Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо цікаві рецепти млинців — два варіанти готування класичних млинців, американські млинчики (панкейки), на молоці класичні, на молоці й воді, на молоці звичайні, з куркою, на молоці з дірочками.
Зміст
«Млинці класичні» 1 варіант приготування
Для приготування класичних млинців нам знадобляться наступні продукти:
- 2 столові ложки цукру
- 1 яйце
- 500 мілілітрів молока
- 2 столові ложки рослинної олії
- 170 грамів борошна
- ½ чайної ложки солі
Рецепт млинців:
- Необхідно взяти молоко, додати в нього 2 столові ложки рослинної олії, щіпку солі й цукор.
- Додаємо до молока, олії, солі й цукру 1 яйце.
- Блендером збиваємо всі інгредієнти.
- Додаємо борошно й ретельно всі збиваємо блендером доти, поки не залишиться грудочок.
- Добре розігріту сковорідку змастити невеликою кількістю рослинної олії, олії на сковороду не потрібно лити багато, оскільки доданої до складу тіста олії досить для того, щоб млинці не прилипали до сковороди.
- Наливаємо у сковороду один ополоник тіста.
- Для того, щоб довідатися, чи готовий млинець чи ні, потрібно його торкнутися ложкою, якщо тісто стало густим, значить можна його перевернути на іншу сторону.
Корисні поради:
- Рослинна олія підійде будь-яка, також можна для випікання використовувати вершкове масло або суміш вершкового масла та соняшникової олії.
- Борошно потрібно просівати.
- Млинці можна подавати як гарячими, так і охолодженими. Для начинки можуть підійти сметана, варення, згущене молоко і так далі, усе залежить від Вашого смаку.
«Млинці класичні» 2 варіант приготування
Для приготування класичних млинців нам знадобляться наступні продукти:
- 3 столові ложки цукру
- 400 мілілітрів молока
- 150 мілілітрів води
- 2 яйця
- 0,25 чайної ложки солі
- 2 столові ложки рослинної олії
- 200 грамів борошна
- 50 грамів вершкового масла
Рецепт млинців:
- За допомогою блендера змішуємо цукор, сіль і молоко.
- Додаємо до отриманої маси збиті яйця.
- Додаємо борошно й ретельно перемішуємо так, щоб не було грудочок.
- Останнім інгредієнтом буде рослинна олія, її потрібно влити в тісто.
- Розігріваємо сковороду й виливаємо приблизно 1/3 ополоника тіста, жаримо біля 15 секунд, поки не побачите підсмажені краї млинчика.
- Потім потрібно перевернути млинець і так само жарити біля 15 секунд.
Рецепт «Американські млинці» (панкейки)
Для приготування таких млинців нам знадобляться наступні продукти:
- 2 столові ложки цукру
- 240 грамів борошна
- 220 мілілітрів молока
- 4 яйця
- 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом
- щіпка кориці.
Приготування:
- Жовтки розтерти із цукром і корицею.
- У жовтки додати молоко
- В отриману масу додаємо борошно, соду й ретельно перемішуємо, поки не залишиться грудочок.
- Білки необхідно посолити й за допомогою блендера збити.
- Додаємо збиті білки в тісто.
- Сковороду змащуємо вершковим маслом і ставимо на середній вогонь.
- Десертною ложкою викладаємо тісто на сковороду.
- Жаримо кожну сторону млинця приблизно по 1,5 хвилини.
На молоці
Для приготування таких млинців нам знадобляться наступні продукти:
- 3 столової ложки цукру
- 0,5 літра молока
- 250 грам борошна
- 2 яйця
- ½ чайної ложки солі
- 1 столова ложка соняшникової олії.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Змішуємо борошно, сіль цукор, масло й 150 грамів молока. Усі перемішуємо міксером.
- Повинно вийти густе тісто. Потім додаємо в тісто решта молока. Після цього повинна вийти маса, за густиною схожа на кефір.
- Готове тісто необхідно залишити настоятися на пів години.
- Змащуємо сковороду соняшниковою олією. Тісто краще наливати ополоником. При цьому найкраще набирати 1/3 ополоника, так Ваші млинці вийдуть тонкими й пропечуться.
- Млинці необхідно присмажувати до золотавої скоринки.
Млинчики на молоці й воді
Для приготування нам знадобляться наступні продукти:
- 2 столові ложки цукру
- 2 яйця
- 250 мілілітрів молока
- рослинна олія
- 250 мілілітрів води
- 150 грамів борошна
- сіль.
