Рецепт звичайних млинців. Готуємо домашні млинці із сирною начинкою. Цей рецепт млинців використовується в українській кухні, тонкі млинці із сирною начинкою називають налисники.
Інгредієнти
Млинці звичайні, інгредієнти:
- курячі яйця – 2 штуки
- цукор – 2 столові ложки
- сіль – пів чайної ложки
- сода – пів чайної ложки
- молоко – 250 мілілітрів
- вода – 250 мілілітрів
- борошно – 2 склянки
- для випікання звичайних млинців нам потрібна соняшникова олія – 3 столові ложки для тіста і 1 чайна ложка для смаження.
Приготування
Рецепт приготування млинців:
- Спершу потрібно підготувати всі потрібні продукти.
- Потім збити віночком або міксером яйця разом із цукром, сіллю й содою.
- Потім додаємо молоко разом з водою й добре перемішуємо.
- У цю суміш поступово додаємо борошно, краще просіяне (щоб у ньому не було сторонніх включень), перемішуємо таким чином, щоб не було грудочок. Додаємо борошна стільки, щоб вийшло стандартне тісто для млинців.
- В самому кінці вливаємо в тісто три столові ложки соняшникової олії, щоб тісто не прилипало до сковорідки й лопатки, також надалі не знадобиться змащувати сковороду щоразу при додаванні нової порції тіста.
- Змащуємо сковороду соняшниковою олією за допомогою пензлика. Наливаємо один черпак тіста й починаємо крутити сковороду, щоб тісто розподілилося рівномірно й тонко.
Є кілька методів уникнути появи грудочок у тісті:
- Спершу змішуємо яйця, сіль, цукор, соду, трошки молока й борошна, потім потрібно усе це добре перемішати до отримання однорідної маси. Поступово додаємо молоко й воду, перемішуючи вінчиком.
- Також можна в окремому посуді змішати трохи молока або води з борошном. Потім перемішуємо всі інгредієнти разом, і додаємо молочно-борошняну суміш.
- Якщо все перемішувати міксером, то грудочок не буде.
Якщо млинці рвуться, то можна додати декілька столових ложок борошна.
Начинка
Для сирної начинки нам потрібно:
- білий сир – приблизно 500 грамів
- цукор – 3 столові ложки
- сметана – 2 столові ложки.
Щоб приготувати сирну начинку необхідно:
- Змішати сир, цукор і молоко, щоб тісто вийшло не занадто рідким і не занадто густим.
- Загортаємо в кожен млинець по одній столовій ложці отриманої суміші.
- Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, можна й рослинне, але на вершковому буде смачніше. Потім смажимо на олії по одній хвилині з кожного боку.
Користь страв із сиром. Сирна начинка корисна для здоров’я тим, що в сирі й молоці міститься білок і кальцій, які корисні для м’язів і костей, цей продукт сприяє утворенню гемоглобіну в крові.