Рецепти млинців — російські, з карамельно-полуничною начинкою, апельсинові, цибулеві.
Російські
Найпростіший рецепт. Для приготування російських млинців буде потрібно:
- молоко – 500 мілілітрів
- яйце куряче – 2 штуки
- борошно – 200 грамів
- рослинна олія – 2 столових ложки
- цукор – 1 столова ложка
- сіль – 1 щіпка.
Простий рецепт приготування млинців. Приготування тіста:
- У глибокій мисці, за допомогою блендера (а можна й вінчиком) збити яйця. Додати до них цукор і сіль. Яйця краще використовувати кімнатної температури. Потрібно заздалегідь їх дістати з холодильника.
- Вмішати в яйця молоко. Ретельно перемішати.
- Акуратно ввести борошно. Масу з яєць і молока потрібно постійно помішувати. Це дозволить уникнути грудочок.
- Додати рослинну олію і перемішати.
Як швидко спекти:
- Нагріти сковороду, влитирослинну олію. За допомогою пензлика розподілити олію по поверхні сковороди.
- Налити тісто на розпечену сковороду. Кількість тіста залежить від того, які млинці більше подобаються – товсті або тонкі, і від розміру самої сковороди. Тому орієнтуватися потрібно на досвід.
- Важливо правильно розподілити тісто по поверхні сковороди. Робити це краще нахиляючи й обертаючи сковороду по колу.
- Час випікання млинців – як правило, біля трьох хвилин, на іншому боці — вдвічі менше.
- Готовий млинець потрібно зняти на тарілку й накрити кришкою або фольгою.
У якості начинки можна використовувати яйця (як варені так і жарен), твердий сир, банан, гриби, капусту, білий сир (творог).
Апельсинові
Простий рецепт млинців з апельсином, інгредієнти:
- яйця – 2 штуки
- молоко- 400 мілілітрів
- половина апельсина
- пшеничне – 200 грамів
- масло (вершкове селянське) – 30 грамів
- дві щіпки солі.
Рецепт смачних млинців з апельсином:
- Зняти за допомогою тертки цедру апельсина й видавити з фрукта сік.
- Акуратно збити яйця, ввести в них цукор, сіль, апельсин (цедра й сік).
- Вершкове масло розтопити й із частиною молока додати до яєць.
- Просіяти борошно, ввести його в суміш, влити решта молока, акуратно збити.
Сам процес смаження таких млинців не відрізняється від класичних.
Карамельно-полунична начинка
Начинка для млинців з карамелі, полуниці й мигдалю:
Інгредієнти:
- вершки (краще вибирати жирні – 33 відсотка) – 200 мілілітрів
- цукор – 150 грам і ще дві чайні ложечки
- вода – 60 мілілітрів
- свіжа полуниця
- йогурт (найкраще підійде грецький) – 300 мілілітрів
- мигдаль (можна взяти смажений) – 2 столових ложки.
Приготування:
- У ковшику або каструлі (краще з товстим дном) потрібно приготувати карамель. Потрібно засипати цукор і залити водою. Після повного розчинення цукру – ввести вершки. При цьому потрібно активно мішати суміш. Коли соус загустіє – зняти із плити.
- Підготувати полуницю – помити, нарізати (форма нарізки – довільна), засипати двома ложками цукру.
- Викласти усередину млинця начинку з полуниці й залити остиглим карамельним соусом. Загорнути млинець у конвертик. Зверху полити грецьким йогуртом і посипати жменею мигдалю.
Цибулеві млинці
Інгредієнти:
- яйце – 4 штуки
- ріпчаста цибуля – 3 штуки
- молоко – 1 склянка
- кип’ячена вода – півтори склянки
- житнє борошно – 1 склянка
- пшеничне борошно 2 сорту грубого помолу – 1 столова ложка
- щіпка солі
- рослинна олія, щоб посмажити.
Приготування:
- Розбити яйця в глибоку миску, збити, додати сіль.
- Цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
- У яйця додати молоко й цибулю, перемішати. Додати борошно й знову перемішати.
- Додати воду, замісити млинцеву основу.
- Випікаємо на рослинній олії.
Подавати із часниковим соусом або жирною сметаною.