Рецепт млинців на дитячій суміші

Якщо у вас залишилася суха суміш, або вашій дитині вона не смакує, не поспішаєте викидати продукт. Млинці на основі сухої суміші – прекрасний варіант приготування традиційного блюда для молодих мам. Вони виходять смачними, ніжними й апетитно виглядають.

Сухе молоко

Із сирною начинкою

Для тіста нам потрібні продукти:

  • молочна суміш – 17-18 мірних ложок
  • вода – 0,5 літра
  • борошно – 12-13 столових ложки
  • яйця – 2 штуки
  • сіль – 1/4 — 1/2 ч. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • рослинне або вершкове масло для жаркі.

З начинкою

Для начинки млинців на дитячій суміші нам потрібно:

  • сир – 250 грамів
  • сметана – 1 столова ложка
  • яйце – 1 штука (жовток)
  • цукор – 1,5 столових ложки
  • ізюм – 50-100 грамів ( за бажанням)
  • ваніль – 0,5 чайної ложки ( за бажанням).

Спосіб готування. Беремо глибоку ємність, наливаємо в неї розігріту до 40 градусів воду й висипаємо суху суміш. Ретельно перемішуємо (вінчиком, міксером, вилкою) до однорідної консистенції.

Додаємо яйця, цукор і сіль, знову перемішуємо до повного розчинення цукру. Поступово висипаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто доти, поки не позбудемося всіх грудочок. Тісто повинне бути схоже на рідку сметану.

Починаємо випікати млинці на змазаній олією розігрітій сковороді. Обсмажуємо млинець із двох сторін до утворення золотавої скоринки. Готові млинці змазуємо вершковим маслом.

Для начинки беремо сир і протираємо його через сито (якщо немає сита, можна використовувати друшляк). Додаємо сметану, жовток, цукровий пісок, ваніль і ізюм. Добре перемішуємо до однорідної маси.

Загортаємо начинку в млинці конвертиком або трубочкою і обсмажуємо їх на сковорідці.

На дріжджах

Цей рецепт сподобається любителям пишних млинчиків, вони нагадують оладки або коржі. Вони чудово підійдуть для приготування млинцевого торта.

Продукти:

  • борошно – 350 грамів
  • яйця – 3-4 штуки
  • вода – 300 мілілітрів
  • дитяча суміш – 1 склянка
  • сухі дріжджі – 1-1,5 чайні ложки
  • цукор – 1 чайна ложка
  • сіль – щіпка
  • масло для випікання.

Спосіб готування.Розчиняємо дитячу суміш у воді, додаємо до неї яйця й ретельно збиваємо. Борошно змішуємо із дріжджами, цукром і сіллю. З’єднуємо все компоненти разом, добре перемішуємо до однорідної консистенції й залишаємо ємність у теплому місці приблизно на 1 годину. Тісто повинно збільшитися в об’ємі удвічі. Випікаємо млинці на середньому вогні до готовності.

Коржі

Млинцевий торт зі зметаним кремом

Для приготування крему з’єднуємо жирну сметану (200 грамів) із цукром (2 столових ложки). За бажанням можна додати пакетик ванільного цукру. Ретельно збиваємо. Млинці складаємо один на одного, перекладаючи їх кремом. Верхній млинець рясно змазуємо кремом і прикрашаємо замороженими ягодами.

Дитяча суміш багата вітамінами й мінералами; вона обов’язково додасть нового смаку у відоме й улюблене блюдо. Млинці на її основі підійдуть як для сніданку, так і для десерту. А млинцевий торт неодмінно порадує дітей і дорослих на будь-яке свято!

Торт

Ссылка на основную публикацию