Що робити, щоб млинці не надувалися і не пузирилися

Для більшості господинь важливо, щоб зі сковорідки легко знімалися гарні ажурні млинці. Однак найчастіше не виходить спекти ідеальні палянички. Найпоширенішою причиною цих невдач є тісто, що пузириться.

З малиною

Причини

Час від часу більшість господарок зустрічаються з різними проблемами при приготуванні млинців. Досить часто кулінари-початківці, виливаючи на сковорідку тісто, зауважують, що місцями воно піднялося й почало пузиритися. Відповідно встає питання: чому млинці пузиряться й із чим це зв’язане?

Якщо у вас уже надувалися млинці, і ви побоюєтеся, повторення ситуації, то вам допоможуть поради фахівців. Досвідчені кулінари називають найпоширенішою причиною вздуття млинцевого тіста в процесі випікання – недостатня кількість борошна у виробі.

Деякі господині під час приготування тесту не відмірюють потрібну кількість інгредієнтів, а кладуть продукти, опираючись на власний досвід і смак. Це й стає причиною того, що тісто може надуватися, утворюючи пухирі на поверхні млинця при випіканні.

Виглядає це так: якщо в тісті недостатньо борошна, то воно стає дуже легким, після того, як воно торкається розпеченого дна сковорідки, воно під дією пару від олії або іншого жиру, яким промащується сковорідка, починає підніматися, що приводить до появи пухирців.

Як результат, під час випікання млинців виникає необхідність притискати пухирці, що утворюються. Природно, така ситуація ускладнює процес готування, особливо у випадку, якщо млинці повинні естетично виглядати.

Випікання

Що робити

У цьому випадку, є тільки один вихід – необхідно додати борошна. Робиться це в такий спосіб: частина тіста відливається в окремий посуд, туди ж всипаються 2 ложечки борошна, отримана суміш ретельно перемішується до однорідності. Після цього дана маса додається в основну частину тіста й усе ще раз розмішується.

Для того, щоб надалі уникнути аналогічної ситуації, необхідно точно відміряти зазначену в рецепті кількість продуктів, особливо борошна. Однак необхідно враховувати, що перевищення норми борошна зробить млинці товстими, що може призвести до того, що виріб не зможе повністю пропектися.

На сковорідці

Також досвідчені кулінари радять у млинці додати невелику кількість крохмалю, що дозволить уникнути пухирців і зробить млинці ще більш апетитними. А якщо з’явився тільки один невеликих розмірів міхур, те панікувати не варто, потрібно проколоти його вилкою, щоб він обпав і все.

Крім того, тісто може підніматися, якщо в ньому занадто багато соди. У цьому випадку, також потрібно додати борошна.

Якщо тісто на дріжджах, то пухирці можуть з’явитися через те, що воно не дійшло (недостатньо вистоялося). У цьому випадку потрібно поставити його в тепле місце добродити.

Ще однієї причиною здуття млинцевого тесту може стати сковорідка. У цьому випадку можна використовувати іншу сковорідку. Пухирці не впливають на смакові якості блюда, тому можна млинці готувати так, як вони виходять, якщо питання зовнішнього вигляду продукту не є надто принциповим.

Ссылка на основную публикацию