Рецепт ванільних млинців

Якщо ви вирішили приготувати незвичайний сніданок для всієї родини, то хорошим варіантом стануть рум’яні й апетитні млинці, аромат яких пошириться по всій квартирі, а смак підніме настрій. Тоненькі хрусткі млинці – це прекрасна можливість для господині показати свої кулінарні здібності й порадувати близьких. Будь-які блюда можна зробити ще смачнішими, якщо трохи відійти від традиційних рецептів. Так, можна приготувати смачні млинці, доповнивши звичний рецепт ваніліном. Спекти ванільні млинчики до сніданку не складно, приготування не займе багато часу.

З ягодами

Інгредієнти

Для рецепта нам потрібні продукти:

  1. молоко — 1 літр;
  2. борошно хлібне – 270 гр.;
  3. яйця курячі — 2 яйця;
  4. цукор — 3 столові ложечки;
  5. соняшникове масло — 3 столові ложечки;
  6. сіль – 1/2 чайної ложечки;
  7. харчова сода – 1/2 чайної ложечки;
  8. цукор ванільний — 1 чайна ложечка.

Рулетики

Приготування

Рецепт млинців:

  1. Спершу в каструлю вливається молоко у зазначеній в рецепті кількості, після чого воно нагрівається доти, поки не стане теплим. Тепле молоко — ця обов’язкова умова при приготуванні млинців, а якщо воно буде холодним, то млинці буде дуже складно перевернути на сковорідці під час випічки, вони можуть приставати до днища сковорідки.
  2. Потім у чашку розбиваються яйця, всипається цукор і додається ванільний цукор. Отримана суміш солитися й у неї додається сода. Завдяки використанню в рецепті соди, готові вироби будуть ажурними (з невеликими отворами, які утворюються від вуглекислого газу, що виділяється содою).
  3. Далі вміст чашки ретельно перемішується так, щоб суміш стала однорідною.
  4. Далі в суміш уливається соняшникова олія й усе ще раз перемішується.
  5. Тепер до отриманої маси додається приблизно 1/3 частина теплого молока, всипається борошно й замішується тісто. При цьому важливо врахувати, що борошно для млинців повинно бути свіжим, оскільки що борошно, що довго простояло, може вплинути на смакові якості тіста, надаючи йому гіркий присмак. Крім того, через несвіже борошно тісто може не піднятися (не збільшитися в об’ємі).
  6. Після цього в тісто вливається решта молока, отримана маса розмішується до однорідності. Готове тісто повинне постояти півгодини, так воно отримує потрібну консистенцію й буде добре розтікатися по сковорідці.
  7. Далі готуємо сковорідку. Для приготування цієї страви найкраще скористатися спеціально призначеною для млинців сковорідкою або використовувати звичайну, чавунну сковороду. Перед тим, як розпочати випікання, потрібно сковорідку помити й розжарити, попередньо змазавши її соняшниковою олією. При змащуванні сковорідки можна використовувати кулінарний пензлик, якщо такого немає в наявності, то можна половинкою цибулі, наколотої на виделку.
  8. Потім у добре прогріту сковорідку наливається за допомогою ополоника тісто. Одночасно із цим потрібно повертати сковорідку, таким чином, щоб тісто рівномірно розтеклося по дну.
  9. Після того, як підрум’яняться краєчки млинця, потрібно акуратно підважити виріб і перевернути. Випікаються млинці тільки на максимальному вогні (на розпеченій сковороді вони готуються швидко, 30 — 60 секунд), а якщо смажити на малому вогні, вони можуть бути твердими. Готовий млинець знімається зі сковорідки, складається стопкою на інші млинці, перемащуючи їх розтопленим вершковим маслом (перемащувати маслом найкраще кулінарним пензликом). Досвідчені кулінари радять перший млинець спробувати і, якщо є необхідність, то тісто можна посолити або додати в нього небагато цукру.
  10. Далі випікаються інші млинці. Час від часу сковорідку потрібно змащувати тонким щаром рослинної олії. Найкраще використовувати рафіновану соняшникову олію.

Подаються на стіл ванільні млинці до чаю, гарячого шоколаду, теплого узвару зі згуеним молоком, джемом або варенням.

Ссылка на основную публикацию