Рецепт звичайних млинців

Рецепт звичайних млинців. Готуємо домашні млинці із сирною начинкою. Цей рецепт млинців використовується в українській кухні, тонкі млинці із сирною начинкою називають налисники.

Із сиром

Інгредієнти

Млинці звичайні, інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 штуки
  • цукор – 2 столові ложки
  • сіль – пів чайної ложки
  • сода – пів чайної ложки
  • молоко – 250 мілілітрів
  • вода – 250 мілілітрів
  • борошно – 2 склянки
  • для випікання звичайних млинців нам потрібна соняшникова олія – 3 столові ложки для тіста і 1 чайна ложка для смаження.

Десерт

Приготування

Рецепт приготування млинців:

  1. Спершу потрібно підготувати всі потрібні продукти.
  2. Потім збити віночком або міксером яйця разом із цукром, сіллю й содою.
  3. Потім додаємо молоко разом з водою й добре перемішуємо.
  4. У цю суміш поступово додаємо борошно, краще просіяне (щоб у ньому не було сторонніх включень), перемішуємо таким чином, щоб не було грудочок. Додаємо борошна стільки, щоб вийшло стандартне тісто для млинців.
  5. В самому кінці вливаємо в тісто три столові ложки соняшникової олії, щоб тісто не прилипало до сковорідки й лопатки, також надалі не знадобиться змащувати сковороду щоразу при додаванні нової порції тіста.
  6. Змащуємо сковороду соняшниковою олією за допомогою пензлика. Наливаємо один черпак тіста й починаємо крутити сковороду, щоб тісто розподілилося рівномірно й тонко.

Є кілька методів уникнути появи грудочок у тісті:

  1. Спершу змішуємо яйця, сіль, цукор, соду, трошки молока й борошна, потім потрібно усе це добре перемішати до отримання однорідної маси. Поступово додаємо молоко й воду, перемішуючи вінчиком.
  2. Також можна в окремому посуді змішати трохи молока або води з борошном. Потім перемішуємо всі інгредієнти разом, і додаємо молочно-борошняну суміш.
  3. Якщо все перемішувати міксером, то грудочок не буде.

Якщо млинці рвуться, то можна додати декілька столових ложок борошна.

Начинка

Для сирної начинки нам потрібно:

  • білий сир – приблизно 500 грамів
  • цукор – 3 столові ложки
  • сметана – 2 столові ложки.

Щоб приготувати сирну начинку необхідно:

  1. Змішати сир, цукор і молоко, щоб тісто вийшло не занадто рідким і не занадто густим.
  2. Загортаємо в кожен млинець по одній столовій ложці отриманої суміші.
  3. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, можна й рослинне, але на вершковому буде смачніше. Потім смажимо на олії по одній хвилині з кожного боку.

Користь страв із сиром. Сирна начинка корисна для здоров’я тим, що в сирі й молоці міститься білок і кальцій, які корисні для м’язів і костей, цей продукт сприяє утворенню гемоглобіну в крові.

Ссылка на основную публикацию