Рецепт морських кальмарних млинців

Уявити собі українську та російську кухню без млинців неможливо. У кожної господині є свої улюблені рецепти й секрети приготування млинців – дріжджові, на окропі, без яєць, з різними сортами борошна. Серед усього цієї різноманітності фаршировані млинці займають почесне місце і є швидким способом приготувати ситний сніданок або вечерю, а також здивувати домочадців і гостей новими смаками. Як начинка використовуються подрібнені яйця, зелень, м’ясний фарш, а любителям морепродуктів обов’язково потрібно зробити млинці з кальмарами, рецепт яких дуже простий.

З морепродуктами

Інгредієнти

Кальмари смачні й дуже корисні, а господині люблять їх ще й за те, що приготування з ними страв займає мінімум часу. Фаршировані млинці, які ми будемо готувати, не тільки урізноманітять звичне меню, але й заощадять час. Тісто готується по звичному рецепту для несолодких і тонких млинців.

Отже, готуємо морські млинці з начинкою з кальмарів. Для начинки буде потрібно:

  • кальмари – половина кілограма;
  • відварені яйця – 3 штуки;
  • ріпчаста цибуля – 1-2 штуки.

Для соусу потрібно:

  • сметана – 1 склянка;
  • зелень – пучок кропу, пучок петрушки.

Для випічки буде потрібно трохи рослинної олії.

З начинкою

Приготування

Млинці з кальмарами — рецепт приготування. Готуємо тісто для млинців і випікаємо їх за звичайною технологією. На цьому етапі немає ніяких особливостей і секретів.

  1. Для начинки потрібно відварити кальмарів у підсоленій киплячій воді. Звичайно варка займає 2-3 хвилини, якщо тушки великі. Для дрібних кальмарів досить 1-2 хвилини.
  2. Відварені морепродукти подрібнюємо ножем і додаємо до них натерті або дрібно посічені яйця.
  3. Цибулю ріжемо дрібно, обсмажуємо з невеликою кількістю масла 1-2 хвилини й додаємо до начинки.
  4. Випечені заздалегідь млинці фаршируємо сумішшю й укладаємо на змазаний олією лист (форму для випікання) і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин.
  5. Поки печуться млинці, готуємо зметаний соус із зеленню – можна просто всі подрібнити і змішати в блендері.
  6. Готові млинці подаємо гарячими під зеленим ароматним соусом.

Цей варіант фаршированих млинців з кальмарами сподабається любителям морепродуктів. Можна злегка змінити базовий рецепт. Любителям гостренького рекомендується додати в соус подрібнений часник. Терта морква в начинці додасть пікантний солодкуватий присмак. А якщо фаршировані млинці при випіканні посипати тертим сиром, то страва вийде дуже апетитною і ситною.

Ссылка на основную публикацию