Особливості приготування молочних млинців і простий рецепт

Одне з найпопулярніших українських блюд — млинці. Не зважаючи на простоту приготування, це блюдо є смачним, млинці можна готувати кожен день, а можно подати на святковий стіл, красиво прикрасивши і подавши з різними начинками. Найпопулярнішими є молочні млинці — вони мають тонкий смак пряженого молока, їх можна подавати з іншими блюдами, напоями, можна додати до них солені чи солодкі інгредієнти.

Без начинки

Особливості приготування блюда

Серед багатьої рецептів особливе місце займає рецепт млинців на молоці. Особливістю рецептури є те, що готові млинці виходять тонкими, апетитними, естетично виглядають.

Як приготувати млинці на молоці? Кулінари називають декілька основних правил, які дозволяють швидко і без труднощів засвоїти приготувати млинці цього типу.

Зробити млинці легкими і тонкими цілком реально, достатньо при замісі тіста вводити звичайну хлібну муку.

На товщину виробу впливає не тільки сама мука, але і її якість. Так, тонкі млинці на молоці краще за все готувати на пшеничному борошні вищого гатунку, а також дуже важливо, щоб помол муки був тонким, тому що, якщо в процесі приготування використати муку другого гатунку, а тим більше, з висівками, то готові вироби будуть пишними і доволі товстими. Звичайно, можливо потрібно і такі готувати, тільки для тонких млинців мука другого гатунку не підходить.

Випікання

У тому випадку, коли тісто для млинців на молоці готується на вівсяній або гречаній муці, випічка вийде пухкою. Однак досвічені кулінари можуть дозволити собі поекспериментувати, замішуючи тісто на млинці з суміші декількох сортів борошна.

Замішуючи тісто для млинців, деякі господині використовують дріжді, дріждьове тісто також використовується для приготування млинців. Якщо в тісто додаються дріжді, то буде необхідно при замішуванні тіста використовувати розпушувач чи харчову соду.

Для того, щоб спекти рівний виріб, потрібно правильно тримати сковорідку. Робиться це наступним чином: під час виливання порції тіста, другою рукою потрібно нахилити сковорідку, потім робляться кругові рухи сковорідки для того, що тісто могло рівномірно розподілитися по дну сковорідки. Далі для отримання акуратного млинця його потрібно правильно перевернути. Для цього, як тільки виріб підрум’яниться, потрібно кулінарною лопаткою підважити його з нижнього краю і перевернути на другу сторону. Можна також перевертати виріб, підкидуючи його в повітря. Для такого вміння потрібно довго тренуватися, та й з маніпуляціями з гарячою сковорідкою потрібно бути обережним, щоб не попектись самого, і не попекти іншу людину.

Сніданок

Випікати млинці потрібно в попередньо прогрітій сковорідці, дно якої необхідно заздалегідь смастити соняшниковою олією або вершковим маслом.

Додати млинцям ніжність і необхідну еластичність можна, наносячи на обсмажені вироби тонкий шар розм’якшеного вершкового масла.

Смак млинців добре поєднується зі сметаною, ягідним і фруктовим варенням, а також з медом. Коли млинці потрібно приготувати соленими, їх можна зробити з м’ясним або рибним фаршем, грибочками, капустою з рисом, копченостями, відварними курячими курячі яйцями й зеленою цибулею, червоною рибою та ікрою. Якщо млинці використовуються як десерт, то начинкою можуть стати солодощі, наприклад, джем, солодкий сирок з курагою, чорносливом, або ізюмом.

Коли Ви готуєте смачні млинці на молоці важливо враховувати й естетику блюда. Для рівномірної товщини необхідно правильно лити тісто на дно сковорідки. Робити це найкраще за допомогою ополоника, виливаючи млинцеву суміш строго по центру сковорідки, щоб воно могло спокійно розтектися по всій дну посудини, нахиляючи сковороду по колу.

Багатьох цікавить, як робити так, щоб у тісті не залишилося грудочок. Досвідчені кулінари рекомендують вводити в тісто тільки власноручно просіяне борошно, а збивання інгредієнтів здійснювати міксером. Крім того, тісто потрібно протримати півгодини, що воно трохи настоялося.

Підготовка і кухонне приладдя

Безумовно, рецепт самих смачних млинців базується на дотриманні правильних пропорцій продуктів, але посуда є також важливою. Так, для успішної випічки найкраще використовувати чавунну сковорідку. Але коли такої немає, то можна скористатися будь-якою іншою сковорідкою, головне, щоб у неї було товсте днище. Також для цих цілей підійде сковорідка з антипригарним дном.

Коли готуємо млинці, потрібно враховувати діаметр сковорідки, тому що готовий виріб буде повторювати контури днища, відповідно результат залежить від розмірів сковорідки. Крім того, незалежно від того чи випікаєте ви товсті млинці чи тонкі, вам знадобляться: більша чашка для замішування тіста, вінчик або міксер, кулінарний пензлик для промазування дна сковорідки, ополоник для порційного вливання суміші на сковорідку, кулінарна лопатка для перекидання млинців і ніж для нарізки масла.

