Фруктові млинці — вітамінний десерт

Млинці дуже смачні, але вони асоціюються з не дуже корисними продуктами, оскільки готуються з додаванням олії, а це жир, ще рослинний, крім того, вони жаряться на сковорідці, а це не вважається корисним у принципі. Якщо начинка солодка — у ній багато цукру, якщо солона — багато солі й можлива присутність не занадто дієтичних інгредієнтів, наприклад крабових паличок або майонезу. Але все-таки можна постаратися зробити їх максимально корисними, якщо наповнити свіжою (або свежорозмороженою) начинкою — вітамінними фруктами або ягодами, вийдуть млинці із фруктовою начинкою. Цей рецепт як для млинців досить складний, але ж хочеться іноді зробити щось вишукане.

З полуницями

Інгредієнти

Для млинцевого тіста:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • половина склянки молока
  • 2 столових ложки пшеничного борошна
  • 500 мілілітрів сильногазованої мінеральної води (не солодкої)
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 курячих яйця.

Для начинки:

  • 2 штуки ківі
  • 100 грамів полуниці
  • 1 хурма
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • 100 грамів м’якого сиру (маскарпоне, філадельфія).

Із сиром

У начинку можна додавати ягоди, фрукти на свій розсуд — яблуко, ананас, апельсин, диню, не обов’язково то, що в рецепті.

Для сиропу потрібно побрати 100 грамів замороженої вишні й 3 столових ложки цукру.

Підготовка до приготування триває близько 20 хвилин, сама страва по рецепту готується 30 хвилин, розрахована на три порції.

Приготування

Готуємо молочні млинці:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збити віночком з додаванням мінеральної води.
  2. Додаємо в жовтки половину мінеральної води, а також цукор, сіль, збиваємо далі.
  3. Сиплемо половину борошна й перемішуємо до однорідності.
  4. Вливаємо решту газованої води.
  5. Додаємо борошно.
  6. Ллємо оливкову олію, на всіх етапах продовжуємо перемішувати.
  7. Збиваємо білки й вливаємо їх у суміш.

Жаримо млинці на сковороді. Вони виходять пишні, оскільки газована мінеральна вода виділяє пухирці повітря. Ще теплі млинці змащуємо вершковим маслом і ставимо стопкою. Усю стопку накрити рушником або кришкою від тортівниці.

З шоколадом

Готуємо начинку:

Щоб зробити сироп, притримуємося наступного рецепту: вишню — свіжу або розморожену, але без кісточок варимо з додаванням 50 мілілітрів води й цукру до загустіння. Оолоджуємо при кімнатній температурі, у холодильник не варто ставити, щоб сироп не загустів.

  • сир розминаємо із цукровою пудрою;
  • фрукти, ягоди нарізаємо тонкими пластинками;
  • розподіляємо сир по всій площі млинця;
  • розкладаємо ягоди й фрукти в посерединімлинця смужкою від краю до краю шириною у декілька сантиметрів;
  • робимо рулет, закручуючи начинку в млинець;
  • ставимо в морозильник на 15 хвилин.

Нарізаємо циліндрики, ставимо їх на тарілку вертикально й поливаємо сиропом. Десерт готовий. Завдяки тому, що млинці охолоджуються в морозильнику, вони нагадують морозиво й прекрасно підійдуть у жаркий літній день. Блюдо виглядає дуже презентабельно, і, приготовлене по цьому рецепту, підійде навіть для вишуканих ресторанів.

Ссылка на основную публикацию