Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Часто на сніданок готуються омлети. Але також можна зробити схоже блюдо — яєчні млинці, які відрізняються від омлету тим, що молоко й борошно не буде потрібно. Їх можна робити фаршированими, включати до складу салатів, використовувати для приготування бутербродів. Страва виходить із ніжною консистенцією, їх можна робити товстішими або тоншими за бажанням, додаючи в сковорідку більше або менше тіста.
Класичні
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 3 чайних ложки крохмалю
- 1 столова ложка кип’яченої води
- рослинна олія, щоб посмажити
- сіль, перець — по одній щіпці
Також можна за бажанням додати зелень.
Приготування:
- Збиваємо яйця вилкою.
- Солимо, перчимо, додаємо столову ложку води, крохмаль по рецепту, знову перемішуємо вилкою (можна використовувати вінчик).
- На нагріту сковороду наливаємо трохи рослинної олії, розподіляємо її рівномірно по днищу сковороди, і наливаємо маленький ополоник яєчної суміші (або половинку великого ополоника). Обертовими рухами, як при приготуванні млинців, розподіляємо яйце по сковорідці.
Жаримо одну хвилину з однієї сторони й одну хвилину з іншої. Такий млинець можна посипати сиром або невеликою кількістю солоного сиру, наприклад, бринзи.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Курячо-грибні
Млинці можна приготувати з додавання курячого м’яса й грибів.
Інгредієнти для рецепта:
- половина чайної ложки солі
- половина чайної ложки цукру
- одна склянка молока
- 4 яйця
- 1 столова ложка борошна
- 200 грамів печериць (можна використовувати гливи (вешенки))
- 300 грамів філе курки (можна індички)
- 80 грамів сметани (три їдалень ложки)
- 100 грамів сиру
- одна ріпчаста цибуля
- трохи перцю.
Приготування по рецепту:
- Спочатку готуємо млинці з яйця, борошна, молока, солі, цукру, повинно вийти чотири млинці.
- Готуємо начинку — дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на рослинній олії й додаємо до неї дрібно нарізані гриби.
- Нарізаємо невеликими кубиками варену курку, змішуємо із грибами й цибулею, додаємо натертий на тертці сир, перчимо, солимо.
Загортаємо начинку в млинці, ставимо у форму, змащуємо зверху сметаною, можна також посипати сиром, запікаємо в духовці близько півгодини.
Щоб зробити салат з яєчних млинців, не потрібно особливого рецепта, просто потрібно нарізати тонкою соломкою й додати в овочевий салат. Для приготування бутербродів просто потрібно скласти млинець трикутником і поставити між половинками булок, додавши за бажанням помідори, огірок або листок салату.