Рецепт млинців з лососем

Рулетики з різноманітними соленими начинками, у тому числі з лососем, можуть бути подані не лишень як святкові канапки, а й як основне блюдо. Вдало підібравши інгредієнти для начинки, можна зробити різноманітним щоденний раціон та прикрасити святковий стіл красивими та смачними стравами.

Рулетики

 

Начинка

Для приготування ви можете викорстати будь-яку червону рибу, але саме лосось дозволить отримати смак, який ми асоціюємо з цією рибою. Використовуйте готову копчену чи солену рибу чи засоліть її самостійно. Для самостійного засолення можна використати рецепт:

В 4 столових ложках соєвого соуса потрібно розчинити 1 столову ложку цукру. Філе риби викладіть одним шаром у посудину з пласким дном, поперчіть і посоліть, залийте соусом. Потім накрийте тарілку харчовою плівкою і поставте в холодильник на дві години (краще — на ніч). Перед приготуванням млинців філе слід трохи просушити. Для цього викладіть його на серветку із траники на чверть години.

Рулетики

 

Тісто

Для приготування млинців нам потрібно:

  • 4 яйц;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 2 столових ложки 15% сметаны;
  • 300 грамів пшеничного борошна;
  • 300 мілілітрів теплого молока.

Змішайте всі складники. Розігрійте сковорідку і обжарте млинці з двох сторін. Поки млинці остигають, приготуйте начинку:

  • 500 грамів лосося наріжте тонкими смужками;
  • подрібніть пучок кропу;
  • підготуйте 200 грамів плавленого сиру, він повинен бути кімнатної температури.

Подача

Приготування і подача

На готовий млинець викладуємо плавлений сир, зверху трохи зелені і смужку лосоля. Згортаємо це все в тонку трубочку і розрізаємо на 2 — 3 частини під невеликим кутом.

Якщо подавати замість бутербродів, блюдо краще подавати охолодженим, якщо ж рулети є основним блюдом, охолоджувати не обов’язково. Для оригінальної подачі можна оформити рулети у формі рибок. Хвостик зробити з гілочки кропу, очі з ікри, нарізаних оливок чи зерняток гранату.

Млинці з лососем можна споживати зі сметаною, майонезом (краще робити домашній), негострою гірчицею.,

Філе

Користь і можливий шкідливий вплив

У лососі міститься велика кількість жирних кислот, які покращують роботу серця і знижують ризик серцево-судинної системи. Вітаміни А, Е і Д сприяють покращенню обміну речовин (що важливо, якщо людина планує схуднути), покращують роботу травної системи. Краща робота внутрішніх органів впливає на покращення зовнішнього вигляду людини — більш здоровими стає шкіра, волосся, нігті людини. Кальцій, магній, цинк і фосфор добре впливають на кістки. Морську рибу бажано вживати принаймні раз на тиждень, а дітям та вагітним жінкам — 2 — 3 рази на тиждень.

Потрібно враховувати, що часто лосось вирощують на фермах, де використовують антибіотики та при годуванні можуть давати рибі різні речовини, які сприяють її росту, однак шкідливі для людини. Тому не слід зловживати червоною рибою, навіть якщо є достатньо коштів, щоб без проблем мати змогу вживати її щоденно. Потрібно їсти у таких кількостях, щоб до організму надходили корисні речовини, а шкідливі, які можуть бути у рибі (ми достовірно не можемо знати, чи є вони там, чи немає) були у таких невеликих кількостях, що не можуть зашкодити людині.

Також слід бути уважним при покупці, дивитися, щоб риба була свіжою, оскільки рибні отруєння дуже важкі, та й користі від зіпсованої риби людині не буде. Бажано купувати свіжу рибу і самому її солити, тоді млинці з лососевим філе будуть смачними і корисними.

 

Ссылка на основную публикацию