Рецепт товстих млинців на воді

Іноді млинці потрібно приготувати без начинки, у такому випадку немає необхідності готувати тонкі млинці. Навпаки, вони повинні бути товстими, щоб їх було зручно їсти в тарілці. Таке блюдо можна полити варенням, медом, сметаною. Крім того, що вони ситні й смачні, їх ще й просто готувати, для випікання цих млинчиків набір продуктів мінімальний.

М'які

Варіант 1

Рецепт розрахований на шість порцій. Для товстих млинців нам потрібно:

  • 4 склянки пшеничного борошна (можна брати будь-який сорт залежно від переваг)
  • 2 яйця (курячих, якщо брати перепелині, потрібно більше, з розрахунку 5 перепелиних на одне куряче)
  • півтори склянки води (кип’яченої охолодженої до кімнатної температури)
  • половина чайної ложки соди, погашеної оцтом
  • 2 столових ложки цукру (можна взяти пудру)
  • щіпка солі (йодованої або простої кам’яної)
  • 3 столових ложки рослинної олії (бажано рафінованої соняшникової)
  • 2 столових ложки вершкового масла.

З соусом

Готуємо товсті млинці на воді по рецепту:

  1. Додаємо в яйця сіль і цукор, перемішуємо, можна розтерти в глибокій мисці ложкою або лопаткою.
  2. Вливаємо одну столову ложку рослинної олії, гасимо соду оцтом і також додаємо до яєчної суміші.
  3. Вливаємо воду й починаємо збивати міксером або вінчиком, потрохи додаємо пшеничне борошно, намагаємося розбити всі грудочки, але невеликі грудки можуть залишитися, це не страшно.

Розігріту сковорідку змазуємо тонким шаром рослинної олії, вливаємо трохи тіста, щоб вийшов невеликий товстий круглячок. Ступінь готовності визначаємо по кольору — він повинен бути золотаво-рум’яним. Перевертаємо на іншу сторону, після цього жаримо у два рази менше часу, ніж на попередній. Готові млинці можна змастити вершковим маслом і потримати під кришкою п’ять хвилин.

Варіант 2

Для рецепта на потрібні інгредієнти:

  • 4 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки води
  • сода — половина чайної ложки
  • щіпка солі
  • три столові ложки рослинної олії
  • пакетик ванільного цукру
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 столова ложка вершкового масла.

З мандаринами

Рослинна олія повинна бути рафінованою, не мати запаху. Її можна в цьому рецепті замінити смальцем або шматочком сала, тонкий шар жиру (а він повинен бути тонким) не дасть млинцям прилипати до днищу сковорідки.

Час готування млинців на воді по цьому по рецепту — близько 40 хвилин. Готуємо:

  1. У мисці розтираємо до незначної білої пінки яйце, сіль і цукор.
  2. Вливаємо до розтертого яйця столову ложку рослинної олії, гашену оцтом соду, воду, борошно, замішуємо блендером до однорідного стану.
  3. Змащуємо сковороду олією, наливаємо тісто товстим шаром (але невеликими кружечками) й жаримо млинці із двох сторін.
  4. Змащуємо днище каструлі вершковим маслом, складаємо туди млинці, кожний з них також змащуємо маслом, посипаємо цукром і тримаємо на невеликому вогні при закритій кришці протягом п’яти хвилин. Можна кілька разів несильно струснути каструлю із млинцями, щоб розподіл цукру й масла відбувався рівномірно.

При випіканні млинців потрібно змащувати сковороду тільки на самому початку. Але у випадку потреби, можна змащувати днище сковорідки тонким шаром олії й у процесі випікання. Головне — якщо процес іде добре, можна обійтися без олії в сковорідці, адже воно повинне бути в тісті. Крім того, надлишки жиру вбираються в саме блюдо й робить і не такими занадто вологими, із соняшниковим присмаком (якщо масло соняшникове).

Корисні поради

Млинці на воді мають невелику калорійність, сто грамів продукту має 150 кілокалорій.

Кілька порад, які допоможуть зробити млинці красивішими і смачнішими:

  1. Використовуйте борошно просіяним. Ви позбудетеся небажаних домішок і отримаєте тісто, насичене повітрям, це зробить млинці м’якими.
  2. Інгредієнти, такі як яйця, воду, інші продукти, які ми додаємо в рідкому стані, бажанол перед використанням нагрівати до кімнатної температури.
  3. У процесі приготування борошно потрібно додавати по одній столовій ложці, кожну порцію ретельно перемішувати, уникаючи великих грудок. Від дрібних грудочок можна й не позбуватися, якщо це не принципово, адже вони на смак і на зовнішній вигляд коржів практично не впливають.
  4. У першу чергу змішуються рідини, потім у них додається борошно. Не рекомендується в борошно вливати рідкі продукти, тому що в такому випадку важко розбити грудки.
  5. Рослинна олія, яку у більшості рецептів млинців потрібно додавати в тісто, не дає коржами пригоряти, прилипати до сковороди, а також заощаджує олію на сковороді, яку завдяки наявності олії в тісті потрібно додавати мінімум або можна взагалі не додавати.

З медом

Найкраща сковорідка для млинців — із чавуну, з товстим днищем. Також можна використовувати спеціальну млинцеву сковороду, у неї низькі бортики, млинці легше перевертати. Звичайно, можна використовувати сковороду з алюмінію або з антипригарним покриттям, але в них днище тонше, і вони не так добре тримають тепло в прогрітому стані, це відображається на рівномірності випікання млинців. Але якщо є достатньо досвіду, підійде будь-яка сковорідка.

 

Ссылка на основную публикацию