Рецепт млинців у блендері

Млинці – одне з найдавніших блюд слов’янської кухні. Існує багато рецептів і способів приготування даного блюда. З розвитком технологій тісто для млинців стали замішувати за допомогою блендера. Давайте розглянемо один із простих рецептів млинців у блендері, який можна використовувати для швидкого приготування легкого й ситного сніданку.

На сковорідці

Інгредієнти

Для приготування даного блюда потрібно:

  • яйця в кількості 4-х штук,
  • соняшникову олію для випікання (краще для цього рецепту взяти кокосову олію) приблизо 10 мілілілітрів,
  • банани без шкірки вагою 300 грамів (це 1 великий або 2 маленьких).

Свіжі плоди

Приготування

Для приготування млинців у блендері рецепт досить простий. Яйця поміщаємо в блендер, додаємо банани, попередньо відокремивши їх від шкірки. І добре збиваємо до одержання однорідної маси. Банани можна брати із чорною шкіркою. Це ознака того що вони вже спілі й м’які. Звичайно, же, потрібно дивитися, щоб вони не були гнилими. Але легке потемніння шкірки й м’якоті не повинно відлякувати.

Паляниці

Приготувавши яєчно-банановий коктейль, будемо готувати сковорідку. Змастимо кокосовою олією (або соняшниковою олією) і злегка підігріємо. Така олія застосовується як альтернатива вершковому маслу, має корисні властивості, вона при нагріванні не гірчить.

На добре прогріту сковороду виливаємо невелику частину бананово-яєчної суміші й обсмажуємо з двох боків. Вогонь ставимо на мінімум, щоб млинці добре пропеклися.

Готову страву подаємо в гарячому виді з чаєм або какао. Зверху можна полити йогуртом або улюбленим варенням.

Користь і шкода бананів

Банани є найбільш доступними й популярними фруктами в багатьох країнах. Даний фрукт (вірніше сказати ягода) містить багато різних мікромінералів і антиоксидантів і, при порівняно невисокій калорійності, є чудовим продуктом, яким можна смачно перекусити і з якого можна приготувати різні страви. Регулярне споживання в їжу бананів може позитивно вплинути на обмін речовин, а це в свою чергу сприяє зниженню ваги (звичайно, у комплексі з фізичною активністю, їжа в принципі не може сприяти схудненню).

Поряд з позитивними якостями є й свої мінуси. Банани не рекомендують вживати людям, у яких синдром подразнення кишечника. Також у деяких людей ці ягоди можуть підвищити в’язкість крові, що може сприяти погіршенню кровопостачання деяких частин тіла людини (наприклад, кінцівок). Це особливо небезпечно для хворих варикозом. Обережно потрібно вживати ці фрукти й хворим цукровим діабетом, оскільки в стиглих плодах досить багато цукру. Діабетикам можно їсти у помірній кількості нестиглі банани, вони смачні, однак не дуже солодкі.

Ссылка на основную публикацию