Перш ніж приступати до готування тісто на молоці тонких виробів, необхідно підготувати інгредієнти. Підготовчі роботи: просіяти хлібне борошно, відмірятиза допомогою мірочного стаканчика необхідну кількость сипучих продуктів. Крім того, потрібно трохи підігріти написану в рецептурі порцію молока.

Приготування

Млинці на молоці, рецепт, якого розглядається можна подавати як на святкових заходах, так і у вигляді десерту на щоденний стіл до чаю, компоту чи узвару. Разом з тим, тонкі млинці на молоці будуть ще смачніші, якщо їх наповнити фаршем. Блюдо з м’ясом може стати повноцінною вечерею або другою стравою на обід.

Продукти:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • молоко – 1/2 л.;
  • борошно хлібне — 1-1,5 склянки;
  • цукор – 1/2-1 столові ложки;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • соняшникова олія — 15-30 мілілітрів.

Продукти

Рецепт млинців на молоці:

  1. Із самого початку потрібно в глибоку чашку розбити яйця, потім вилочкою або за допомогою вінчика їх збити. Далі яєчна маса заливається половиною порції заздалегідь підігрітого молока, суміш солиться і цукрується. Отримана маса ретельно перемішується. При цьому важливо враховувати, що при готуванні соленого блюда кількість цукру використовується по мінімуму, а при замішуванні тіста для десерту цукру повинне бути більше.
  2. Далі, щоб приготувати найтонші млинці потрібно поетапно пропустити через сито борошно, і маленькими порціями водити в молочно-яєчну суміш. У процесі додавання борошна необхідно стежити за консистенцією суміші.
  3. Тепер, в отриману масу вливається порціямолока, що залишилося, і суміш ґрунтовно перемішується за допомогою міксера. Якщо виникне необхідність, то в суміш можна всипати трохи борошна. При цьому готове тісто по своїй консистенції буде нагадувати рідку сметану. У тому випадку, якщо тісто виявиться занадто рідким його потрібно розбавити невеликою кількістю молока. Крім того, обов’язковим інгредієнтом млинцевого тіста є соняшникове або вершкове масло.
  4. Млинці на молоці випікаються в заздалегідь розігрітій сковорідці, дно якої повинно бути змазане соняшниковою олією. Потім на центральну частину дна, ополоником виливається потрібна порція тіста, сковорідку треба тримати трохи нахиленою. Далі треба здійснювати кругові рухи сковорідкою, щоб тісто розподілилося по дну рівномірно. Дану процедуру потрібно проводити дуже швидко, інакше виріб вийде деформованим.
  5. Спечений млинцевий корж повинен мати золотаву скоринку, після отримання золотавого відтінку млинець можна перевертати. Зверніть увагу, якщо млинці рвуться потрібно в тісто досипати трохи борошна.

Корисні поради

Кожна господиня, яка хоч раз пекла млинці, стикалася з різними труднощами. Поради від фахівців зможуть допомогти робити млинці апетитними навіть господині без досвіду.

Тісто для млинців на молоці повинно мати певну густоту, як у рідкої сметани, але млинцева суміш не бути водянистою або бути настільки густою, що її буде важко розподіляти по днищу сковорідки при випіканні.

Якщо млинці рвуться, не вистачає борошна. Товсті, із щільною консистенцією паляниці виходять через нестачу молока. В обох випадках досить додати відсутні продукти, щоб випічка вдалася.

Текстура млинцевого тесту повинна бути однорідною, без грудочок, для цього при приготуванні можна зробити наступне:

  1. При змішуванні інгредієнтів молоко можна додавати наприкінці й невеликими порціями, безупинно помішуючи суміш, після молока додається соняшникова олія. Таким чином млинцева маса має стати однорідною.
  2. У тісті не буде грудочок, якщо в окремій ємності змішати молоко з невеликою кількістю борошна. Потім, помішуючи, борошно додається невиликими порціями. Як тільки молочно-борошняна маса стане однорідною в неї можна додавати інші інгредієнти.
  3. Щоб уникнути грудочок, при замішуванні можна скористатися міксером або блендером, однак працювати цими кухонними приладами бажано на низькій швидкості, і змішувати інгредієнти недовго, інакше готові млинці можуть бути недостатньо м’якими.

Тонкі

У млинцевому тісті обов’язково повинно бути соняшникова олія, млинці будуть прилипати до сковорідки. Якщо олію додавати в тісто, то на сковороду жир можна додати невелику кількість. Однак якщо в тесті багато олії, млинці виходять жирними.

При заміні соняшникової олії у тісті на вершкове масло можна досягти пористоъ консистенцыъ млиця, паляниця буде мати темніший колір. Можна спробувати зробити суміш соняшникової олії та вершкового масла.

У тому випадку, якщо ви плануєте начиняти млинці, які у подальшому потрібно випікати у духовці, то слід обжарювати тільки однієї сторони, і саме на підсмажену сторону викладається начинка, інша сторона підрум’яниться вже в духовці.

Можливі помилки:

  1. Посилене взбиванння інгредієнтів може призвести до того, що млинці стануть твердими.
  2. Використання в тісті великої кількості яєць, зробить млинці твердими, а недостатня кількість яєць зробить їх не міцними.
  3. Через велику кількість цукру краю млинців можуть підгоряти.

Ссылка на основную публикацию