Рецепт млинців з бульбашками

Представляємо рецепт приготування бульбашкових млинців, які мають мереживний візерунок. Повітряне тісто, мереживні млинці на молоці, на молоці.

Без начинки

Повітряне тісто

Млинці виходять з отворами в тому випадку, якщо в них є велика концентрація повітряних пухирців. Ці пухирці, які тріскать під час випікання, формують у рідкому тістіневеликі порожнечі. Добитися кисневого тесту можна за допомогою декількох способів:

  1. Сухі дріжджі. Саме шумування дріжджів дозволить збагатити консистенцію тіста пухирцями повітря. Перед тим, як змішувати з тістом, дріжді потрібно зачити у теплому молоці на 20 хвилин.
  2. «Помістити» кисневі пухирці в тісто можна й за допомогою кисломолочних напоїв, наприклад, кефіру або сироватки.
  3. Сода. У кожної господині на кухні завжди є сода, яку можна вживати майже в будь-яких борошняних рецептах. Саме сода допоможе домогтися візерунків на млинцях. Для кращого ефекту соду потрібно погасити оцтом.
  4. Гаряча вода. Так, саме гаряча, а точніше тільки що знята з вогню, допоможе отримати отвори на млинцевому десерті. У вже готове біле тісто необхідно лише влити склянку окропу й акуратно перемішати. Важливо почекати півгодини, щоб візерунок утворився на рідкому тісті.

Кефір у комбінації із содою є кращим способом прикрасити млинець.

Настояне тісто — це ще один метод насичення тіста повітрям. Варто лише залишити рідку суміш у спокої на 1-2 години й процес шумування зробить свою справу. Однак, не варто залишати тісто на тривалий час, інакше можна роздобути кислуватий присмак у млинців.

Багато кулінарів, досвідчені й ні, помітили таку хитрість, що чим рідше тісто, тем воно більш бульбашкове. Важливо дотриматися всіх пропорцій у рецепті, і додатково влити ще півсклянки води, молока або сироватки.

Мереживні

Мереживні на молоці

Інгредієнти:

  • пів літри теплого молока (можна замінити на кефір);
  • 3 яйця;
  • половина чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка соди, і трохи оцту, щоб погасити соду;
  • 3 склянки борошна;
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Процес готування:

  1. У підігріте молоко вбийте яйця, і додайте сіль із цукром. Якщо млинці будуть подаватися із солоною начинкою, то цукор додавати не потрібно.
  2. Збийте суміш до однорідної маси вінчиком або блендером. На поверхні тіста повинна з’явитися пінка.
  3. Додайте гашену соду й борошно.
  4. Перемішайте тісто вінчиком, при цьому не збовтуйте.
  5. Влийте масло.
  6. Залиште тісто на 1 годину в холодильнику.

Перед тем, як відправити тісто на сковороду, залізну поверхню потрібно добре розігріти.

З начинкою

На мінеральній воді

Інгредієнти:

  1. Змішати половину літра мінералки із чайної ложки солі й 2 чайними ложками цукру.
  2. Додати до мінеральної води 3 курячих яйця (їх потрібно збити вінчиком) й кілька столових ложок соняшникової олії.
  3. Після цього, потрібно всипати 200 грамів просіяного борошна, і акуратно перемішати суміш. Важливо стежити за тим, щоб у тісті не було грудочок.
  4. Соду додавати не потрібно, адже мінералка буде діяти так само, як гашена сода, і ефект буде однаковим.

Мережевні без яєць

Інгредієнти:

  • 350 грамів борошна
  • 3-4 столові ложки цукру, якщо начинка в млинцях буде несолодка, то цукор додавати не потрібно
  • половина чайної ложки соди й солі
  • 0,5 літрів молока
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, сіль, соду, цукор, 250 мілілітрів теплого молока у великій каструлі. Молоко повинне бути теплим, але не доведеним до кипіння.
  2. Додайте тісто рослинну олію і добре перемішайте ложкою.
  3. Скип’ятіть молоко, яке залишилося і й влийте його тонким струменем у тісто, перемішайте.

Смажити краще на чавунній сковороді або на сковороді з антипригарним покриттям. Перед смаженням змастіть поверхню сковроди тонким шаром соняшникової олії.

Ссылка на основную публикацию