Рецепт оксамитових млинців

Готові оксамитові млинчики відрізняються особливою консистенцією: дуже тонкі, ніжні, м’які, бархатисті. Вони смачні, можуть виступити як самостійна страва (без начинки), і еластичні, не ламаються на згині – а це значить, що цей рецепт універсальний, на його основі можна приготувати млинці з будь-якою начинкою.

Тонкі паляниці

Інгредієнти

Нам потрібні продукти:

  • борошно – 1,5 склянки.
  • молоко – 3 склянки.
  • яйце куряче – 3 штуки
  • цукор – 3 столові ложки.
  • рослинна олія — 3 столові ложки.
  • сіль за смаком.

Рулетики

Приготування

Збийте яйця міксером, до утворення стійкої піни. Піна повинна бути міцною, майже як для бісквіта.

  1. Влити 1 склянку молока.
  2. Додати сіль і цукор.
  3. Продовжуючи збивати, поступово всипайте борошно. Грудочок не буде, якщо всипати борошно розпорошуючи (розсипати рівномірно по поверхні млинцевої маси під час збивання) й не припиняючи збивати.
  4. Влити тонким струменем молоко, яке залишилося, продовжувати збивати.
  5. Додати білки, перемішуючи ложкою, перед випіканям додаємо рослинну олію, також перемішуючи ложкою.

Випікати на розпеченій сковороді з товстим днищем (така сковорода не дуже охолоджується після потрапляння на неї холодного тіста).

Готові оксамитові млинці по черзі просочують вершковим маслом. Із зазначеного кількості продуктів виходить близько 20 млинців.

Увага! Тісто повинне бути добре перемішаним! Інакше є ризик, що під час випікання воно буде рватися або прилипати до сковороди. У процесі приготування, якщо тіста багато, є імовірність, що борошно осяде на дно, і тісто втратить свою консистенцію. Час від часу збивайте тісто міксером (на найменшій швидкості і недовго) або перемішуйте тісто ложкою.

Нюанси в приготуванні

Якщо точно слідувати цьому рецепту, то млинці вийдуть – еластичними, ніжними, з гармонійним смаком. Але не будемо забувати, що кулінарія – це мистецтво, а не точна наука. Якщо під рукою інші продукти, або щось не так піде у процесі готування – млинці можуть не вийти. Тут може допомогти досвід, з допомогою якого можна коригувати інгредієнти та технологію приготування у процесі замісу тіста чи випічки млинців. Розглянемо основні проблеми, з якими зустрічаються ті, у кого ще недостатньо досвіду у приготуванні цих смачних паляничок.

Якщо при остиганні млинці стають ламкими, значить було занадто багато яєць. Класична пропорція – 1 яйце на 1 склянку борошна.

Найкраща сковорода – чавунна, її пориста структура така, що вона просочується маслом – нічого не пригорить! Але досвідчені господарки успішно печуть і на сталевих, і на тефлонових. Важливо, щоб сковорода була якомога чистішою. Дно повинне бути досить товстим. Сковороду потрібно добре прокалити, змастити олією перед випіканням першого млиця, наступні можна смажити без додавання олії.. Якщо потрібно змастити сковороду тонким шаром олії, на вилку насаджують половину цибулини, перед тем, як наливати тісто, цибулину макають у рослинну олію й змащують дно сковороди.

Випікати бажано швидко швидко. Перевертати можна лопаткою, підкидаючи млинець в повітря (останній трюк бажано не робити, можна обпектися олією чи сковородкою, або обпекти іншу людину, зачепивши розжареною посудиною або потрапивши в неї краплинками жиру). Перевертати можна навіть руками – якщо робити із правильною швидкістю, можна уникнути опіків. Піддягти млинці тупим десертним ножем, зачепити край пальцями й за долі секунди перевернути. Хоча опіки все ж можливі, тому такий спосіб бажано не використовувати. На кухні багато небезпек — гострі предмети, вогонь, так що потрібно дотримуватися правил безпеки, на кухні бажано не геройствувати.

Сніданок

Готове тісто по рецепту, який ми подали вище, може здатися занадто рідким. Так і повинне бути. По цій інструкції виходять дуже тонкі млинці: підберіть правильну сковороду, добре прокаліть, випікайте швидко.

Борошно потрібно просіяти, можна  відразу просівати в той посуд, у якому замішують тісто. Деякі діють у такий спосіб — беруть вилку, інтенсивно збивають рідину й іншою рукою тонким всипають борошно, яке сиплеться прямо із сита. У такий спосіб не буде жодного грудочки. Борошно втручається в тісто поступово.

Щоб млинці були пишними і стали трохи пористими, тісто злегка заварюють. Вливають у готове тісто (після олії) трохи окропу (2-3 столові ложки), добре перемішують. Є ще один спосіб одержати тонкі, але ніжні ажурні (з невеликими отворами) млинці: збити спочатку тільки жовтки, а білки збити окремо (як для бісквіта), потім ввести їх у вже готове тісто.

Яке брати молоко? Чим жирніше молоко, тем пластичніші і пишніші будуть млинці, тому часто можна зустріти рекомендації брати сільське дуже жирне молоко, або магазинне 3,2 %. Тепле молоко чи холодне? Тут строгих обмежень немає але на теплому молоці виходить краще — можливо через те, що інгредієнти розчиняються краще. Деякі господины навіть заварюють борошно гарячим молоком, щоб одержати більш ажурні, м’які млинці. Хоч при великій кількості кип’ятку яйця можуть згорнутися, і суміш може отримати нерівномірну консистенцію. Тому не слід робити млинці на гарячому молоці чи додавати надто багато кип’ятку до заварних млинців.

Ссылка на основную публикацию