Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо рецепти справжніх млинців – російські дріжджові, тонкі налисники, на кефірі, на воді.
Російські млинці (дріжджові)
Для готування млинців по цьому рецепту нам потрібно:
- 3 склянки молока
- 2 склянки пшеничного борошна
- 2 курячих яйця
- 1 столова ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 пакетик сухих дріжджів.
Приготування:
- Яйця збити із цукром і сіллю.
- Додати тепле молоко і добре перемішати (температура молока повинна бути приблизно 40 градусів).
- Борошно просіяти. Для того, щоб млинці вийшли пишними, варто звернути увагу на якість борошна, а саме: на кількість вуглеводів, заявлену на впакуванні виробником – цей показник повинен бути вище 69,9 грамів на 100 грамів борошна.
- Просіяне борошно разом із сухими дріжджами додати до теплої яєчно-молочної суміші й усе збити.
- Отримане тісто залишити в теплому місці приблизно на одну годину. За цей час тісто почне пузиритися й стане схожим на піну, тоді потрібно почати випікати млинці.
- Добре розігріту сковороду змащуємо олією і ложкою викладаємо на тісто, яке може бути схожим на піну. У процесі готування пухирці лопаються, і в результаті виходить мереживний млинець.
Тонкі млинці (налисники)
Для приготування млинців налисників нам потрібно:
- 1 літр молока (жирність 3,0 % або вище)
- 4 склянки пшеничного борошна
- 5 курячих яєць
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 столова ложка розтопленого вершкового масла (для тіста)
- 1 чайна ложка солі (без гірки)
- 3 столові ложки цукру.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Яйця збити із цукром, сіллю й 1 склянкою молока.
- В отриману суміш додати борошно й замісити густе тісто вінчиком або міксером.
- Густе тісто довести до потрібного рідкого стану, що дозволяє випікати тонкі млинці налисники. Для цього в тісто тонким струмком порційно вливається молоко, кожну порцію слід розмішувати до однорідності.
- Останнім додається розтоплене вершкове масло, і тісто ще раз перемішується.
- Необов’язково, але бажано дати тісту трохи настоятися, щоб у борошні розбухнула клейковина, так тісто не буде «рватися» при випічці.
- Жарити млинці слід на розпеченій сковороді, змащеній олією.
На кефірі
Склад:
- 0,5 літра кефіру або кисляку (скислого молока)
- 1 склянка молока
- 1 куряче яйце
- 1-2 столових ложки цукру
- 2 столових ложки рослинної олії
- борошно (приблизно 2 склянки)
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка соди.
Для приготування млинців по цьому рецепту підійде кефір, кисляк (скисле молоко), так і будь-який кисломолочний продукт, що має схожу консистенцію (ряжанка або несолодкий йогурт).
Приготування:
- Кефір або кисляк (або інший кисломолочний продукт на ваш розсуд) потрібно трохи підігріти в каструлі.
- Вбити яйце й перемішати до однорідності.
- Додати цукор, соду й знову перемішати.
- Настала черга борошна. Його кількість прямо залежить і від якості самого борошна, і від виду й жирності кисломолочного продукту. Єдина умова для тіста — його консистенція повинна стати схожа на густу сметану.
- Потрібно довести до кипіння склянку молока й тонким струмком влити в тісто, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудочок.
- Додаємо рослинну олію і знову перемішуємо.
- Випікати млинці на розігрітій сковороді.
На воді
Склад:
- 1,5 — 2 склянки борошна
- 3 курячих яйця
- 2 – 2,5 склянки води
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки рослинної олії
- щіпка солі.
Приготування:
- Змішати яйця, цукор, сіль, рослинну олію й борошно в однорідну масу. Перемішувати потрібно вінчиком або міксером.
- У густе тісто потрібно потроху додавати воду, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
- Тісто готове. Залишається тільки змастити сковороду рослинною олією й жарити млинці.