Рецепт млинців на маслянці

Млинці – традиційна страва російської й української кухні. Часто млинці готуються на маслянці. Маслянка – це знежирені вершки, які утворюються при збиванні, коли роблять вершкове масло. Продукт також вживається як окремий напій, у його складі є білки, корисні мінерали, вітаміни групи. Даний напій рекомендується пити при захворюваннях нирок, печінки, нервової системи, шлунково-кишкового тракту. У цьому продукті міститься лактоза, яка позитивно впливає на травлення. Маслянка протипоказана людям з непереносимістю лактози.

Смачні

Зміст

Інгредієнти

Щоб приготувати млинці, нам потрібні продукти:

  • 500 мілілітрів маслянки
  • 3 столових ложки рослинної олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 20 мілілітрів сиропу
  • 2 курячих яйця (краще домашні)
  • 1 столова ложка пшеничного борошна
  • 1 столова ложка розпушувача тіста
  • половина чайної ложки солі.

Якщо натуральну маслянку важко дістати на ринку, то можна приготувати продукт у домашніх умовах. Для цього буде потрібно дві склянки знежиреного молока (2-3%), у нього додати дві столові ложки соку лимона або стільки ж оцту. Перемішати інгредієнти й залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. У молоці утворюються грудочки, які потрібно буде відокремити від світлої маслянки, пропустивши рідину через сито.

Сніданок

Приготування

Млинці на маслянці – рецепт приготування:

  1. Яйця збити вінчиком до появи пухирців. Влити маслянку й кленовий сироп, збити до однорідної маси.
  2. В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем і змішати із цукром і сіллю.
  3. З’єднати суху і яєчну суміші.
  4. Вінчиком розмішати інгредієнти, щоб вийшла однорідна рідка (як на млинці) консистенція.
  5. Потім влити рослинну олію. Дати тісту постояти 15-20 хвилин.
  6. На розігріту сковороду влити невелику кількість тіста й круговими рухами посудини розрівняти його по поверхні. Обсмажувати млинець із однієї сторони протягом однієї хвилини, потім перевернути й потримати ще 20 секунд.
  7. Млинці можна змастити невеликою кількістю вершкового масла й подавати до столу.

Начинка

Начинка до виробу може бути найрізноманітнішою:

  • змазати млинець м’яким сиром (наприклад, філадельфія), викласти шматочки червоної риби й авокадо й загорнути;
  • можна перемазати млинець згущенкою, шоколадною або горіховою пастою, жирною сметаною, варенням;
  • для святкового стола підійдуть млинці з м’яким сиром і авокадо.

Ссылка на основную публикацию