Представляємо рецепт приготування бульбашкових млинців, які мають мереживний візерунок. Повітряне тісто, мереживні млинці на молоці, на молоці.
Зміст
Повітряне тісто
Млинці виходять з отворами в тому випадку, якщо в них є велика концентрація повітряних пухирців. Ці пухирці, які тріскать під час випікання, формують у рідкому тістіневеликі порожнечі. Добитися кисневого тесту можна за допомогою декількох способів:
- Сухі дріжджі. Саме шумування дріжджів дозволить збагатити консистенцію тіста пухирцями повітря. Перед тим, як змішувати з тістом, дріжді потрібно зачити у теплому молоці на 20 хвилин.
- «Помістити» кисневі пухирці в тісто можна й за допомогою кисломолочних напоїв, наприклад, кефіру або сироватки.
- Сода. У кожної господині на кухні завжди є сода, яку можна вживати майже в будь-яких борошняних рецептах. Саме сода допоможе домогтися візерунків на млинцях. Для кращого ефекту соду потрібно погасити оцтом.
- Гаряча вода. Так, саме гаряча, а точніше тільки що знята з вогню, допоможе отримати отвори на млинцевому десерті. У вже готове біле тісто необхідно лише влити склянку окропу й акуратно перемішати. Важливо почекати півгодини, щоб візерунок утворився на рідкому тісті.
Кефір у комбінації із содою є кращим способом прикрасити млинець.
Настояне тісто — це ще один метод насичення тіста повітрям. Варто лише залишити рідку суміш у спокої на 1-2 години й процес шумування зробить свою справу. Однак, не варто залишати тісто на тривалий час, інакше можна роздобути кислуватий присмак у млинців.
Багато кулінарів, досвідчені й ні, помітили таку хитрість, що чим рідше тісто, тем воно більш бульбашкове. Важливо дотриматися всіх пропорцій у рецепті, і додатково влити ще півсклянки води, молока або сироватки.
Мереживні на молоці
Інгредієнти:
- пів літри теплого молока (можна замінити на кефір);
- 3 яйця;
- половина чайної ложки солі;
- 3 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка соди, і трохи оцту, щоб погасити соду;
- 3 склянки борошна;
- 2 столові ложки соняшникової олії.
Процес готування:
- У підігріте молоко вбийте яйця, і додайте сіль із цукром. Якщо млинці будуть подаватися із солоною начинкою, то цукор додавати не потрібно.
- Збийте суміш до однорідної маси вінчиком або блендером. На поверхні тіста повинна з’явитися пінка.
- Додайте гашену соду й борошно.
- Перемішайте тісто вінчиком, при цьому не збовтуйте.
- Влийте масло.
- Залиште тісто на 1 годину в холодильнику.
Перед тем, як відправити тісто на сковороду, залізну поверхню потрібно добре розігріти.
На мінеральній воді
Інгредієнти:
- Змішати половину літра мінералки із чайної ложки солі й 2 чайними ложками цукру.
- Додати до мінеральної води 3 курячих яйця (їх потрібно збити вінчиком) й кілька столових ложок соняшникової олії.
- Після цього, потрібно всипати 200 грамів просіяного борошна, і акуратно перемішати суміш. Важливо стежити за тим, щоб у тісті не було грудочок.
- Соду додавати не потрібно, адже мінералка буде діяти так само, як гашена сода, і ефект буде однаковим.
Мережевні без яєць
Інгредієнти:
- 350 грамів борошна
- 3-4 столові ложки цукру, якщо начинка в млинцях буде несолодка, то цукор додавати не потрібно
- половина чайної ложки соди й солі
- 0,5 літрів молока
- 2 столові ложки соняшникової олії.
Приготування:
- Змішайте борошно, сіль, соду, цукор, 250 мілілітрів теплого молока у великій каструлі. Молоко повинне бути теплим, але не доведеним до кипіння.
- Додайте тісто рослинну олію і добре перемішайте ложкою.
- Скип’ятіть молоко, яке залишилося і й влийте його тонким струменем у тісто, перемішайте.
Смажити краще на чавунній сковороді або на сковороді з антипригарним покриттям. Перед смаженням змастіть поверхню сковроди тонким шаром соняшникової олії.