Рецепт незвичних та оригінальних млинців — індійська доса

Ну хіба є хоч одна людина, яка не любить млинці? А якщо раптом такає, значить, він просто ще не знайшов «свій» млинець! Адже ця страва може бути різноманітною і підходити і на сніданок, і на обід, і на вечерю, в якості повноцінного прийому їжі або десерту. Думаєте, что млинець повинен бути по-справжньому ситним? Тогда робимо товстий млинець з начинкою з м ‘яса та рису, овочів з рибою чи шинки і сиру. Думаєте, що млинці підійдуть більше на десерт? Тоді звернемося до меду або ж зробимо начинку з шоколадної пасти і банана. Так чи інакше, млинці – смачна і нескладна у приготуванні страва. Оригінальні і незвичайні млинці — індійська доса.

Із соусом

Інгредієнти

Цей вид млинців прибув до нас з Азії — він дуже популярний у Індії та Малайзії. Він відрізняється від інших своїм незвичайним складом (це картопляно рисовий млинець на сочевичному борошні). Якщо стандартні європейські млинці їдять як самостійну страву (із ситної начинкою) або десерт (з медом або солодким соусом), то індійська доса подається разом з основною стравою. Іншими словами, це азіатська альтернатива хлібу та паляницям (коржикам) у європейців.

Для того, щоб почати процес приготування, спочатку необхідно впевнитися, що у нас є всі інгредієнти в потрібній кількості. Для приготування індійської доси потрібні продукти:

  • 300 грамів білого рису;
  • 300 грамів подрібненої білої сочевиці;
  • 2 стручка гострого перцю;
  • половина чайної ложки цукру;
  • 2 чайної ложки солі;
  • 10 картоплин;
  • 4 столових ложки картопляної стружки (картопля-пай);
  • 3 чайні ложки тертого імбиру;
  • 4 столових ложки розтопленого вершкового масла;

Також у цій рецептом можна додавати спеції за смаком — корицю, мускатний горіх, гвоздику.

Без начинки

Приготування

Важливо! Приготування «індійської доси» необхідно розпочинати заздалегідь, адже воно займає велику кількість часу. Таким чином, якщо ви хочете подавати ці млинці до сніданку — почніть приготування напередодні ввечері, а якщо плануєте подавати їх до вечері — заготовки слід робити завчасно зранку. Рецепт приготування:

  1. Приготування індійської доси за цим рецептом слід починати з основи для тіста. Тому в першу чергу необхідно взяти рис і сочевицю і залити їх разом водою, після чого залишити їх розмокати на 6-8 годин. Якщо ж ви не хочете робити млинці на сочевичному борошні, його можна замінити на звичайну пшеничну муку. Тоді млинці вийдуть трохи іншими за зовнішнім виглядом — вони будуть не такими прозорими і повітряними, та й смак буде відрізнятися від чечевичного варіанту. Також необхідно враховувати, що на пшеничному борошні у вас вийде не класична індійська доса, і смак її буде не традиційним, який звичний для жителів Азії. Втім, тут кожен вирішує для себе – ніхто не заборонить приготувати на власній кухні власний варіант індійської доси, адаптований для вас і ваших близьких.
  2. Після того, як рис та сочевиця настоялися у воді протягом шести-восьми годин, суміш необхідно перемістити в блендер і долити ще води (попередню воду вберуть в себе рис і сочевиця). У результаті в блендері у вас повинна вийти рідка кашка, яку потрібно ретельно перемелювати до однорідного стану.
  3. Після того, як у вас вийшла однорідна рисово-сочевична суміш у рідкому стані, у неї потрібно додати перець, сіль і цукор (у списку інгредієнтів дані приблизні пропорції, які підходять для стандартного рецепту, їх можна змінювати відповідно з власними вподобаннями та додавати щось нове).
  4. У вас вийшло підготоване до індійської доси тісто. Проте відразу випікати млинці не можна, тісто повинно ще як слід настоятися, щоб смак вийшов насиченим. Залиште тісто в сухому теплому місці на десять-дванадцять годин.
  5. Випікається індійська доса, так само, як і європейські млинці, на звичайній сковорідці. Для того, щоб тісто при випіканні не пригорало до сковороди, на неї необхідно вилити рівномірний шар розтопленого вершкового масла. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, жиру для смаження потрібно додати небагато.
  6. Після того, як тісто настоялося, виливаєте його невеликими порціями на сковороду (розмір порції залежить від діаметра сковорідки). Тісто повинно рівномірно розподілитися по всій поверхні. Важливо! Тісто слід встигнути розподілити по сковороді до того моменту, як тісто почне присмажуватися — тоді у вас вийде рівномірно прожаренный блин.
  7. Однак готування індійської доси зовсім не закінчується на випіканні млинців. У цієї азіатської страви є ще і начинка з картоплі і кокоса.
  8. Приготуйте, картопляне пюре без додавання молока (на воді). Його консистенція повинна бути досить густою, щоб, коли ви будете млинці, начинка не витікала. Далі змішайте кокосову стружку з імбиром та додатковими інгредієнтами, додайте трохи воды и подрібнюйте в блендері до отримання густої однорідної пасти. Отриману суміш ретельно перемішайте з картопляним пюре.
  9. Отриману начинку трохи обсмажте на сковороді, щоб у пюре утворилися невеликі за жаристі «корочки».
  10. Фаршируйте начинкою млинці, ретельно загортаючи їх таким чином, щоби з них нічого не витекло і не випало. Загорнуті млинці можна трохи обсмажити.

Ссылка на основную публикацию