Найкращі рецепти млинців

Різновидів млинців багато: дріжджові або бездріжджові, на молоці, кисляку (скисле молоко), кефірі або воді, ажурні або з бульбашками, з начинкою або без. Перераховувати можна нескінченно. Представляємо 7 кращих рецептів млинців – класичні, картопляні, манні, яблучні млинці, млинцева запіканка, солодкий десерт, млинці в горошок.

Класичні

Класичні

Інгредієнти:

  • борошно – 300 грамів
  • куряче яйце – 2 штуки
  • кефір – 350 мілілітрів
  • молоко – 0.5 літра
  • цукор – 120 грамів
  • сода – одна чайна ложка
  • сіль – чверть чайної ложки
  • рослинна олія – 3 столові ложки.

Рецепт тонких млинців:

  1. У глибокій мисці збити яйця із цукром.
  2. Влити кефір, додати сіль та олію, добре перемішати.
  3. Борошно просіяти із содою й всипати в майбутнє тісто.
  4. Збити міксером.
  5. Влити молоко й перемішати.
  6. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на півгодини.
  7. Змастити сковороду олією і прожарити млинці з двох боків до утворення золотавої скоринки.
  8. Подавати на стіл із солодкою начинкою: медом, варенням або джемом.

Обід

Картопляні млинці

Інгредієнти:

  1. Борошно – 160 грамів.
  2. Яйце куряче – 1 штука.
  3. Молоко – 120 міллілітрів.
  4. Картопля – 3 штуки.
  5. Ріпчастий лук – 1 штука.
  6. Часник – 2 зубчика.
  7. Сіль – половина чайної ложки.
  8. Рослинна олія – 2 столові ложки.
  9. Чорний перець мелений – чверть чайної ложки.
  10. Окріп – 120 мілілітрів.

Приготування:

  1. Картоплю, цибулю і часник добре помити, очистити від шкірки.
  2. Овочі подрібнити до стану пюре за допомогою блендера.
  3. Додати в пюре яйце й молоко. Збити.
  4. Додати сіль, перець, влити олію.
  5. Поступово всипати борошно, постійно збиваючи.
  6. Влити окріп і знову збити.
  7. Жарити на змащеній олією сковороді з двох боків.

Манні млинці

Інгредієнти:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Манка – 200 грамів.
  3. Куряче яйце – 1 штука.
  4. Молоко – 500 мілілітрів.
  5. Дріжджі – 5 грам (маленький пакетик).
  6. Сіль – половина чайної ложки.
  7. Цукор – 3 столові ложки.
  8. Масло вершкове – 50 грамів.
  9. Ванілін – 1 грамів.

Приготування:

  1. У глибокій мисці міксером збити яйце із сіллю, цукром і ваніліном.
  2. Підігріти молоко й вершкове масло.
  3. Молочно-масляну суміш влити в миску з яйцем.
  4. Додати дріжджі й перемішати.
  5. В окрему миску просіяти борошно й манку.
  6. Поступово всипати суху суміш у тісто, постійно помішуючи вінчиком.
  7. Накрити миску рушником і забрати в тепле місце на 1 годину.
  8. Випікати млинці на змащеній олією сковороді.

Манні млинці краще випікати невеликого діаметра.

Тонкі

Млинцева запіканка

Інгредієнти:

  1. Борошно – 300 грамів.
  2. Яйце куряче – 1  штука.
  3. Молоко – 300 мілілітрів.
  4. Сіль – половина чайної ложки.
  5. Цукор – чайна ложка.
  6. Курка – 800 грамів.
  7. Лук ріпчастий – 1 штука.
  8. Печериці – 300 грамів.
  9. Борошно – одна столова ложка.
  10. Вершкове масло – 50 грамів.
  11. Сир – 50 грамів.
  12. Яєчний жовток 2 штуки.
  13. Сметана – 350 грамів.
  14. Зелень.

Приготування:

  1. Збити яйце з молоком, цукром і сіллю.
  2. Поступово всипати борошно.
  3. Все добре збити за допомогою міксера.
  4. Прожарити млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією.
  5. Зварити курку, додавши при цьому будь-які приправи.
  6. Остудити м’ясо.
  7. Відокремити курку від костей і нарізати.
  8. Нарізати печериці кубиками.
  9. Почистити цибулю і дрібно її нарізати.
  10. У сковороді посмажити цибулю, печериці. Додати борошно, сметану й сіль.
  11. Змішати курку із грибами й дрібно нарізаною зеленню.
  12. Загорнути начинку в середину млинця.
  13. Викласти млинці на лист щільно один до одного.
  14. Жовтки змішати зі сметаною, додати тертий сир
  15. Отриманою сумішшю залити млинці й поставити в духовку, розігріту на 200 градусів на 15 хвилин.

