Рецепт млинців на айрані

Готуємо млинці на айрані — вони за своїми смаковими характеристиками схожі на млинці на кефірі, вони стануть прекрасним доповненням до сніданку (або повноцінним сніданком). Готові вироби виходять ніжними, тонкими й з незначною кислинкою. Айран — солений кисломолочний продукт, отже млинці також виходять соленими. Це потрібно врахувати тим, кому надмірна кількість солі протипоказана. Зовні млинці виглядають рум’яними, у дрібну дірочку. Айран – це кисломолочний продукт, що нагадує кефір. Готуватися він з молока корови, вівці або кози. З айрану можна приготувати багато найрізноманітніших блюд, це й літні супи, приправи, підливи й соуси до м’ясних блюд і гарнірів. Цей продукт вживають зі свіжою зеленню, приправами й навіть із фруктами й ласощами. Млинці по даному рецепту приготувати зовсім не складно, їх легко перевертати на скороді, виріб не рветься під час виіпкання. Однак у цього рецепта є свої особливості, так до того, як усипати борошно в тісто, необхідно в айран додати води, після цього всі інгредієнти ретельно збити до однорідності.

Випечені

Інгредієнти

Нам потрібні продукти:

  • борошно – 140 грамів;
  • айран – 250 мілілітрів.;
  • вода охолоджена – 125 мілітітра;
  • цукок  – 2 столові ложки;
  • сіль – 2 щіпки;
  • харчова сода – 0,5 чайної ложечки;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • соняшникова олія – 3 столові ложки.

Кисломолочний напій

Приготування

Для млинців на айрані рецепт простій:

  • У глибоку миску виливається охолоджений айран, туди ж додається холодна вода, у пропорції 2 до 1 (2 порції айрану й 1 порція води). Далі всипається цукор і додається соняшникове масло. Отримана суміш солитися, і збиваєтся вінчиком або міксером до однорідного стану, суміш трохи вспінюється суміші.
  • Далі в чашку, яка підходить для млинцевого тіста, всипається заздалегідь просіяне борошно й додається 1/2 порції айрану.
  • Тепер у тісто додається 1 яйце й все акуратно перемішується.
  • Після цього масу потрібно збити вінчиком і в процесі взбивання додається ще 1 яйце. В результаті повинно вийти густе, пластичне, трохи грудкувате тісто.
  • Далі в тісто повільно вливається айран, одночасно тісто потрібно збивати, поки всі грудки не розчиняться, а млинцева маса не стане рідкою. Після цього можна додати соди, і знову збити віночком. Потім тісту потрібно постояти 10-15 хв.
  • Змащуємо олією сковорідку, змазується вона тільки один раз. Після цього в заздалегідь розігріту сковорідку вливається невелика порція тіста, тепер треба сковорідку покрутити, так, щоб тісто рівномірно розподілилося тоненьким шаром по дну. Печуться вироби, поки не зарум’яняться краї й на млинцю не утворяться дірочки.
  • Перевертаються млинці кулінарною лопаточкою, після чого млинець треба обсмажити із другої сторони. Оскільки млинці на айрані, то вони легко перевертаються. Однак якщо тісто почне прилипати, у нього треба всипати трошки борошна і перемішати.

Млинці на айрані готові. Подаються гарячими із джемом, ягідним соусом, варенням, сметаною, згущеним молоком і вершковим маслом.

Ссылка на основную публикацию