Рецепт грушевих млинців

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Млинці – традиційне російське та українське блюдо. Спробуйте приготувати млинці із грушею, рецепт яких не вирізняється особливою складністю. Такі ласощі не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

Фруктові

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 грамів борошна
  • 1 яйце
  • 250 міллітрів молока
  • 1 щіпка солі
  • олія для жарки.

Для начинки:

  • 4 груші
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 щіпка меленої кориці.

Продукти

Спосіб приготування

Просійте борошно. Це необхідний крок, щоб тісто вийшло ніжним, однорідним, без грудочок, а також для того, щоб упевнитися, що в тісті відсутні часточки бруду. Змішайте борошно, сіль, яйце в ємності, додайте 125 мілілітрів молока й перемішайте. Потім влийте половину молока, що залишилося й ретельно перемішайте.

На розігрітій й змазаній олією сковороді випікайте млинці до золотавої скоринки із двох сторін. Щоб млинці не прилипали, використовуйте сковорідку з антипригарним покриттям, чавунні сковорідки також мають деякі антипригарні властивості.

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Далі приступайте до начинки. Груші вимийте, просушіть, виріжте серцевину, наріжте шматочками середнього розміру. Змажте маслом сковороду, розігрійте, викладіть на неї груші. Обсмажте їх 3-4 хвилини, потім переверніть, додайте цукор і корицю й тримаєте на вогні ще декілька хвилин. При бажанні можна додати під час обсмажування одну чайну ложку меду.

Розкладіть начинку на готові млинці, загорніть трубочкою або конвертиком і подавайте до столу. Зверху можна полити соком, що виділилися при обсмажуванні фруктів.

Бретонські

Готуємо бретонські млинці із грушевою начинкою. Цей різновид млинців походить з регіону Франції Бретонії або Бретані. Вони готуються на основі гречаного борошна.

Для млинців із грушею за рецептом вам будуть потрібні наступні продукти:

  • 180 грамів пшеничного борошна
  • 140 грамів гречаного борошна
  • 300 мілілітрів пива (світлого)
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки молока
  • 1 щіпка солі
  • 100 грамів вершкового масла
  • 3-4 груші
  • 90-100 грамів тростинного цукру
  • 1 лимон
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Спосіб приготування:

  1. Висипте в ємність два види борошна й сіль. Перемішайте, вбийте яйця й злегка підігріте молоко. Ретельно збийте віночком або вилкою, поки суміш не стане однорідною. Повільно вливайте пиво, в результаті тісто повинне бути рідким. Залиште тісто приблизно на годину при кімнатній температурі.
  2. Розтопітье 50 г масла й додайте його в тісто. Готуйте тонкі млинці; змазуйте сковороду тонким шаром олії щоразу перед заливанням тіста. Готові млинці складайте один на одного й тримаєте під кришкою.
  3. Приготуйте груші: помийте, почистіть, виріжте серцевину. Порубаєте на шматочки й обсмажуйте в маслі (50 г) близько 5 хвилин до рум’яного кольору. Додайте цукор і корицю, перемішайте декілька разів, щоб цукор розтав і став схожим на карамель. Вмішайте лимонний сік і цедру, дочекайтеся кипіння. Потім виключіть вогонь і дайте охолонути.
  4. Акуратно розкладіть начинку в млинці й загорніть трубочками. Перед подачею можна прикрасити кулькою морозива або посипати цукровою пудрою.

Млинці із груші – прекрасний варіант десерту до святкового столу, або просто в звичайний робочий день, коли хочеться порадувати себе й близьких. Крім хороших смакових якостей, грушева начинка є ще й корисною, недарма грушу називають королевою фруктів.

Випікання

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Ссылка на основную публикацию