Рецепт соусу для млинців

Представляємо рецепти соусів для млинців – апельсиновий, шоколадний, карамельний, малиновий, полуничний, ягідний, мигдальний, медово-малиновивй, горіхова згущенка.

З начинкою

Апельсиновий

Одним із самих популярних соусів для млинців є апельсиновий.

Для приготування такого соусу на 4 порції нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 апельсина
  • 2 яйця
  • 100 грамів цукру
  • 40 грам вершкового масла.

Приготування:

  1. З одного апельсина зняти цедру і додати цукру.
  2. З апельсинів вичавити сік і додати до цукру із цедрою.
  3. Яйця злегка збити й додати до суміші. Залишити на 15-25 хвилин.
  4. Процідити суміш, додати вершкове масло й варити на середньому вогні до загустіння.

Соус потрібно залишити остигати.

Апельсин

Шоколадний

Приготувати шоколадний соус можна за 15 хвилин.

Нам знадобиться:

  • 35 грам гіркого шоколаду
  • 120 грам згущенки
  • 15 грамів вершкового масла
  • 1 столова ложка какао
  • 60 мілілітрів вершків 10% жирності.

Приготування:

  1. Масло й шоколад розтопити на водяній бані.
  2. Додати какао, ретельно перемішавши.
  3. Додати до маси згущене молоко. Розмішати.
  4. Додати половину вершків. Перемішати. Долити решта вершків, перемішати.
  5. Тримати на водяній бані, постійно мішаючи, поки суміш не стане однорідною.

Шоколад

Карамельний

Інгредієнти :

  • 20 грамів вершкового масла
  • 5 столових ложок цукру
  • 3 столових ложок води
  • 100 мілілітрів жирних вершків
  • пакетик ванільного цукру
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Додати цукор, воду, ванілін і сіль у невелику каструлю.
  2. Далі все нагріти, помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
  3. Через 7-10 хвилин карамель починає отримувати коричневий відтінок. Перемішати.
  4. Поступово влити 100 мілітрів вершків і швидко розмішати до однорідної маси, щоб не було грудочок. Ще декілька хвилин тримати на вогні, помішуючи.

Малиновий

Інгредієнти:

  • малина
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Перемолоти блендером малину.
  2. Протерти малину через сито, щоб усунути кісточки.
  3. Додати цукрову пудру й перемішати.

Пригнотування займає приблизно 5 хвилин.

Малина

Полуничний

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 100 грамів цукру
  • 1 столова ложка борошна
  • 250 мілілітрів молока
  • 300 грамів полуниці
  • 50 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Перемішати в каструлі яйце, цукор і борошно до однорідної маси.
  2. Влити тепле молоко, поставити на вогонь.Варити до загустіння й помішувати вінчиком протягом 5-7 хвилин. Зняти з вогню, поставити остигати.
  3. Перемолоти полуницю блендером й протерти через сито.Додати всю масу до остиглого крему. Перемішати.

Полуниця

Солодкий соус із ізюмом

Інгредієнти:

  • 1 літра молока
  • 200 грамів ізюму
  • 50 грамів борошна
  • 40 грамів вершкового масла
  • 10 грамів цукру
  • один пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. У молоко додаємо борошно, вершкове масло, доводимо до кипіння.
  2. Додаємо в молоко ізюм, ванільних цукор, доводимо до кипіння.

Ізюм

Ягідний

Інгредієнти:

  • 90 грамів чорної смородини
  • 90 грамів червоної смородини
  • 70 грамів малини
  • 60 грамів цукру
  • 50 грамів води
  • 30 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка крохмалю.

Приготування:

  1. Помити ягоди, перебрати й змішати.
  2. Ретельно перемішати в блендері.
  3. Протерти через сито, щоб позбудеться насіння і шкірки.
  4. Додати в пюре воду й крохмаль. Перемішати, щоб не було грудочок.
  5. Додати в соус цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння, соус повинен загуснути.
  6. Зняти соус із вогню й додати вершкове масло.

Чорна смородина

Мигдальний соус із лимоном

Для приготування соусу нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 250 грамів цукру
  • 100 грамів мигдалю
  • 25 грамів вершкового масла
  • 100 грамів жовтка
  • 20 грамів пшеничного борошна
  • 60 грамів лимона
  • 350 грамів молока
  • 100 грамів солодкого мигдалю (гіркий мигдальможе бути отруйним).

Приготування:

  1. Розтерти жовток, цукор, борошно й масло.
  2. В отриману суміш додати цедру лимона й сік лимона.
  3. Посмажити й дрібно нарубати частину мигдалю, додати до яєчного жовтка, перемішати.
  4. Решта мигдалю пропустити через м’ясорубку, добре розтерти в ступці, додати молоко, розмішати й процідити й віджати.
  5. Гаряче молоко додати в раніше приготовлену в лимонно-мигдальну суміш (у яку ми додавали подрібнений смажений мигдаль), варити до кипіння.

Мигдаль

Горіхова згущенка

Щоб приготувати соус для млинців, нам потрібно:

  • 1 склянка горіхів кеш’ю
  • 1/4 склянки води
  • 5 штук фініків без кісточок
  • 4 штуки кураги
  • 1 столова ложка меду.

Приготування:

  1. Залити горіхи, курагу й фініки кип’яченою водою й залишимо на 2 години.Воду злити й вилити.
  2. Усі інгредієнти для згущенки перемолоти блендером, поки не утвориться однорідна маса. Якщо потрібно, додайте трохи води.
  3. Поставити на півгодини в холодильник.

Збитий мед зі смородиною

Інгредієнти для медової підливки:

  • 200 миллилитров рідкого меду
  • 50 грамів чорної смородини.

Приготування:

  1. Мед помістити в блендер і перемішувати протягом 10 хвилин.
  2. Чорну смородину подрібнити в блендері, додати до меду.

Ссылка на основную публикацию