Рецепт млинців з висівками

Блюда з білого борошна дуже смачні, але калорійні. Якщо прагнете приготувати смачне, але дієтичне блюдо, потрібно використовувати висівки, які мають практично такий самий (адже це побічний продукт виробництва борошна), однак містять набагато більше харчових волокон і жирних кислот. Такі млинці виходять дієтичними й допомагають оздоровлювати організм. Блюда з висівками використовують у дієтах для схуднення, хоча, звичайно, утримання від калорійної їжі потрібно обов’язково доповнювати фізичними вправами або фізичним навантаженням, наприклад простою роботою на городі, будівництві (навіть якщо вам це й не дуже потрібно).

Дієтичні

Інгредієнти

Готовимо млинці з висівок на кефірі, для тіста нам потрібні продукти:

  • кефір, 200 мілілітрів;
  • яйце, 2 штуки;
  • висівки, 65-70 грамів;
  • сода, 5 грамів;
  • 10 грамів вершкового масла та 10 мілілітрів рослинної олії (дві чайні ложки);
  • цукор і сіль, по 5 грамів.

Тісто

Приготування

Спочатку визначають, наскільки грубий помол у висівок, чим він дрібніший, тем менше в них корисних речовин. Тому радять вибирати великі грубий помол, у яких є максимальна кількість (концентрація) харчових волокон. Але для того щоб борошно у тісті не збивалося у грудки, його потрібно підготувати до замішування. У глибоку каструлю або миску насипають крупинки й заливають кефіром. Після чого добре перемішують і залишають на 1-2 години для того, щоб зернинки борошна увібрали вологу.

Приготування млинців, починається з витягування з холодильника всіх інгредієнтів. Вони повинні отримати кімнатну температуру, тоді вони краще замішуються. Через 20-30 хвилин можна починати збивати яєчну масу. Для цього видаляють жовтки, додають до білка цукор і сіль, і міксером замішують тісто. Доводять яєчну масу до густої піни й білих «піків» (гірок з збитого білка), білок повинен вийти, як на бізе. Після цього збитий білок додають до пшеничної маси по 2 столові ложки, постійно перемішуючи лопаткою. Перемішувати потрібно знизу на верх, так яєчний білок рівномірно вмішається у тісто і збереже свою консистенцію.

Заміс тіста

Після того, як всі білки змішані з висівками, додають соду й швидко перемішують усю масу. Сода, змішана з кефіром, вступає в реакцію, створюючи пухирці вуглекислого газу. Завдяки цьому млинчики будуть більш пишними. Але важливо не переборщити, щоб не з’явився специфічний присмак.

Коли заміс кінчений, на вогонь ставлять сковороду, і кладуть на неї шматочок вершкового масла, або ж виливають чайну ложку рослинного. Важливо пам’ятати, що при нагріванні немає різниці між соняшниковим і маслиновим маслом, через те, що висока температура руйнує в них усі корисні речовини. Вершковим маслом змащуємо сковороду, рослинну олію добавляємо в тісто. Оскільки олія буде в тісті, то змащувати сковороду потрібно тільки перед першим випіканням млинця, у подальшому сковороду не потрібно змащувати жиром, млинці не повинні прилипати до посудини, оскільки жир міститься в тісті.

Випікання

Після того, як сковорода розігрілася, на неї виливають 2 столові ложки тіста. Якщо маса досить густа, і не розтікається на всю площу, акуратно додають ще одну ложку. Але тоді млинці вийдуть товсті, більше схожі на панкейки. Кожний млинець випікають з одного боку 20 секунд, і з другого 10 секунд. Якщо палянички отримують темні плями або виходять пересушеними, потрібно або зменшити потужність плити, або скоротити період випікання.

Шкода оболонки зерна

Важливо знати, у яких випадках не можна вживати висівки. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виразках, гастритах і інших хворобливих станах їсти висівки не можна. Адже в них є присутнім велика кількість клітковини, що збільшує навантаження на систему травлення людини. А також з борошном грубого помолу не можна одночасно вживати ліки, адже вони абсорбують (поглинуть) частину активних речовин, що зменшить лікувальний ефект.

Також необхідно відповідально підходити до кількості висівок. Адже якщо їх буде занадто багато, те травна система не зможе перетравити їх, і в кишечнику можуть початися процеси бродіння, що може призвести до здуття, коліків, діареї.

Млинці з висівок — дієтичний продукт. Мука грубого помолумістить жирні кислоти, харчові волокна і вітаміни.

Ссылка на основную публикацию