Рецепт еластичних млинців

Така незвичайна назва як супер млинці всього лише означає можливість паляниць бути дуже тонкими й не рватися. Для такої властивості потрібна еластичність, яка досягається за допомогою спеціальних рецептів.

Великі

Крохмальні

Нам потрібні продукти:

  • половина літра молока
  • половина 200-грамової склянки борошна
  • половина 200-грамової склянки крохмалю
  • 4 яйця
  • 2 столових ложки соняшникової олії
  • 1 столова ложка цукру
  • половина чайної ложки солі.

Рецепт розраховано на 10 — 15 млинчиків, кількість виробів  залежить від їхньої товщини й діаметра сковороди.

З варенням

Рецепт:

  1. За допомогою вилки або вінчика змішайте в глибокій мисці крохмаль із борошном, цукром, посоліть. Міксер або блендер використовувати не потрібно, тому що вони настільки збивають тісто, що утворюються пухирці повітря. На місці повітряних пухирців при випіканні може утворюватися дірка, і в цьому місці млинець буде рватися, таким чином млинці не будуть достатньо еластичними.
  2. Перемішавши сухі інгредієнти, додайте яйця й знову розмішайте.
  3. Коли яєчно-борошняна маса стане більш-менш однорідною, влийте невеликими порціями трохи підігріте молоко, помішуючи. Грудки розбивайте й розминайте вилкою, маленькі грудочки можна буде залишити.
  4. Додаємо олію й знову мішаємо.
  5. Залишаємо тісто на півгодини. За цей час борошняна клейковина набухає й буде добре скріплювати тісто в уже посмажених млинцях.

При випіканні змажте сковороду тільки перед першим млинцем, інші жарте без олії. Надлишки олії роблять млинці жирними, що теж впливає на їхню міцність. А пригоряти коржі не повинні, навіть якщо сковорода не має антипригарної поверхні, адже рослинна олія уже повинна бути в тісті.

Поради

При випіканні еластичних крохмальних млинців по даному рецепту бажано дотримуватися порад:

  1. Тісто потрібно постійно перемішувати, тому що крохмаль не розчиняється й суміш буде розшаровуватися. Мішати можна ополоником перед кожним набором тіста на млинці.
  2. Для звичайних млинців рекомендується робити тісто консистенції сметани середньої густоти, тісто для тонких млинців — консистенцію рідкої сметани, для густих — відповідно консистенцію густої сметани. У цьому ж рецепті млинцева суміш повинна бути менш густою, тісто повинно вільно розтікатися по днищу сковороди, тоді млинці будуть тонкими. Міцності додає клейковина із крохмалю, яка стає густішою на сковорідці під дією тепла.
  3. Не потрібно допускати, щоб коржі стали занадто сухими, це зменшує їхню міцність. Оптимальний час — одна хвилина на одній стороні й половина хвилини — на іншій.
  4. Міцність тонких млинців у значній мірі залежить і від їхнього діаметра. Тому вибирайте меншу сковороду, та й готувати в невеликій посудині для жаркі легше, особливо новачкам.
  5. Щільність у крохмального тіста менша, ніж у звичайного, тому потрібно побоюватися того, що тісто не досмажиться. Якщо перевертати занадто сирий корж, можна його порвати.

Млинці по цьому рецепту повинні бути тонкими, еластичними, смачними.

З суницями

Ссылка на основную публикацию