Млинці дуже смачні, але вони асоціюються з не дуже корисними продуктами, оскільки готуються з додаванням олії, а це жир, ще рослинний, крім того, вони жаряться на сковорідці, а це не вважається корисним у принципі. Якщо начинка солодка — у ній багато цукру, якщо солона — багато солі й можлива присутність не занадто дієтичних інгредієнтів, наприклад крабових паличок або майонезу. Але все-таки можна постаратися зробити їх максимально корисними, якщо наповнити свіжою (або свежорозмороженою) начинкою — вітамінними фруктами або ягодами, вийдуть млинці із фруктовою начинкою. Цей рецепт як для млинців досить складний, але ж хочеться іноді зробити щось вишукане.
Інгредієнти
Для млинцевого тіста:
- 1 столова ложка оливкової олії
- половина склянки молока
- 2 столових ложки пшеничного борошна
- 500 мілілітрів сильногазованої мінеральної води (не солодкої)
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 3 курячих яйця.
Для начинки:
- 2 штуки ківі
- 100 грамів полуниці
- 1 хурма
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 100 грамів м’якого сиру (маскарпоне, філадельфія).
У начинку можна додавати ягоди, фрукти на свій розсуд — яблуко, ананас, апельсин, диню, не обов’язково то, що в рецепті.
Для сиропу потрібно побрати 100 грамів замороженої вишні й 3 столових ложки цукру.
Підготовка до приготування триває близько 20 хвилин, сама страва по рецепту готується 30 хвилин, розрахована на три порції.
Приготування
Готуємо молочні млинці:
- Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збити віночком з додаванням мінеральної води.
- Додаємо в жовтки половину мінеральної води, а також цукор, сіль, збиваємо далі.
- Сиплемо половину борошна й перемішуємо до однорідності.
- Вливаємо решту газованої води.
- Додаємо борошно.
- Ллємо оливкову олію, на всіх етапах продовжуємо перемішувати.
- Збиваємо білки й вливаємо їх у суміш.
Жаримо млинці на сковороді. Вони виходять пишні, оскільки газована мінеральна вода виділяє пухирці повітря. Ще теплі млинці змащуємо вершковим маслом і ставимо стопкою. Усю стопку накрити рушником або кришкою від тортівниці.
Готуємо начинку:
Щоб зробити сироп, притримуємося наступного рецепту: вишню — свіжу або розморожену, але без кісточок варимо з додаванням 50 мілілітрів води й цукру до загустіння. Оолоджуємо при кімнатній температурі, у холодильник не варто ставити, щоб сироп не загустів.
- сир розминаємо із цукровою пудрою;
- фрукти, ягоди нарізаємо тонкими пластинками;
- розподіляємо сир по всій площі млинця;
- розкладаємо ягоди й фрукти в посерединімлинця смужкою від краю до краю шириною у декілька сантиметрів;
- робимо рулет, закручуючи начинку в млинець;
- ставимо в морозильник на 15 хвилин.
Нарізаємо циліндрики, ставимо їх на тарілку вертикально й поливаємо сиропом. Десерт готовий. Завдяки тому, що млинці охолоджуються в морозильнику, вони нагадують морозиво й прекрасно підійдуть у жаркий літній день. Блюдо виглядає дуже презентабельно, і, приготовлене по цьому рецепту, підійде навіть для вишуканих ресторанів.