Рецепт млинців Зебра

У багатьох сім’ях млинці — найулюбленіше блюдо. Причому рецептів їх приготування досить багато. Є бананові, яблочні млинці з корицею, а також бурякові, лимонні і навіть гарбузові. Також є багато начинок. На фоні цього досить незвичайно і разом з тим апетитно виглядать млинці зебра. Приготувавши смасні млинці з ароматом какао на сніданок,  можна підняти собі настрій на весь день. Тим більше, що готувати їх зовсім не складно і не надто довго.

З шоколадом

Інгредієнти

Млинці зебра складаються з комбінації класичного тіста білого кольору і шоколадного тіста. Звонішньо такий кондитерський виріб нагадує смужки зебри. Що стосується смакових особливостей, то вони нічим не відрізняються від звичник для всіх традиційних млинців. Блюдо виглядає досить презентабельно, оригінально, що дозволяє ними прикрасити святковий стіл.

Для приготування такої страви крім стандартного набору посуду та побутової техніки для випічки млинців вам буде потрібно маленький заварний чайник з носиком або невелика пластикова пляшка з заздалегідь проробленим в кришечці отвором. Однак при бажанні можна замість цих предметів використовувати звичайну столову ложку, потрібно тільки призвичаїтися. Готується це блюдо з будь-якого рецепту млинцевого тістау, в даному випадку розглядається традиційний варіант тіста.

Продукти

Продукти:

  • борошно хлібне — 1 склянка;
  • молоко — 2 склянки;
  • ванілін — 1 чайна ложечка;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • соняшникова олія — 1 столова ложечка;
  • какао порошок — 1 столова ложечка;
  • цукровий пісок — за власним смаком;
  • сіль — 1 щіпка.

Приготування

Приготування

Як приготувати:

  1. В першу чергу необхідно в глибоку ємність всипати просіяне борошно, розбити яйце, влити злегка підігріте молоко, після чого додати олію і ванілін. Далі отриману суміш потрібно посолити і поцукрувати відповідно до пропорцій, вказаних в рецепті. Потім готову масу треба перемішати за допомогою блендера або міксера, а якщо таких приладів немає в наявності, то вінчика. Розмішується тісто до рівномірної, без грудочок консистенції.
  2. Далі підготоване тісто потрібно розділити на дві порції. Після цього одну порцію можна залишити, а в іншу всипається порошок какао, далі суміш потрібно добре перемішати. Таким чином, повинно вийти дві порції тіста, одна з яких білосніжна, а друга — шоколадна.
  3. Приступаємо до випікання. На змазану соняшниковою олією і добре розігріту сковороду вливається порція білого тіста, після чого воно повинно рівномірно розтектися. Таким чином, повинно вийти звичайний виріб білого кольору.
  4. Шоколадне тісто потрібно залити у чайник з носиком і малюємо цим коричневим тістом кільця на білому млинці.
  5. Післяцього можна продовжувати смажити млинці як звичайно, перевертаючи на іншу сторону. Кожна сторона виробу обжарюєтья протягом двох хвилин. Повиннен вийти виріб, одна сторона якого біла, а інша — смугаста.

Млинці Зебра готові, їх згортають трубочкою і подають на стіл.

Ссылка на основную публикацию