Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Тонкі, золотаві млинчики, з начинкою із червоної ікри стануть блюдом, яке прикрасить будь-який урочистий захід. Особливо якщо млинці ефектно подані, красиво згорнуті й оформлені зеленню.
Особливості
Млинці – це універсальне блюдо, яке підходить, як для десерту, так і в якості закуски. Один із святкових варіантів начинки у Росії — червона ікра без додатків або з додаванням скибочок червоної риби, вершкового масла, шматочків відварного яйця, соломкою із твердого смиру.
Для того, щоб приготувати млинці з ікрою потрібно замісити заварне, млинцеве тісто. З таким тістом виріб вийде ніжним, тонким й у той же час міцним. Якщо ми приготуємо млинці по цьому рецепту, вони не будуть рватися під час фарширування.
Інгредієнти
Млинцеве тісто:
- молоко – 2 склянки;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукровий пісок – 1 столова ложечка;
- сіль – 1 чайна ложечка;
- харчова сода — 0,5 чайної ложечки;
- вода (кип’ячена) – 1 склянка;
- масло соняшникове – 6 столових ложечок;
- борошно хлібне – 1,5 склянки.
Для млинців з ікрою для рецепту потрібно 100 грамів червоної ікри.Рецепт із розрахунку на 20 — 25 порцій. Час приготування – 45 хвилин.
Приготування
Готуємо млинці з червоною ікрою:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Спершу потрібно взяти глибокий посуд, що вміщає не менш 1,5 л., і розбити в неї яйця, всипати потрібну кількість цукру й посолити.
- Потім в отриману суміш потрібно додати харчову соду або розпушувач.
- Далі потрібно трохи підігріти молоко й влити його в яєчну суміш, після цього все ретельно перемішати.
- Далі невеликими порціями вводитися борошно й замішується тісто. При цьому важливо, щоб у тісті не було грудочок. Щоб у вас вийшло однорідне тісто, його можна його збити за допомогою міксера.
- Тепер у тісто додається соняшникова олія, це необхідно для того, щоб воно не прилипло до дна сковорідки. Потім у замішану масу вливається окріп, і отримана суміш швидко розмішується. Кип’ячена вода зробить млинці м’якшими.
- Після цього тісто повинне протягом 10 хвилин постояти.
- Потім можна приступати до випікання. Обжарка млинця повинна здійснюватися на заздалегідь розпеченій сковорідці при максимальному вогні. Кожна сторона виробу обсмажується протягом 2 хвилин.
Після того, як млинці з ікрою будуть готові, їх потрібно оформити, тому що прикрашене блюдо виглядає апетитно.
Оформлення
Найбільш привабливим способом оформлення є млинці з ікрою, згорнуті кульочком і рулетиком. Таке оформлення не відрізняється особливою складністю й під силу всім бажаючим. Млинці з ікрою кульочком завиваються в такий спосіб:
- спершу виріб складається навпіл;
- далі по черзі млинці загинаються в напрямку до середини із двох протилежних сторін;
- потім у верхній частині краєчок вивертається назовні;
- далі кульочки фаршируються ікрою, прикрашаються гілочками петрушки або кропу.
Тепер млинці з ікрою у формі кулька готові!
Млинці фаршировані грою й загорнені рулетиком завиваються в такий спосіб:
- У першу чергу вся поверхня виробу змазується тоненьким шаром попередньо розм’якшеного вершкового масла. При бажанні масло можна замінити майонезом або сметаною.
- Потім паралельно розташовані краї загортаються в напрямку до центру.
- Далі виріб складається навпіл і завивається рулетом. Для надійності виріб можна закріпити шпажкою.
- Зверху кожного готового рулета викладається червона ікра. З розрахунку на 1 рулетик 1 чайна ложечка ікри. Перед подачею блюдо можна прикрасити скибочками сиру твердого сорту й свіжою зеленню. Така закуска зовні виглядає як канапки.
Є багато інших способів оформлення млинців з начинкою, однак не потрібно надто звертати увагу на оформленні. Головне — свіжі продукти і хороший настрій.