Млинці з яєць

Часто на сніданок готуються омлети. Але також можна зробити схоже блюдо — яєчні млинці, які відрізняються від омлету тим, що молоко й борошно не буде потрібно. Їх можна робити фаршированими, включати до складу салатів, використовувати для приготування бутербродів. Страва виходить із ніжною консистенцією, їх можна робити товстішими або тоншими за бажанням, додаючи в сковорідку більше або менше тіста.

З помідорами

Класичні

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 3 чайних ложки крохмалю
  • 1 столова ложка кип’яченої води
  • рослинна олія, щоб посмажити
  • сіль, перець — по одній щіпці

Також можна за бажанням додати зелень.

Без начинки

Приготування:

  1. Збиваємо яйця вилкою.
  2. Солимо, перчимо, додаємо столову ложку води, крохмаль по рецепту, знову перемішуємо вилкою (можна використовувати вінчик).
  3. На нагріту сковороду наливаємо трохи рослинної олії, розподіляємо її рівномірно по днищу сковороди, і наливаємо маленький ополоник яєчної суміші (або половинку великого ополоника). Обертовими рухами, як при приготуванні млинців, розподіляємо яйце по сковорідці.

Жаримо одну хвилину з однієї сторони й одну хвилину з іншої. Такий млинець можна посипати сиром або невеликою кількістю солоного сиру, наприклад, бринзи.

Курячо-грибні

Млинці можна приготувати з додавання курячого м’яса й грибів.

Інгредієнти для рецепта:

  • половина чайної ложки солі
  • половина чайної ложки цукру
  • одна склянка молока
  • 4 яйця
  • 1 столова ложка борошна
  • 200 грамів печериць (можна використовувати гливи (вешенки))
  • 300 грамів філе курки (можна індички)
  • 80 грамів сметани (три їдалень ложки)
  • 100 грамів сиру
  • одна ріпчаста цибуля
  • трохи перцю.

З петрушкою

Приготування по рецепту:

  1. Спочатку готуємо млинці з яйця, борошна, молока, солі, цукру, повинно вийти чотири млинці.
  2. Готуємо начинку — дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на рослинній олії й додаємо до неї дрібно нарізані гриби.
  3. Нарізаємо невеликими кубиками варену курку, змішуємо із грибами й цибулею, додаємо натертий на тертці сир, перчимо, солимо.

Загортаємо начинку в млинці, ставимо у форму, змащуємо зверху сметаною, можна також посипати сиром, запікаємо в духовці близько півгодини.

Білок

Щоб зробити салат з яєчних млинців, не потрібно особливого рецепта, просто потрібно нарізати тонкою соломкою й додати в овочевий салат. Для приготування бутербродів просто потрібно скласти млинець трикутником і поставити між половинками булок, додавши за бажанням помідори, огірок або листок салату.

Ссылка на основную публикацию