Рецепт млинців з ікрою

Тонкі, золотаві млинчики, з начинкою із червоної ікри стануть блюдом, яке прикрасить будь-який урочистий захід. Особливо якщо млинці ефектно подані, красиво згорнуті й оформлені зеленню.

Рулетики

Особливості

Млинці – це універсальне блюдо, яке підходить, як для десерту, так і в якості закуски. Один із святкових варіантів начинки у Росії — червона ікра без додатків або з додаванням скибочок червоної риби, вершкового масла, шматочків відварного яйця, соломкою із твердого смиру.

Для того, щоб приготувати млинці з ікрою потрібно замісити заварне, млинцеве тісто. З таким тістом виріб вийде ніжним, тонким й у той же час міцним. Якщо ми приготуємо млинці по цьому рецепту, вони не будуть рватися під час фарширування.

Начинка

Інгредієнти

Млинцеве тісто:

  • молоко – 2 склянки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 1 столова ложечка;
  • сіль – 1 чайна ложечка;
  • харчова сода — 0,5 чайної ложечки;
  • вода (кип’ячена) – 1 склянка;
  • масло соняшникове – 6 столових ложечок;
  • борошно хлібне – 1,5 склянки.

Для млинців з ікрою для рецепту потрібно 100 грамів червоної ікри.Рецепт із розрахунку на 20 — 25 порцій. Час приготування – 45 хвилин.

Продукти

Приготування

Готуємо млинці з червоною ікрою:

  1. Спершу потрібно взяти глибокий посуд, що вміщає не менш 1,5 л., і розбити в неї яйця, всипати потрібну кількість цукру й посолити.
  2. Потім в отриману суміш потрібно додати харчову соду або розпушувач.
  3. Далі потрібно трохи підігріти молоко й влити його в яєчну суміш, після цього все ретельно перемішати.
  4. Далі невеликими порціями вводитися борошно й замішується тісто. При цьому важливо, щоб у тісті не було грудочок. Щоб у вас вийшло однорідне тісто, його можна його збити за допомогою міксера.
  5. Тепер у тісто додається соняшникова олія, це необхідно для того, щоб воно не прилипло до дна сковорідки. Потім у замішану масу вливається окріп, і отримана суміш швидко розмішується. Кип’ячена вода зробить млинці м’якшими.
  6. Після цього тісто повинне протягом 10 хвилин постояти.
  7. Потім можна приступати до випікання. Обжарка млинця повинна здійснюватися на заздалегідь розпеченій сковорідці при максимальному вогні. Кожна сторона виробу обсмажується протягом 2 хвилин.

Після того, як млинці з ікрою будуть готові, їх потрібно оформити, тому що прикрашене блюдо виглядає апетитно.

Загортання начинки

Оформлення

Найбільш привабливим способом оформлення є млинці з ікрою, згорнуті кульочком і рулетиком. Таке оформлення не відрізняється особливою складністю й під силу всім бажаючим. Млинці з ікрою кульочком завиваються в такий спосіб:

  • спершу виріб складається навпіл;
  • далі по черзі млинці загинаються в напрямку до середини із двох протилежних сторін;
  • потім у верхній частині краєчок вивертається назовні;
  • далі кульочки фаршируються ікрою, прикрашаються гілочками петрушки або кропу.

Тепер млинці з ікрою у формі кулька готові!

Торбинки

Млинці фаршировані грою й загорнені рулетиком завиваються в такий спосіб:

  1. У першу чергу вся поверхня виробу змазується тоненьким шаром попередньо розм’якшеного вершкового масла. При бажанні масло можна замінити майонезом або сметаною.
  2. Потім паралельно розташовані краї загортаються в напрямку до центру.
  3. Далі виріб складається навпіл і завивається рулетом. Для надійності виріб можна закріпити шпажкою.
  4. Зверху кожного готового рулета викладається червона ікра. З розрахунку на 1 рулетик 1 чайна ложечка ікри. Перед подачею блюдо можна прикрасити скибочками сиру твердого сорту й свіжою зеленню. Така закуска зовні виглядає як канапки.

Є багато інших способів оформлення млинців з начинкою, однак не потрібно надто звертати увагу на оформленні. Головне — свіжі продукти і хороший настрій.

Оформлення

Ссылка на основную публикацию