Рецепт білкових млинців

У кожної господині бували випадки, коли від якогось блюда залишаються яєчні білки. Є безліч складних рецептів, де використовуються тільки білки, але іноді не хочеться сильно утруднювати себе на кухні й на допомогу приходять млинці. Млинці на білках — це простий і смачний рецепт, під силу навіть починаючій господині. Можна поекспериментувати зі спеціями, зробити млинці солодкими або солоними, можна додати одну столову ложку оцту для більш легкого зняття млинців зі сковорідки.

З медом

Продукти

Інгредієнти:

  • білки яєчні – 3 штуки
  • борошно – 1 склянка
  • молоко – 400 мілілітрів
  • вершкове масло – 50 грамів
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • цукор – 50-150 грамів (кількіть цукру залежить від того, наскільки солодкими повинні бути млинці)
  • ванілін – 1 чайна ложка.

Яйце

Як приготувати

Приготування:

  1. Для початку приготуємо тісто: у глибокий посуд слід налити молоко, насипати борошно, розпушувач, вершкове масло (попередньо його можна розтопити в мікрохвильовці) і збити все до однорідної маси.
  2. Далі змішуємо білки із сіллю, цукром і ваніліном (за смаком).
  3. Потім збиваємо білки в круту піну. Для цього можна скористатися як блендером, так і звичайним вінчиком – просто буде потрібно трохи більше часу. Важливо! У білках не повинно бути жовтка, якщо жовток не потрапить до білка, тоді отримати потрібну консистенцію буде не проблема.
  4. На наступному етапі білкову суміш, що вийшла, додаємо в тісто й акуратно вмішуємо ложкою або лопаткою — міксер краще не використовувати, оскільки він змінить структуру маси й зробить її менш пишною.
  5. І останнє – добре прогріваємо сковороду (найкраще чавунну або антипригарную), змащуємо олією (або вершковим маслом, можна використати суміш соняшникової олії та вершкового масла), наливаємо тісто й обсмажуємо на середньому вогні 1-2 хвилини з кожної сторони.

От такий простий рецепт допоможе вам зробити смачні білкові млинці.

Можете подивитися рецепт без застосування вуглеводів (без цукру), з додаванням стевії. Обережно, стевія має протипоказання (їх небагато, але все-таки вони є, не можна зловживати цим продуктом, хоча хворі на цукровий діабет, а також ті, хто на дієті, можуть в невеликих кількостях вживати підсолоджувачі).

Поради

При випіканні млинців слід пам’ятати парочку універсальних правил і у вас завжди вийде швидкий десерт до будь-якого столу:

  1. По-перше, треба стежити за потужністю плити. Краще жарити млинці на середньому вогні. На великій потужності вони згорять, а на мінімальній просто висохнуть, тоді як на середній вони придбають гарний золотавий колір.
  2. По-друге, треба зрідка змазувати сковорідку олією (або іншим жиром, можна навіть змащувати шматочком сала), навіть якщо вона антипригарная. Нагріта олія допомагає млинчикам добре підрум’янитися.
  3. Добре розжарюйте сковороду перед випіканням, врахуйте, що вона буде охолоджуватися з кожною порцією тіста (навіть якщо тісто кімнатної температури, воно значно знижує температуру сковороди). На рівномірно прогрітій сковорідці млинці будуть мати однорідну консистенцію. Але не потрібно вдаватися в іншу крайність, не можна допускати, щоб сковорода пригоряла, і на ній пригоряли млинці.

Ссылка на основную публикацию