Рецепт млинців з твердим сиром та кропом

Кріп — дуже корисна рослина. Його головне призначення — бути духмяною приправою, яка робить смачнішою будь-яку страву, в тому числі і сирні млинці. Ефірні масла кропу наповнюють літнім запахом всю кімнату. Приготувати такий делікатес просто — випікаємо млинці і додаємо начинку, яка готується простим перемішуванням декількох інгредієнтів.

Смачні

Інгредиенти

Продукти:

  • соняшникова олія — 100 грамів (півсклянки)
  • пшеничне борошно — 4 столових ложки
  • цукор — одна чайна ложка
  • твердий сир — 300 грамів
  • 4 яйця
  • 1 літра молока
  • 1 чайна ложка соди, потрібно погасити оцтом, або взяти чайну ложку магазинного розпушувача
  • щіпка солі
  • щіпка перця
  • десять гілочок кропу
  • декілька зубчиків часника.

Приготування

Щоб приготувати млинці з сиром і кропом, потрібно по рецепту здійснити декілька простих кроків:

  1. Додайте в яйця сіль, цукор і рівномірно, але не надто сильно і короткочасно (не дуже довго)  збийте вінчиком або міксером.
  2. Додайте молоко і поступово всипайте борошно, постійно перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Потім перемішайте міксером.
  3. Дрібно поріжте кріп і натріть на терці з маленькими отворами сир, додайте ці інгредієнти в тісто. За бажанням можна додати щіпку перцю і дрібно порізаний часник (часник можна видавити на часникодавці).
  4. Додати 2/3 соняшникової олії і трохи збити вінчиком, перемішуючи, додати розпушувач.
  5. Розігріти на сковороді решта олії і влити млинцеве тісто, піджарити млинці з одного боку до золотавого кольору, з іншого випікати десять секунд.

Такі млинці подаються зі сметаною або з вершками, але з них також можна зробити млинці з м’ясною та іншими соленими начинками.

Користь і шкода

Корисні речовини в 100 грамах кропу (енергетична цінність – 38 кілокалорій), два з половиною грама білків, півграма жирів і шість грамів вуглеводів. Офіційна назва цієї рослини — городній або пахучий кріп, у далеких південних азіатських країнах це звичайна дика рослина, яка здавна вважалася важливою пряністю.

Склад:

  • органічні речовини — вітамін С, нікотинова й фолієва кислота, каротин, флавоноїды;
  • мікроелементи — фосфор, кальцій, калій, залізо;
  • ефірні масла становлять близько шостої частини від загальної ваги, до їхнього складу входять різні органічні кислоти; ефірне масло в чистому виді має кминний запах, який і надає кропу пряних властивостей.

Пряність

Завдяки своєму складу, кріп має наступні корисні властивості:

  • знижує артеріальний тиск;
  • добре впливає на серце, що, у свою чергу, позитивно позначається й на судинах;
  • допомагає шлунково-кишковому тракту справлятися з навантаженнями, також підвищує апетит;
  • завдяки ефірним оліям полегшує протікання хвороб сечостатевої системи, має сечогінну дія, а також полегшує відтік жовчі;
  • матері, що годують, за допомогою кропу збільшують лактацію (але потрібно дивитися, щоб у дитини не було алергії);
  • уживання кропу допомагає заспокоїться й заснути.

Кріп відноситься до дієтичних продуктів, його застосовують у ході лікування різних захворювань — ожиріння, гепатити, гастрит, здуття кишечника. Кріп можна додавати в усі солоні блюда, у тому числі й млинці із кропом.

Ссылка на основную публикацию