Види млинців

У росіян і українців існує багато рецептів приготування тіста для млинців. Які бувають млинці? Для тіста використовують пшеничне, житнє, пшоняне, гречане, рисове борошно. Для деяких виробів змішують два різні види борошна. Тісто готують на основі звичайної води, мінералки, молока, кефіру, ряжанки, молочної сироватки. Види млинців. Можна готувати прісні, дріжджові млинці. Готують із начинкою, без начинки й «із припіком», коли в тісто додають солодкі або солоні інгредієнти.

З ягодами

 

Начинки

Солодкі начинки:

  • варення,
  • джем,
  • вершкове масло (ним поливають млинці),
  • сметана,
  • ряжанка,
  • сир
  • мед.

Солоні начинки:

  • м’ясо,
  • риба,
  • гриби,
  • сир,
  • варені яйця,
  • зелень,
  • овочі.

Без начинки

Сирні млинці

Інгредієнти для приготування тіста:

  • яйця – 2 – 3 штуки,
  • борошно пшеничне – 2 склянки,
  • вода – 2 – 3 склянки,
  • сіль – 2 щіпки,
  • щіпка соди,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • соняшникова олія – 50 грамів.

Приготування по рецепту:

  1. Борошно просіяти, насипати широку миску.
  2. Додати сіль, цукор, соду, яйця, воду, соняшникову олію, перемішати.
  3. Залишити тісто на 15 хвилин, після цього випікати.

Інгредієнти для сирної начинки по рецепту:

  • сир – 1 кілограм;
  • цукор – 1 склянка;
  • сметана – 200 грамів;
  • ізюм, дрібно нарізана курага;
  • дрібно нарізані грецькі горіхи.

Приготування начинки по рецепту:

  1. У сир додають цукор, перемішують.
  2. Додати ізюм, горіхи, курагу.
  3. Додати сметану.

Викладають дві столові ложки начинки на кожний млинець, ставлять у форму, заливають сметаною й готують у духовці протягом 15 хвилин (при температурі 200 градусів).

Кольорові

Солоні начинки

Рис із яйцем

Інгредієнти:

  • відварений рис – 2 склянки;
  • варені яйця – 3 штуки;
  • зелена цибуля – третина пучка;
  • сіль, запашний перець мелений, домашній майонез.

Приготування по рецепту:

  1. Яйця й лук дрібно ріжуться, змішуються з іншими складниками.
  2. Цей яєчно-цибулевий фарш загортають у млинець.
  3. Млинці з начинкою укладають на лист і ставлять у духовку на 5 – 10 хвилин.

Картопляно-м’ясні

Інгредієнти:

  • 1 кілограм середніх картоплин;
  • масло вершкове 50 — 100 грамів;
  • олія соняшникова 50 мілілітрів;
  • цибуля 1 – 2 штуки;
  • яйце куряче – 1;
  • фарш м’ясний — 200 грамів;
  • перець мелений – одна щіпка;
  • сіль – одна щіпка.

Приготування:

  1. Картоплю відварюють, розминають, щоб вийшло пюре.
  2. Потім у картопляне пюре додають сире яйце, олію, перець, сіль.
  3. М’ясний фарш обсмажується з нарізаною цибулею.
  4. Під час термічної обробки додають сіль, перець.
  5. Коли м’ясний фарш готовий, складники змішують в однорідну масу.
  6. Після цього отриману масу загортають у млинці у вигляді конверта. Потім кладуть у духовку на 10 хвилин.

Картопля з баклажанами й печерицями

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кілограм,
  • яйце куряче – 1 штука;
  • молоко 0,5 склянки;
  • болгарський перець – 2 штуки;
  • баклажан – 1 штука (шкірку знімають);
  • цибуля – 2 голівки;
  • гриби – 3 – 4 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • декілька гілочок кропу та петрушки;
  • кінза;
  • запашний перець;
  • сіль;
  • соняшникова олія – 50 мілілітрів.

Приготування:

  1. Спочатку готується пюре з відвареної картоплі, яйця, молока.
  2. Потім приступають до обсмажування нарізаних кубиками овочів на рослинній олії.
  3. Коли овочі трохи обсмажаться, доливають склянку води й залишають на повільному вогні до повного випарювання рідини.
  4. Тушкують овочі доти, поки вони не стануть м’якими.
  5. Перед відключенням вогню, наприкінці процесу вводять зелень.
  6. Коли все готове, складники змішують в одному посуді, солять, додають спеції.
  7. Готовий фарш загортають у млинці й ставлять у духовку на 7 – 10 хвилин.

Рис із печінкою тріски

Щоби приготувати страву, нам потрібні інгредієнти:

  • для цієї начинки потрібен відварений рис – 2 склянки;
  • банку печінки тріски;
  • цибуля – 2 голівки;
  • морква – 1 штука;
  • домашній майонез – 100 грамів;
  • сіль;
  • перець запашний;
  • соняшникова олія 50 – 70 грамів;
  • один пучок петрушки.

Приготування:

  1. Моркву натирають на дрібній тертці.
  2. Цибулю нарізають кубиками, обсмажують в олії.
  3. Після приготування овочів їх разом з печінкою тріски, дрібно нарізаною зеленню ретельно перемішують із рисом до однорідної маси.
  4. Потім додають сіль, спеції, домашній майонез.
  5. Приготовану начинку викладають гіркою на середину млинця. Краї збирають разом і оформляють у вигляді мішечка. Для фіксації конструкції можна скористатися нитками сиру-косички.
  6. Після цього млинці відправляють у духовку на 5 хвилин.

Ссылка на основную публикацию