Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
За рахунок легкості й пишності татарські млинці з екзотичною назвою тебікмек виходять у більшій кількості з відносно невеликого набору продуктів (якщо порівнювати з українськими млинцями, тісто на які виходить більш щільним). Готувати їх складніше, ніж звичайні млинці, але вони можуть якийсь час зберігатися при кімнатній температурі і їх можна заготовлювати взапас, наприклад з вечора для сніданку. Рецепт складається із простих інгредієнтів, які можна купити в будь-якому, навіть невеликому продуктовому магазині.
Інгредієнти
Для рецепта нам потрібні продукти:
- 1 склянка манної крупи
- 2 склянки борошна
- одна склянка води
- одна склянка молока
- третина маленької пачки дріжджів (15 грамів, за рецептом — мокрі, сухих не брати)
- 2 яйця
- 2 столові ложки цукру
- половина чайної ложки соди
- 3 столових ложки соняшникової олії
- щіпка солі.
Для подачі потрібно дві столові ложки вершкового масла й будь-яка поливка — варення, сгущенка, можна використовувати солоні соуси — томатний, аджику.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Готуємо тісто за рецептом:
- Оскільки продукт за рецептом на дріжджах, тісто буде сильно збільшуватися в об’ємі, тому потрібно взяти миску або посудину з високими бортиками.
- Ллємо склянку молока, склянку води, всипаємо манну крупу, борошно й додаємо дріжджі. Після замішування повинна вийде консистенція, як у сметани. Залишаємо, щоб тісто забродило на день або ніч, бажано хоча б на шосту годину при кімнатній температурі.
- Після того, як тісто забродило, додаємо два яйця, дві столові ложки цукру, три столові ложки соняшникової олії, соду, розведену в ложці води, солимо.
- Перевіряємо консистенцію — якщо тісто занадто густим, розбавляємо його теплою водою, поки воно не отримає густоту як у сметани. Потрібно визначиться, якої товщини нам потрібні млинці — якщо товсті, тісто може бути більш густим, якщо тонкі — більш рідким (як у рідкої сметани).
Розігріту сковороду змащуємо тонким шаром соняшникової олії, надалі ніякого жиру на поверхню сковороди додавати не потрібно, оскільки олія є в складі тіста. Випікаємо із двох сторін.
За рахунок наявності соди млинці виходять із дірочками, ажурні. Потрібно розтопити вершкове масло й змащувати ним млинці — можна не кожен, а через один або два, якщо вони стоять стопкою. Добре б млинці потримати якийсь час під кришкою, наприклад від тортівниці — так вони пом’якшають і краще просочаться маслом. Вживати можна просто зі сметаною, а можна й з будь-якою солоною або солодкою поливкою.