Рецепт справжніх млинців

Представляємо рецепти справжніх млинців – російські дріжджові, тонкі налисники, на кефірі, на воді.

З молоком

Російські млинці (дріжджові)

Для готування млинців по цьому рецепту нам потрібно:

  • 3 склянки молока
  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 2 курячих яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів.

Приготування:

  1. Яйця збити із цукром і сіллю.
  2. Додати тепле молоко і добре перемішати (температура молока повинна бути приблизно 40 градусів).
  3. Борошно просіяти. Для того, щоб млинці вийшли пишними, варто звернути увагу на якість борошна, а саме: на кількість вуглеводів, заявлену на впакуванні виробником – цей показник повинен бути вище 69,9 грамів на 100 грамів борошна.
  4. Просіяне борошно разом із сухими дріжджами додати до теплої яєчно-молочної суміші й усе збити.
  5. Отримане тісто залишити в теплому місці приблизно на одну годину. За цей час тісто почне пузиритися й стане схожим на піну, тоді потрібно почати випікати млинці.
  6. Добре розігріту сковороду змащуємо олією і ложкою викладаємо на тісто, яке може бути схожим на піну. У процесі готування пухирці лопаються, і в результаті виходить мереживний млинець.

Дріжджові

 

Тонкі млинці (налисники)

Для приготування млинців налисників нам потрібно:

  • 1 літр молока (жирність 3,0 % або вище)
  • 4 склянки пшеничного борошна
  • 5 курячих яєць
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла (для тіста)
  • 1 чайна ложка солі (без гірки)
  • 3 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. Яйця збити із цукром, сіллю й 1 склянкою молока.
  2. В отриману суміш додати борошно й замісити густе тісто вінчиком або міксером.
  3. Густе тісто довести до потрібного рідкого стану, що дозволяє випікати тонкі млинці налисники. Для цього в тісто тонким струмком порційно вливається молоко, кожну порцію слід розмішувати до однорідності.
  4. Останнім додається розтоплене вершкове масло, і тісто ще раз перемішується.
  5. Необов’язково, але бажано дати тісту трохи настоятися, щоб у борошні розбухнула клейковина, так тісто не буде «рватися» при випічці.
  6. Жарити млинці слід на розпеченій сковороді, змащеній олією.

Налисники

На кефірі

Склад:

  • 0,5 літра кефіру або кисляку (скислого молока)
  • 1 склянка молока
  • 1 куряче яйце
  • 1-2 столових ложки цукру
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • борошно (приблизно 2 склянки)
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка соди.

Для приготування млинців по цьому рецепту підійде кефір, кисляк (скисле молоко), так і будь-який кисломолочний продукт, що має схожу консистенцію (ряжанка або несолодкий йогурт).

Приготування:

  1. Кефір або кисляк (або інший кисломолочний продукт на ваш розсуд) потрібно трохи підігріти в каструлі.
  2. Вбити яйце й перемішати до однорідності.
  3. Додати цукор, соду й знову перемішати.
  4. Настала черга борошна. Його кількість прямо залежить і від якості самого борошна, і від виду й жирності кисломолочного продукту. Єдина умова для тіста — його консистенція повинна стати схожа на густу сметану.
  5. Потрібно довести до кипіння склянку молока й тонким струмком влити в тісто, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудочок.
  6. Додаємо рослинну олію і знову перемішуємо.
  7. Випікати млинці на розігрітій сковороді.

На воді

Склад:

  • 1,5 — 2 склянки борошна
  • 3 курячих яйця
  • 2 – 2,5 склянки води
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Змішати яйця, цукор, сіль, рослинну олію й борошно в однорідну масу. Перемішувати потрібно вінчиком або міксером.
  2. У густе тісто потрібно потроху додавати воду, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  3. Тісто готове. Залишається тільки змастити сковороду рослинною олією й жарити млинці.

Ссылка на основную публикацию