Представляємо рецепти соусів для млинців – апельсиновий, шоколадний, карамельний, малиновий, полуничний, ягідний, мигдальний, медово-малиновивй, горіхова згущенка.
Зміст
Апельсиновий
Одним із самих популярних соусів для млинців є апельсиновий.
Для приготування такого соусу на 4 порції нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 апельсина
- 2 яйця
- 100 грамів цукру
- 40 грам вершкового масла.
Приготування:
- З одного апельсина зняти цедру і додати цукру.
- З апельсинів вичавити сік і додати до цукру із цедрою.
- Яйця злегка збити й додати до суміші. Залишити на 15-25 хвилин.
- Процідити суміш, додати вершкове масло й варити на середньому вогні до загустіння.
Соус потрібно залишити остигати.
Шоколадний
Приготувати шоколадний соус можна за 15 хвилин.
Нам знадобиться:
- 35 грам гіркого шоколаду
- 120 грам згущенки
- 15 грамів вершкового масла
- 1 столова ложка какао
- 60 мілілітрів вершків 10% жирності.
Приготування:
- Масло й шоколад розтопити на водяній бані.
- Додати какао, ретельно перемішавши.
- Додати до маси згущене молоко. Розмішати.
- Додати половину вершків. Перемішати. Долити решта вершків, перемішати.
- Тримати на водяній бані, постійно мішаючи, поки суміш не стане однорідною.
Карамельний
Інгредієнти :
- 20 грамів вершкового масла
- 5 столових ложок цукру
- 3 столових ложок води
- 100 мілілітрів жирних вершків
- пакетик ванільного цукру
- щіпка солі.
Приготування:
- Додати цукор, воду, ванілін і сіль у невелику каструлю.
- Далі все нагріти, помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
- Через 7-10 хвилин карамель починає отримувати коричневий відтінок. Перемішати.
- Поступово влити 100 мілітрів вершків і швидко розмішати до однорідної маси, щоб не було грудочок. Ще декілька хвилин тримати на вогні, помішуючи.
Малиновий
Інгредієнти:
- малина
- цукрова пудра.
Приготування:
- Перемолоти блендером малину.
- Протерти малину через сито, щоб усунути кісточки.
- Додати цукрову пудру й перемішати.
Пригнотування займає приблизно 5 хвилин.
Полуничний
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 100 грамів цукру
- 1 столова ложка борошна
- 250 мілілітрів молока
- 300 грамів полуниці
- 50 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Перемішати в каструлі яйце, цукор і борошно до однорідної маси.
- Влити тепле молоко, поставити на вогонь.Варити до загустіння й помішувати вінчиком протягом 5-7 хвилин. Зняти з вогню, поставити остигати.
- Перемолоти полуницю блендером й протерти через сито.Додати всю масу до остиглого крему. Перемішати.
Солодкий соус із ізюмом
Інгредієнти:
- 1 літра молока
- 200 грамів ізюму
- 50 грамів борошна
- 40 грамів вершкового масла
- 10 грамів цукру
- один пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- У молоко додаємо борошно, вершкове масло, доводимо до кипіння.
- Додаємо в молоко ізюм, ванільних цукор, доводимо до кипіння.
Ягідний
Інгредієнти:
- 90 грамів чорної смородини
- 90 грамів червоної смородини
- 70 грамів малини
- 60 грамів цукру
- 50 грамів води
- 30 грамів вершкового масла
- 1 чайна ложка крохмалю.
Приготування:
- Помити ягоди, перебрати й змішати.
- Ретельно перемішати в блендері.
- Протерти через сито, щоб позбудеться насіння і шкірки.
- Додати в пюре воду й крохмаль. Перемішати, щоб не було грудочок.
- Додати в соус цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння, соус повинен загуснути.
- Зняти соус із вогню й додати вершкове масло.
Мигдальний соус із лимоном
Для приготування соусу нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- 250 грамів цукру
- 100 грамів мигдалю
- 25 грамів вершкового масла
- 100 грамів жовтка
- 20 грамів пшеничного борошна
- 60 грамів лимона
- 350 грамів молока
- 100 грамів солодкого мигдалю (гіркий мигдальможе бути отруйним).
Приготування:
- Розтерти жовток, цукор, борошно й масло.
- В отриману суміш додати цедру лимона й сік лимона.
- Посмажити й дрібно нарубати частину мигдалю, додати до яєчного жовтка, перемішати.
- Решта мигдалю пропустити через м’ясорубку, добре розтерти в ступці, додати молоко, розмішати й процідити й віджати.
- Гаряче молоко додати в раніше приготовлену в лимонно-мигдальну суміш (у яку ми додавали подрібнений смажений мигдаль), варити до кипіння.
Горіхова згущенка
Щоб приготувати соус для млинців, нам потрібно:
- 1 склянка горіхів кеш’ю
- 1/4 склянки води
- 5 штук фініків без кісточок
- 4 штуки кураги
- 1 столова ложка меду.
Приготування:
- Залити горіхи, курагу й фініки кип’яченою водою й залишимо на 2 години.Воду злити й вилити.
- Усі інгредієнти для згущенки перемолоти блендером, поки не утвориться однорідна маса. Якщо потрібно, додайте трохи води.
- Поставити на півгодини в холодильник.
Збитий мед зі смородиною
Інгредієнти для медової підливки:
- 200 миллилитров рідкого меду
- 50 грамів чорної смородини.
Приготування:
- Мед помістити в блендер і перемішувати протягом 10 хвилин.
- Чорну смородину подрібнити в блендері, додати до меду.