Рецепт млинців на яєчному порошку

Коли немає під рукою свіжих яєць і ніколи бігти за ними в магазин, виручить яєчний порошок. По смакові він нічим не поступається звичайним яйцям, у його складі міститься весь набір мікроелементів і вітамінів. Рецепт млинців на яєчному порошку нескладний і виходить нітрохи не гірше, ніж зі свіжими яйцями. Використовуємо наступні пропорції -якщо 250 грамів порошку змішати з  750 грамів води води, вийде суміш, аналогічна 20 яйцям середнього розміру. Якщо керуватися рекомендованим співвідношенням, столова ложка яєчної суміші (порошок з водою) дорівнює приблизно 1 яйцю. Для приготування млинців на яєчному порошку рецепти можуть бути різними, ми представляємо два — з додаванням яблучного соку й сирний млинцевий торт.

Без начинки

З додаванням яблучного соку

Для ніжного тіста із фруктовим смаком підійде не тільки яблучний сік, але й будь-який інший. Можна також використати лимонний або апельсиновий сік.

Інгредієнти:

  • яєчний порошок — 2 столові ложки
  • сік яблучний — 300-350 мілілітрів
  • рослинна олія — 3 столові ложки ложки
  • цукор (необхідно орієнтуватися на те, наскільки солодкий сік) — 0,5-2 столові ложки
  • борошно — 2 склянки
  • вода — 4 столові ложки
  • сіль — 0,5 чайн ложки
  • сода — третина чайної ложки.

Інгредієнт

Приготування:

  1. Попередньо розбавляємо яєчний порошок до рідкого стану. Щоб не утворювалися грудки, його слід насипати в блюдечко і ретельно розтерти з невеликою кількістю води. Потім у розтертий яєчний порошок влити ще трохи води й залишити на 10 хвилин, щоб суміш набрякла.
  2. Додаємо соду в сік і ретельно перемішуємо. Сода гаситься за рахунок фруктової кислоти, тому рекомендується напій нагріти до кімнатної температури.
  3. В окрему ємність потрібно насипати борошно, цукор, сіль. В отриману суміш влити фруктовий сік і набряклу яєчну суміш. Все ретельно перемішати, щоб отримане тісто було без грудок. Даємо суміші постояти 15-20 хвилин.
  4. Безпосередньо перед жаренням в тісто потрібно влити рослинну олію й ще раз ретельно перемішати.
  5. Випікаємо млинчики звичайним способом на попередньо розігрітій сковороді. Для її змащування можна використати шматочок сала, наколотий на вилку.

Для млинців із фруктового тіста можна використовувати кефір, замінивши половину соку на кефір і при необхідності розбавити отримане тісто водою, якщо воно буде занадто густим.

Тісто на кефірі через присутність у ньому кефіру вийде ажурним і дуже ніжним. Млинці на яблучному соці можна подавати зі сметаною, медом, будь-яким варенням.

На замітку! Замість фруктового соку можна додати будь-який овочевий сік. Городина додасть тісту незвичайний колір, такі млинціможна нафарширувати м’ясом або грибами.

Напередодні свят можна трохи поекспериментувати і приготувати на новорічний стіл млинцевий торт із несолодкою начинкою.

Млинцевий торт із сиром

Солений торт виходить досить калорійним і ситним. Для сирного шару можна використовувати будь-який сорт твердого сиру, але найкращою виходить закуска із твердим сиром, солонуватим на смак. При бажанні можна використовувати бринзу.

Інгредієнти:

  • яєчний порошок — 65 грамів
  • вода — 190 мілілітрів
  • майонез — 200 мілілітрів
  • сир — 200 грамів
  • сіль — щіпка
  • часник — 1-2 зубчика
  • перець мелений чорний
  • масло для жарки.

Приготування

  1. Спочатку приготуємо яєчне тісто. У порошок наливаємо небагато води й ретельно розтираємо, щоб не було грудочок. Вливаємо рідину, що залишилася й даємо постояти суміші 10 хвилин.
  2. У суміш додаємо 100 мілілітрів майонезу, перчимо, трохи підсолюємо й перемішуємо.
  3. Випікаємо яєчні млинці на попередньо розігрітій сковороді. Якщо млинці погано знімаються, їх можна жарити тільки з однієї сторони.
  4. Натираємо сир на тертці й додаємо часник, пропущений через часничницю. У сирну суміш вливаємо майоне, який залишився і перемішуємо.
  5. Перекладаємо млинці, які виконують роль коржів, сирною начинкою. Зверху прикрашаємо зеленню.

Закусочний торт подають на стіл, попередньо порізавши його на порціонні шматки. При бажанні з начинкою можна експериментувати — можна використати м’ясо, гриби, помідори, смажену моркву з цибулею. Якщо в тісто додати гострий кетчуп, то блюдо буде мати червоний колір.

Ссылка на основную публикацию