Рецепт яблучних млинців з припіком

Якщо в млинці не загортати начинку, а випікати разом з нею, страва називається млинці з яблучним припіком — рецепт такої страви дуже простий. Як правило, тісто роблять звичайне, а начинку ставлять на сковороду, змащену олією, і заливають зверху млинцевою сумішшю. Інгредієнти для припіку потрібно дрібно нарізати, і,  оскільки млинці готуються швидко, продукти повинні встигнути прожаритися.

З малиною

Інгредієнти

Для млинців з припіком можна взяти будь-які продукти — гриби, ковбасу, але ми сьогодні будемо готувати своєрідний десерт. Нам потрібно:

  • 3 крупних яблука
  • 2 склянки борошна (без гірки)
  • 1 літр молока
  • 4 яйця
  • половина чайної ложки солі
  • півтори столових ложки цукру
  • 4 столових ложки соняшникової олії
  • пакетик ванільного цукру.

Вітамінні

Приготування

Рецепт млинців з яблуками, приготування:

  1. У глибокій мисці потрібнл змішати одну склянку теплого молока, яйця, цукор, ванільний цукор, посолити. Збити вилкою або міксером.
  2. Борошно ввести маленькими порціями в яєчно-молочну суміш, при перемішуванні розбивайте грудочки. Дрібні грудочки можна залишити, вони добре прожарюються і не впливають ні на зовнішній вигляд млинців, ні на смак.
  3. Додайте в тісто соняшникову олію, знову перемішайте.
  4. Влийте решту молока. Перед випіканням млинцеву суміш краще залишити на півгодини, після такого настоювання млинці повинні стати м’якими (завдяки різноманітним процесам — борошно вбирає вологу, тісто стає більш однорідним).
  5. Змащуємо сковороду олією і нагріваємо її на середньому вогні.
  6. Натираємо на крупній терці яблука (без шкірки). Можна також нарізати кружальцями, соломкою, але чим більше будуть шматочки «припіку», тим важче їх буде пізніше згорнути.
  7. Щоб яблука не темніли при контакті з повітрям, їх потрібно або натирати (або нарізати) поступово, порція за порцією, або збризнути лимонним соком.
  8. Викладіть яблука на сковороду, бажано в один шар, щоб вони добре прогрілися у процесі приготування млинців.
  9. Налийте на яблука млинцеве тісто так, щоб воно повністю накрило «припік».
  10. Випікайте на одному боці одну хвилину, на іншому — 30 секунд.

Замість яблук як «припік» можна використовувати ковбасу, твердий сир, а також інші інгредієнти.

Випікання

Користь

Яблука у таких млинцях виходять запеченими, особливо якщо їх перед випіканням млинців (перед тим, як наливати тісто) одну хвилину потримати на розпеченій сковороді. Користь печених яблук:

  • використовуються у дієтах, а також в легкому (низькокалорійному чи продуктами, що легко засвоюються) харчуванні, коли травній системі потрібно дати відпочити;
  • яблука при термічній обробці втрачають частину своїх корисних властивостей, але у випадках із млинцями їх можна нагрівати протягом нетривалого часу, тим більше, що млинці випікаються швидко;
  • три запечені яблука (у тому числі у складі млинцевого «припіку», а також дві склянки яблучного соку, дають організму одержує добову дозу вітамінів Е, G, фоліевої кислоти, а також значну частину добової дози вітаміну В;
  • у шкірці яблук є волокна, які допомагають організму виводити холестерин;
  • якщо яблука кислі, вони можуть підняти кислотність, якщо солодкі — їх можна вживати при підвищеній кислотності (у невеликих кількостях), але не бажано при цукровому діабеті;
  • печені яблука добре засвоюються, тому їх їдять після хірургічного втручання, коли організму потрібні калорії, а сили потрібно берегти.

Фрукти

Кілька слів про протипоказання при вживанні печених яблук — клітковина шкірки може нашкодити людям, які схильні до колітів. Шкірку не бажане вживати людям, у яких є проблеми із травленням. Обережно потрібно їсти яблука людям, які хворіють на виразку, а також гастрит.

Ссылка на основную публикацию