Правила перевертання млинців

Ажурні, рум’яні, з начинкою, та без начинки, зі згущенкою, сметаною, варенням – звичайно ж мова йде про знайомі усім з дитинства традиційні млинці. Страва, яка прикрасить будь-який стіл, а будинок наповнить надзвичайно затишним ароматом! Щоб добре спекти млинці, потрібно вміти їх перевертати.

Дерев'яна лопатка

Сковорода

Корисні ради, як вибрати сковороду:

  1. Сковорода. Яке покриття ви вибрали? Тісто повинно пропікатися рівномірно. І, якщо покриття нерівне, то млинці будуть підгоряти й рватися. Для млинців краще завести окрему млинцеву сковороду.
  2. Чавунну сковороду перед випіканням необхідно нагріти із сіллю поки вона не потемніє. Потім очистити м’якою тканиною. Це ми робимо для того, щоб тісто до сковороди не прилипало.
  3. Нерівна поверхня сковороди може стати причиною нерівномірного пропікання млинця. Якщо до випікання сковороду почистили залізною твердою щіткою, то вона могла втратити свої антипригарні властивості.
  4. На тефлоновій і чавунній сковородах можна легко навчитися випікати рівні, гарні й смачні млинці. Вибирайте чавун, якщо ви віддаєте перевагу надійній кухонній посуді, яка буде служити роками. Чавунна поверхня має антипригарні властивості. Недоліки — цей посуд важкий, згодом може іржавіти.
  5. Перевага тефлону в тому, що млинці можна випікати без додавання олії (рекомендується небагато соняшникову олію все-таки додати). Однак така сковорода має ніжне покриття, яке вимагає акуратного й уважного догляду. Під час приготування їжі потрібно користуватися м’якими пластиковими або дерев’яними лопатками.

Переворот в повітрі

Випікання

Що робити, щоб тісто не рвалося:

  1. Тісто. Для того, щоб млинці легко пропікалися й не рвалися при перекиданні, тісто необхідно замішувати чітко за вказівками у рецепті. Доти, поки воно не перетвориться в однорідну масу без грудочок.
  2. Тісто може рватися, якщо у складі мало борошна, значить немає необхідної щільності млинця.
  3. Не вистачає яєць. Кількість яєць також впливає на щільність млинця.
  4. Потужність вогню при випіканні. Якщо сковорода прогріта недостатньо добре, то непрожарений млинець може рватися. Якщо ж сковорода перегріта, то млинець буде прилипати до поверхні й, як наслідок, буде рватися при спробі його перевернути.
  5. Якщо при випіканні млинець рветься, можливо тісту треба просто трохи постояти, щоб подіяла клейковина, яка міститься у борошні.

Як перевертати

Як перевертати млинці.

Лопатка. Лопатку просунути під млинець, підняти його, але не робити різких рухів. Млинець повинен трохи охолонути, тісто за цей час приймає більш тверду структуру. Це дозволяє лопатці просунутися далі. Потім швидким рухом перевертаємо наш млинець.

Вилка. Цей спосіб підходить більш досвідченим господиням, чиї руки не бояться високих температур. Адже вилкою ми лише піднімаємо краєчок млинця, усю іншу роботу робимо руками. Технологія перевороту така сама, як з лопаткою.

Руками. Перевага даного способу в тому, що чутливі руки не порвуть млинець. Однак, застосовувати цей спосіб на практиці варто тільки в тому випадку, якщо ви впевнені у тому, що у тіста гарна консистенція, воно добре пропеклося й не пристає поверхні сковороди. А якщо ні, то можливі опіки. Хоча опіки можливі в кожному разі, тому цей спосіб перекидання млинця краще не використовувати

Переворот у повітрі. У теорії: не варто випробовувати це метод на перших млинцях, ви повинні спершу переконатися у вірній консистенції тіста й у достатній розжареності сковороди. Перевернути таким способом млинець можливо, тільки коли нижня поверхня млинця досить прожарена, і він легко рухається по поверхні сковороди. Траєкторія руху руки зовсім невелика. Руку необхідно подати різко вперед, а потім на себе. Млинець по інерції перевернеться. У жодному разі не робити широких рухів рукою. Навчитися користуватися таким методом перевороту можна тільки через регулярну практику. Він досить скорочує час приготування страви, тому його дуже люблять при масовій випічці. Обережно, можна обпектися, а також обпалити оточуючих людей, тому перед перекиданням млинця в повітрі потрібно переконається, що довкола нікого немає.

Ссылка на основную публикацию