Яблучні млинці

Інгредієнти:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Кефір – 200 мілілітрів.
  3. Куряче яйце – 3 штуки.
  4. Вода тепла – 250 мілілітрів.
  5. Рослинна олія – 2 столові ложки в тісто і одна столова ложка для випікання.
  6. Цукор – 2 столові ложки без гірки.
  7. Сода – третина чайної ложки.
  8. Сіль – половина чайної ложки.
  9. Яблучний сік – 200 мілілітрів.

Приготування:

  1. Борошно просіяти в глибоку миску.
  2. 150 мілілітрів теплої води повільно влити в миску, при цьому постійно помішуючи.
  3. За допомогою лопатки розмішати тісто до в’язкої маси, поки не зникнуть грудочки.
  4. Залишити тісто на 20 хвилин остуджуватися.
  5. У миску розбити 3 яйця й перемішати до однорідної маси.
  6. Влити в тісто кефір, рослинну олію, додати сіль, цукор і харчову соду. Перемішати.
  7. Влити в тісто яблучний сік і 50 мілілітрів теплої води.
  8. Добре перемішати з допомогою міксера.
  9. Змастити сковороду й прожарити млинці з двох боків.

Солодкий десерт на сніданок

Інгредієнти:

  1. Борошно – 500 грамів.
  2. Кефір або кисляк – 500 мілілітрів.
  3. Вода тепла – 200 мілілітрів.
  4. Яйця курячі – 4 штуки.
  5. Сіль – половина чайної ложки.
  6. Рослинна олія – 1 столова ложка для тіста і 1 столова ложка для випікання.
  7. Цукор – 2 столові ложки без гірки.
  8. Варене згущене молоко – 250 грамів (1 банка).
  9. Какао-порошок – 2 столові ложки без гірки.
  10. Банан – 3 штуки.
  11. Вершки охолоджені – 250 мілілітрів.
  12. Цукрова пудра – 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Почати з приготування млинців. У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і цукор.
  2. Розбити в суху суміш яйця, поступово влити воду, постійно помішуючи.
  3. Влити рослинну олію й кефір. Добре збити.
  4. Залишити тісто на 30 хвилин у теплому місці.
  5. Поки тісто настоюється, приступити до приготування начинки.
  6. Розім’яти банани до стану пюре.
  7. У глибокій мисці збити вершки із цукровою пудрою як на бізе.
  8. У маленькій ємності змішати ложку згущенки й вершків, додати какао-порошок. Отримана суміш знадобиться для прикраси.
  9. Прожарити млинці з двох боків. Дати їм охолонути.
  10. На середину млинця покласти ложку згущенки й промастити, не доходячи до країв. Зверху розподілити 2 ложки бананового пюре. Далі покласти ложку збитих вершків.
  11. Непромазані краї загнути. Млинець згорнути в трубочку.
  12. Таку операцію повторити з усіма млинцями й викласти їх на тарілку.
  13. Тепер знадобиться суміш згущенки, какао й вершків. Поливаємо нею млинці.

Млинці в горошок

Інгредієнти:

  1. Борошно – 350 грамів.
  2. Кефір або ряжанка – 500 мілілітрів.
  3. Куряче яйце – 3 штуки.
  4. Цукор – 2 столові ложки з гіркою.
  5. Сода – третина чайної ложки.
  6. Рослинна олія – 1 столова ложка для тіста і 1 столова ложка, щоб пожарити.
  7. Какао-порошок – 1 столова ложка з гіркою.
  8. Сметана – 2 столові ложки з гіркою.
  9. Згущене молоко – 50 грамів.
  10. Пряжене молоко – 50 мілілітрів.

Готування:

  1. Борошно й соду просіяти в глибоку миску. Додати цукор.
  2. Розбити 3 яйця, влити кефір або ряжанку й добре перемішати.
  3. Додати 1 столову ложку рослинної олії.
  4. Змішати 150 грам тіста з какао-порошком і ретельно перемішати. Набрати в шприц отриману суміш.
  5. Сковороду нагріти й трохи змастити олією.
  6. У розігріту сковороду видавити шприцом невеликі кружечки.
  7. Через 7 секунд кружечки залити тестом. Пропікати по обидва боки.
  8. Приступити до приготування крему. Змішати в мисці сметану, пряжене молоко і згущенку. Усе добре збити.

Ссылка на основную публикацию