Рецепт млинців з начинкою з печериць

Печериці – ідеальний вибір для тих, хто любить грибні блюда, але не вміє або не прагне ходити по лісу й займатися збиранням грибів. Млинці з печерицями дуже смачні і корисні, оскільки в грибах є багато білків.

З петрушкою

Інгредієнти

По рецепту, для начинки нам потрібно:

  • велика цибулина, 1 шт.;
  • печериці, 300 грамів;
  • тертий сир 200 грамів;
  • рослинна олія 30 мілілітрів;
  • мелений чорний перець, на кінчику ножа;
  • приправи, за бажанням;
  • сіль, 1-2 грама.

Продукти

Для млинців:

  • молоко 500 мілілітрів;
  • яйце, 2 штуки;
  • борошно, 300 грамів;
  • цукор, 20 грамів;
  • сіль, 2 грама;
  • соняшникове масло, 60 мілілітрів.

Приготування начинки

Починають приготування млинців з печерицями, з підготовки всіх інгредієнтів для начинки. Спочатку ретельно миють гриби, особливо під шляпкою, після чого поміщають їх на друшляк. Поки вода стікає, на плиту встановлюють сковороду, приступаючи до очищення й нарізки цибулини.

На розпечену сковорідку наливають 1 столову ложку олії, висипають кубики цибулі, накривають кришкою, зменшуючи силу підігрівання. Поки цибуля пасирується, гриби нарізають тонкими шарами. Коли цибуля почне розм’якшуватися, додають до нього печериці, і жарять на середньому вогні 10-15 хвилин, постійно помішуючи. По рецепту, за 5 хвилин до зняття необхідно додати перець і сіль, а також інші приправи.

Готову начинку остуджують, після чого додають до неї тертий сир. Важливо щоб гриби з цибулею були кімнатної температури, інакше вся маса почне злипатися, утворюючи комочки. Після цього можна приступати до створення млинців.

Начинка

Приготування млинців

Для приготування тіста знадобиться глибокий посуд, найкраще вибрати каструлю. У ємність виливають два яйця й збивають віночком або міксером. Для того, щоб піна утворювалася краще, необхідно додати сіль і цукор у кількості, яка зазначена в рецепті. Яйця перемішаються, починають підсипати просіяне борошно, по декілька ложок, після кожної порції борошна перемішуючи. Щоб тісто не осіло, бажано перемішувати вручну за допомогою вінчика, тоді повітря не вийде і млинець буде пухким.

Коли все борошно введене в яєчну масу, і тісто ретельно розмішене до однорідної конситенції (всі грудочки розбиті), тонким струменем вливають молоко, продовжуючи мішати. Важливо щоб молоко було або охолодженим, або кімнатної температури. Холодне буде гірше розчиняти, тому краще дістати його з холодильника разом з яйцями і зігріти при кімнатній температурі. У жодному разі не можна використовувати тепле або гаряче молоко, як радять деякі рецепти. Змішування з гарячим молоком приведе до згортання білків, через що млинці вийдуть товстими й грудкуватими. У рідке тісто додають 40 мілілітрів розтопленого, але охолодженого масла.

Тісто виливають на розпечену сковороду, для того, щоб перші млинці не прилипали, необхідно налити в тісто одну столову ложку олії. Перед першим випіканням в сковороду потрібно налити і розподілити рівномірним шаром дві чайних ложки олії. Після того, як сковорода добре розжариться, додатково змазувати її не потрібно, вистачить масла, що є в тісті. Коли всі млинці готові, їх остуджують і загортають начинку.

Млинці із грибами смачні й легені в приготуванні, тому стануть одним з коронних блюд у скарбничці рецептів кожної господарки. Через те, що печериці завжди доступні в магазині, подавати такі млинці можна в будь-який час року, вони завжди будуть доречні.

Ссылка на основную публикацию