Незважаючи на те, що млинці солоні, їх можна цілком начиняти і солодкою начинкою, оскільки солодке і солоне прекрасно смакують одну з одним в деяких стравах. Як правило, млинці рекомендується робити з додаванням і солі, і цукру, для збереження специфічного смаку. Але при цьому в рецепті цукру немає, тому і солі надто багато давати не потрібно, інакше смакові властивості можуть бути далекими від звичних.
Зміст
Інгредієнти
На чотири порції по рецепту нам потрібно:
- 2 яйця
- 1 склянка молока
- 3 столових ложки вершкового масла
- півтори склянки борошна
- 1 столова ложка солі.
Час приготування млинців без начинки — біля 40 хвилин.
Приготування
Солоні млинці готуються за простим рецептом:
- Солимо у глибокій мисці яйця (жовток і білок, розділяти не потрібно). Збиваємо — можна застосовувати вилку, вінчик, а краще міксер або блендер, буде легше і краще будуть розбиватися грудочки.
- Невеликими порціями у суміш яєць і солі додаємо добре просіяне борошно. При просіюванні воно не лишень очищується, а й розпушується, завдяки чому випечене тісто виходить м’яким. Знову перемішуємо.
- Влити трохи тепле молоко і ретельно перемішуємо. Залишаємо на дві години у холодильнику.
- Через декілька годин виймаємо тісто з холодильника і вливаємо дві столові ложки розтопленого вершкового масла.
Чайну ложку вершкового масла, що залишилася, використовуємо для випікання млинців. Час приготування для однієї паляниці — одна хвилина на одній стороні і половина хвилини — на іншій. У процесі випікання додаємо на сковороду вершкове масло, що залишилося.
Начинки
Солоні начинки:
- М’ясна — пів кілограма дрібно нарізаного м’яса змішати з дрібно нарізаними трьома цибулинами, пережарити з сіллю та перцем.
- Яєчна — дрібно нарізані яйця змішуємо з подрібненою зеленою цибулею, кропом і майонезом (можна замінити на сметану).
- Грибна — половину кілограма грибів змішати з подрібненою цибулиною, піджарити на сковорідці. Додаються дві столових ложки борошна, дві столових ложки сметани і півтори склянки молока.
- Курячі — 500 грамів вареного курячого філе перемолоти блендером з кропом. Роздавити один зубок часника, натерти на дрібній терці два яйця, змішати всі продукти зі столовою ложкою сметани, посолити і поперчити.
- Сирна — на невеликому вогні розігріти одну склянку вершків зі 100 грамами твердого сиру, натертого на крупній терці. Загортати млинці з відвареними протягом двох хвилин овочами (можна взяти броколі) чи свіжим салатом.
- Рибна — розкладені млинці змастити м’яким сиром, наприклад, фета, зверху — один довгий або декілька дрібних шматочків червоної риби (форелі, лосося чи сьомги). Загорнути рулетиком, який можна порізати на невеликі стовпчики.
Солодкі начинки:
- Сирна (творожна) — дві столових ложки ізюма розмочуємо протягом півгодини в гарячій воді. Половину кілограма сиру змішати з жотком одного яйця і двома столовими ложками цукру і пакетиком ванільного цукру.
- Горіхова — прокип’ятити половину літра молока, змішаного з 5 столовими ложками цукру, склянкою подрібнених грецких (або інших) горіхів, однією столовою ложкою борошна. Після того, як суміш охолоне, в неї потрібно додати три столових ложки вершкового масла і розмішати міксером.
- Лимонна — змішати вершковий сир з лимонною цедрою, лимонним соком і цукром.
- Вершкова — вершки збиваємо з цукром-піском (чи пудрою), чайною ложкою соку з лимону.
- Рецепт бананової начинки — у міксері змішуємо дві столових ложки вершкового масла, дві столових ложки цукру, три банана, порізаного шматочками і сік одного лимону.
Начинки можна готувати без рецепту з різних продуктів, які є на кухні — натертого яблука, шоколадного крему (наприклад Нутелла), арахісового масла, варення, джему, згущеного молока, шоколаду, шоколадних цукерків, а також солені — зі шматочків сиру, вареної і копченої ковбаси, шинки, кабачкової ікри, густої жирної сметани.
Додаючи сіль у щось — не тільки млинці, але і в інші страви, потрібно пам’ятати, що ця речовина потрібна для роботи організму, але надлишок солі веде до підвищення артеріального тиску (через те, що в організмі затримується рідина), а також сіль у надмірних кількостях шкодить ниркам, печінки, а значить, і всьому організму. Потрібно знати міру, а ще краще — солити страви трохи, кому буде потрібно — той додасть сіль за своїм бажанням.