Приготування:
- Молоко й воду розігріваємо до кімнатної температури й змішуємо з яйцями розтертими із цукром. Дуже повільно насипаємо борошно.
- Отриманому тісту потрібно дати настоятися 20 хвилин.
- Розігріваємо сковороду (краще, щоб сковорода була чавунною) й виливаємо приблизно половину ополоника тіста.
- Розподіляємо тісто по всій поверхні сковороди.
- Обсмажуємо млинець з кожного боку до золотавої скоринки.
Млинчики на молоці звичайні
Для приготування млинців на молоці звичайних нам знадобляться наступні продукти:
- 3 яйця
- 200 грамів борошна
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 столова ложка цукру
- соняшникова олія
- ½ чайна ложка солі
- 0,5 літра молока.
Приготування:
- За допомогою вінчика збиваємо яйця, додаємо в них цукор, сіль і знову перемішуємо.
- В отриману суміш додаємо половину порції молока й знову перемішуємо.
- Постійно помішуючи додаємо борошно, решту молока й розтоплене вершкове масло.
- Потрібно дати настоятися тісту 15 хвилин.
- Беремо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і розігріваємо на великому вогні.
- Зменшуємо вогонь до середнього й починаємо випікати.
- Необхідно вилити приблизно половину ополоника тіста, розподілити по всій поверхні сковороди й випікати кожну сторону млинця приблизно по пів хвилини.
Корисні ради. Тісто повинно бути по консистенції як сметана. Якщо у вас вийшло густе тісто, необхідно додати небагато теплого молока. Перед тем, як пекти кожний млинець, тісто необхідно перемішувати.
Млинчики з куркою
Для приготування млинців з куркою нам знадобляться наступні продукти:
- 100 грамів моркви
- 250 грамів борошна
- 550 мілілітрів молока
- 20 грамів цукру
- 10 мілілітрів рослинної олії
- 800 грам курячої грудки
- 2 штуки ріпчастої цибулі
- 3 яйця
- 1,5 чайної ложки солі
- 200 грам селери.
Приготування:
- Очищаємо моркву, цибулю, селеру й додаємо їх до промитої курячої грудки. Грудку, моркву, цибулю і селеру необхідно залити водою й варити 15 хвилин. Після цього витягаємо грудку й залишаємо остигати.
- Для того, щоб приготувати тісто необхідно змішати борошно, яйця, молоко, цукор, сіль.
- Жаримо млинці в розігрітій й змащеній рослинною олією сковороді, але тільки з одного боку.
- Після випікання млинців необхідно селеру порізати кубиками, а цибулю півкільцями й обсмажити їх на сковороді.
- Грудку потрібно прокрутити в м’ясорубці, додати до овочів і обсмажувати ще біля однієї хвилини.
- Бульйон, що залишився від курячої грудки, потроху додаємо в сковороду з грудкою й овочами, трохи тушкуємо.
- Беремо млинці й викладаємо начинку на обсмажену сторону й загортаємо конвертиком.
- Знову обсмажуємо наші млинці з начинкою на сковороді.
Млинці на молоці з дірочками
Для приготування млинців на молоці з дірочками нам знадобляться наступні продукти:
- 2 столові ложки цукру
- 150 мілілітрів рослинної олії
- 0,5 чайної ложки солі
- 10 столових ложок борошна
- 150 мілілітрів води
- 400 мілілітрів молока
- 3 яйця
Приготування:
- За допомогою блендера збиваємо яйця й додаємо до них цукор.
- Необхідно, щоб розчинився цукор, тому дуже ретельно перемішується блендером.
- До отриманої маси додаємо рослинну олію й сіль.
- Потім додаємо воду й молоко.
- Дуже повільно, для того, щоб не було грудочок, всипаємо борошно.
- Залишаємо тісто на годину відстоятися.
- Змащуємо сковороду рослинною олією й починаємо випікати млинці, кожний млинець печемо по 1 хвилині.
Корисні поради:
Для того, щоб млинчики були ще смачнішими, краще додавати домашнє (сільське) молоко. Вода повинна бути обов’язково тепла й кип’ячена для того, щоб млинці були м’якими. Щоб не було грудок у нашому тісті, борошно обов’язково потрібно просівати. Олія для змащування сковороди повинна бути рафінованою. Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури. Якщо ви додасте в тісто рослинну олію, вам не прийде змащувати сковороду після випікання кожного млинця, олією потрібно змастити днище сковорідки тільки перед випіканням першого млинця.