Рецепт грушевих млинців

Млинці – традиційне російське та українське блюдо. Спробуйте приготувати млинці із грушею, рецепт яких не вирізняється особливою складністю. Такі ласощі не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

Фруктові

Зміст

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 грамів борошна
  • 1 яйце
  • 250 міллітрів молока
  • 1 щіпка солі
  • олія для жарки.

Для начинки:

  • 4 груші
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 щіпка меленої кориці.

Продукти

Спосіб приготування

Просійте борошно. Це необхідний крок, щоб тісто вийшло ніжним, однорідним, без грудочок, а також для того, щоб упевнитися, що в тісті відсутні часточки бруду. Змішайте борошно, сіль, яйце в ємності, додайте 125 мілілітрів молока й перемішайте. Потім влийте половину молока, що залишилося й ретельно перемішайте.

На розігрітій й змазаній олією сковороді випікайте млинці до золотавої скоринки із двох сторін. Щоб млинці не прилипали, використовуйте сковорідку з антипригарним покриттям, чавунні сковорідки також мають деякі антипригарні властивості.

Далі приступайте до начинки. Груші вимийте, просушіть, виріжте серцевину, наріжте шматочками середнього розміру. Змажте маслом сковороду, розігрійте, викладіть на неї груші. Обсмажте їх 3-4 хвилини, потім переверніть, додайте цукор і корицю й тримаєте на вогні ще декілька хвилин. При бажанні можна додати під час обсмажування одну чайну ложку меду.

Розкладіть начинку на готові млинці, загорніть трубочкою або конвертиком і подавайте до столу. Зверху можна полити соком, що виділилися при обсмажуванні фруктів.

Бретонські

Готуємо бретонські млинці із грушевою начинкою. Цей різновид млинців походить з регіону Франції Бретонії або Бретані. Вони готуються на основі гречаного борошна.

Для млинців із грушею за рецептом вам будуть потрібні наступні продукти:

  • 180 грамів пшеничного борошна
  • 140 грамів гречаного борошна
  • 300 мілілітрів пива (світлого)
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки молока
  • 1 щіпка солі
  • 100 грамів вершкового масла
  • 3-4 груші
  • 90-100 грамів тростинного цукру
  • 1 лимон
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Спосіб приготування:

  1. Висипте в ємність два види борошна й сіль. Перемішайте, вбийте яйця й злегка підігріте молоко. Ретельно збийте віночком або вилкою, поки суміш не стане однорідною. Повільно вливайте пиво, в результаті тісто повинне бути рідким. Залиште тісто приблизно на годину при кімнатній температурі.
  2. Розтопітье 50 г масла й додайте його в тісто. Готуйте тонкі млинці; змазуйте сковороду тонким шаром олії щоразу перед заливанням тіста. Готові млинці складайте один на одного й тримаєте під кришкою.
  3. Приготуйте груші: помийте, почистіть, виріжте серцевину. Порубаєте на шматочки й обсмажуйте в маслі (50 г) близько 5 хвилин до рум’яного кольору. Додайте цукор і корицю, перемішайте декілька разів, щоб цукор розтав і став схожим на карамель. Вмішайте лимонний сік і цедру, дочекайтеся кипіння. Потім виключіть вогонь і дайте охолонути.
  4. Акуратно розкладіть начинку в млинці й загорніть трубочками. Перед подачею можна прикрасити кулькою морозива або посипати цукровою пудрою.

Млинці із груші – прекрасний варіант десерту до святкового столу, або просто в звичайний робочий день, коли хочеться порадувати себе й близьких. Крім хороших смакових якостей, грушева начинка є ще й корисною, недарма грушу називають королевою фруктів.

Випікання

Ссылка на основную публикацию