендером або молоко, цукор, сіль, яйця, борошно, рослинну олію, поступово додаючи інгредієнти в тій послідовності, у якій її зараз приводимо.
  2. Випікаємо млинці на сковорідці, далі готуємо начинку.
  3. Ізюм замочуємо в теплій воді на ніч (або на день). Якщо немає часу на тривале замочування (потрібна мінімум одна година), ізюм можна прокип’ятити півгодини на невеликому вогні, причому воду можна не зливати, а дочекатися, поки вона википить.
  4. Горіхи прогріти на сковорідці протягом п’яти хвилин, подрібнюємо в блендері.
  5. Змішуємо ізюм з перемеленими горіхами й знову подрібнюємо блендером.

Загортаємо начинку в млинці, готову страву можна полити шоколадною помадкою, медом, варенням, посипати корицею, кольоровою кондитерською присипкою, цукровою пудрою.

Ссылка на основную публикацию