Простий рецепт млинців

Рецепти млинців — російські, з карамельно-полуничною начинкою, апельсинові, цибулеві.

На молоці

Російські

Найпростіший рецепт. Для приготування російських млинців буде потрібно:

  • молоко – 500 мілілітрів
  • яйце куряче – 2 штуки
  • борошно – 200 грамів
  • рослинна олія – 2 столових ложки
  • цукор – 1 столова ложка
  • сіль – 1 щіпка.

Простий рецепт приготування млинців. Приготування тіста:

  1. У глибокій мисці, за допомогою блендера (а можна й вінчиком) збити яйця. Додати до них цукор і сіль. Яйця краще використовувати кімнатної температури. Потрібно заздалегідь їх дістати з холодильника.
  2. Вмішати в яйця молоко. Ретельно перемішати.
  3. Акуратно ввести борошно. Масу з яєць і молока потрібно постійно помішувати. Це дозволить уникнути грудочок.
  4. Додати рослинну олію і перемішати.

Як швидко спекти:

  1. Нагріти сковороду, влитирослинну олію. За допомогою пензлика розподілити олію по поверхні сковороди.
  2. Налити тісто на розпечену сковороду. Кількість тіста залежить від того, які млинці більше подобаються – товсті або тонкі, і від розміру самої сковороди. Тому орієнтуватися потрібно на досвід.
  3. Важливо правильно розподілити тісто по поверхні сковороди. Робити це краще нахиляючи й обертаючи сковороду по колу.
  4. Час випікання млинців – як правило, біля трьох хвилин, на іншому боці — вдвічі менше.
  5. Готовий млинець потрібно зняти на тарілку й накрити кришкою або фольгою.

У якості начинки можна використовувати яйця (як варені так і жарен), твердий сир, банан, гриби, капусту, білий сир (творог).

Без начинки

Апельсинові

Простий рецепт млинців з апельсином, інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки
  • молоко- 400 мілілітрів
  • половина апельсина
  • пшеничне – 200 грамів
  • масло (вершкове селянське) – 30 грамів
  • дві щіпки солі.

Рецепт смачних млинців з апельсином:

  1. Зняти за допомогою тертки цедру апельсина й видавити з фрукта сік.
  2. Акуратно збити яйця, ввести в них цукор, сіль, апельсин (цедра й сік).
  3. Вершкове масло розтопити й із частиною молока додати до яєць.
  4. Просіяти борошно, ввести його в суміш, влити решта молока, акуратно збити.

Сам процес смаження таких млинців не відрізняється від класичних.

Карамельно-полунична начинка

Начинка для млинців з карамелі, полуниці й мигдалю:

Інгредієнти:

  • вершки (краще вибирати жирні – 33 відсотка) – 200 мілілітрів
  • цукор – 150 грам і ще дві чайні ложечки
  • вода – 60 мілілітрів
  • свіжа полуниця
  • йогурт (найкраще підійде грецький) – 300 мілілітрів
  • мигдаль (можна взяти смажений) – 2 столових ложки.

Приготування:

  1. У ковшику або каструлі (краще з товстим дном) потрібно приготувати карамель. Потрібно засипати цукор і залити водою. Після повного розчинення цукру – ввести вершки. При цьому потрібно активно мішати суміш. Коли соус загустіє – зняти із плити.
  2. Підготувати полуницю – помити, нарізати (форма нарізки – довільна), засипати двома ложками цукру.
  3. Викласти усередину млинця начинку з полуниці й залити остиглим карамельним соусом. Загорнути млинець у конвертик. Зверху полити грецьким йогуртом і посипати жменею мигдалю.

Цибулеві млинці

Інгредієнти:

  • яйце – 4 штуки
  • ріпчаста цибуля – 3 штуки
  • молоко – 1 склянка
  • кип’ячена вода – півтори склянки
  • житнє борошно – 1 склянка
  • пшеничне борошно 2 сорту грубого помолу – 1 столова ложка
  • щіпка солі
  • рослинна олія, щоб посмажити.

Приготування:

  1. Розбити яйця в глибоку миску, збити, додати сіль.
  2. Цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  3. У яйця додати молоко й цибулю, перемішати. Додати борошно й знову перемішати.
  4. Додати воду, замісити млинцеву основу.
  5. Випікаємо на рослинній олії.

Подавати із часниковим соусом або жирною сметаною.

Ссылка на основную публикацию