Рецепт млинців на сухих вершках

Рецепти млинців на сухих вершках – з вишнею, із сиром, з медом, з волоськими горіхами, лимонні, з ізюмом, бананові.

У сковороді

З вишнею

Для першого способу виготовлення необхідно взяти:

  • одну столову ложку порошкових вершків;
  • молоко — 0,4 літра;
  • 2 курячих яйця;
  • пшеничне борошно вищого сорту — 150 грамів;
  • 2 столові ложки цукру;
  • щіпку солі;
  • одна склянка вишень без кісточок (можна розморожені);
  • рафіноване масло (2-3 ложки).

Приготування:

  1. Молоко трохи розігріти.
  2. Покласти в молоко сухі вершки, розмішати до їх розчинення.
  3. В окремому посуді збити яйця із цукром і сіллю.
  4. Влити яйця в молочно-вершкову масу й перемішати міксером або блендером.
  5. Замішати тісто, засипавши туди борошно.
  6. Налити в тісто олію й висипати подрібнені вишні.
  7. Залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин.

Випікати на розпеченій сковороді на рослинній олії з двох боків.

З вишнею

Із сиром

Інгредієнти:

  • 3 ложки порошкоподібних вершків;
  • 1/2 літра води;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 грам борошна пшеничного;
  • 1 столову ложку цукрового піску;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 2 чайні ложки пекарського порошку;
  • одна склянка сиру;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і сіль, збиваємо.
  2. Налити олію, перемішати.
  3. У теплій воді розчинити вершки. Додати їх до збитої суміші.
  4. Додати сир, перемішати за допомогою міксера.
  5. Всипати просіяне борошно й розпушувач. Як слід розмішати.
  6. Обсмажувати з двох боків, стежачи за тим, щоб не пригоріли, оскільки млинці печуться дуже швидко. Перед випіканням кожного млинця потрібно змащувати сковороду рослинною олією.

З начинкою

З медом

Інгредієнти:

  • 600 мілілітрів теплої води;
  • 6 ложок вершків (сухих);
  • яйця (від 3 до 5 штук);
  • 3 столові ложки меду;
  • сіль (1/2 чайної ложки);
  • один пакетик ванільного цукру;
  • одна склянка ожини;
  • борошно пшеничне – півтори склянки.

Приготування:

  1. Розчинити вершки у воді.
  2. Влити туди, перемішуючи, яйця.
  3. Додати до отриманої суміші сіль, мед, ваніль.
  4. Додаємо борошно.
  5. Налити трохи рафінованої олії на сковороду й нагріти сильно на вогні. Олію вилити в тісто, додати склянку ожини, перемішати.
  6. Смажити млинці із двох сторін.

З волоськими горіхами

Щоб приготувати млинці на сухих вершках з волоськими горіхами, нам потрібні продукти:

  • 1/2 літра теплої води;
  • стільки ж молока;
  • яйця — 2 штуки;
  • 5 ложок вершків (у вигляді порошку);
  • цукор: від 2 до 3 ложок;
  • чайна ложка солі;
  • пакетик розпушувача;
  • половина склянки подрібнених волоських горіхів (можна замінити на фундук, кеш’ю, арахіс);
  • борошно.

Приготування:

  1. Теплу воду й молоко змішати у великій ємності.
  2. У рідину всипати цукровий пісок, сіль і вершки.
  3. Додаємо яйця, перемішуємо міксером.
  4. До борошна додати пекарський порошок, просіяти. Поступово сиплемо борошно в тісто, постійно перемішуючи. Тісто повинно мати консистенцію рідкої сметани.
  5. Додати подрібнені волоські горіхи, перемішати.
  6. Залишити тісто на 15-20 хвилин. Випікаємо. Готові млинці можна змащувати розтопленим вершковим маслом. Подавати в гарячому виді з варенням, медом, згущеним молоком або сметаною.

Лимонні

Інгредієнти:

  • 50 грамів сухих вершків;
  • 0,75 літра води;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • третина чайної ложки солі;
  • сік із двох лимонів;
  • пшеничне борошно — по потреби, тісто повинне одержати консистенцію, як у рідкої сметани.

Приготування:

  1. Розбити яйця в миску, всипати туди цукор і сіль. Збити.
  2. В 0,5 літрі теплої води розвести порошкові вершки.
  3. Додаємо вершки до яєчно-цукрової суміші, збиваємо.
  4. У масу, що вийшов, налити, що залишився воду й масло.
  5. Додаємо лимонний сік, перемішуємо.
  6. Просіяне борошно невеликими порціями додаємо в тісто, перемішуючи, поки не буде досягнута консистенція, як у рідкої сметани.
  7. Жарити на попередньо розігрітій, змащеній рослинною олією сковороді з двох боків до золотавого відтінку.

З ізюмом

Продукти:

  • сухі вершки — 10 грамів;
  • молоко — 10 мілілітрів;
  • одне куряче яйце;
  • цукор — 15 грамів;
  • масло — 15 мілілітрів;
  • розпушувач тіста — 3 грама;
  • склянка ізюму, подрібнених сухофруктів або цукатів;
  • борошно вищого ґатунку — 40 грамів.

Приготування:

  1. Тепле молоко вилити в миску.
  2. Інтенсивно перемішуючи, розчинити в ньому вершки.
  3. Розбити в молочно-вершкову масу яйце, додати інші інгредієнти.
  4. В останню чергу всипати борошно (попередньо просіяне), і добре розмішати до однорідного стану.
  5. Всипати склянку ізюму (подрібнених сухофруктів, цукатів), перемішати.
  6. Випікати з двох боків.

Бананові

Інгредієнти:

  • 100 мілілітрів теплої води (звичайної або мінеральної);
  • одне яйце;
  • 1 столова ложка порошкових вершків;
  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • 2 грама розпушувача тіста;
  • один банан;
  • 3 столові ложки просіяного пшеничного борошна.

Приготування:

  1. Усі складові добре перемішати.
  2. Збивати їх протягом декількох хвилин до розчинення грудочок.
  3. Дати півгодини постояти.
  4. Змазати вершковим маслом прогріту сковороду.
  5. Випікати із двох боків.

На сайті DS trade www.dstrade.com.ua можна придбати ангигравійну плівку. Це прозорі поліуританові плівки, які розроблені для захисту поверхні автотранспорту. Цена на антигравийную пленку невисока, якщо врахувати, що вона протиударна, захищає лакофарбове покриття автомобіля від сколів, подряпин.

Ссылка на основную публикацию