Рецепт млинців

Представляємо цікаві рецепти млинців — два варіанти готування класичних млинців, американські млинчики (панкейки), на молоці класичні, на молоці й воді, на молоці звичайні, з куркою, на молоці з дірочками.

Без начинки

«Млинці класичні» 1 варіант приготування

Для приготування класичних млинців нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 столові ложки цукру
  • 1 яйце
  • 500 мілілітрів молока
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 170 грамів борошна
  • ½ чайної ложки солі

Рецепт млинців:

  1. Необхідно взяти молоко, додати в нього 2 столові ложки рослинної олії, щіпку солі й цукор.
  2. Додаємо до молока, олії, солі й цукру 1 яйце.
  3. Блендером збиваємо всі інгредієнти.
  4. Додаємо борошно й ретельно всі збиваємо блендером доти, поки не залишиться грудочок.
  5. Добре розігріту сковорідку змастити невеликою кількістю рослинної олії, олії на сковороду не потрібно лити багато, оскільки доданої до складу тіста олії досить для того, щоб млинці не прилипали до сковороди.
  6. Наливаємо у сковороду один ополоник тіста.
  7. Для того, щоб довідатися, чи готовий млинець чи ні, потрібно його торкнутися ложкою, якщо тісто стало густим, значить можна його перевернути на іншу сторону.

Корисні поради:

  1. Рослинна олія підійде будь-яка, також можна для випікання використовувати вершкове масло або суміш вершкового масла та соняшникової олії.
  2. Борошно потрібно просівати.
  3. Млинці можна подавати як гарячими, так і охолодженими. Для начинки можуть підійти сметана, варення, згущене молоко і так далі, усе залежить від Вашого смаку.

На тарілці

 «Млинці класичні» 2 варіант приготування

Для приготування класичних млинців нам знадобляться наступні продукти:

  • 3 столові ложки цукру
  • 400 мілілітрів молока
  • 150 мілілітрів води
  • 2 яйця
  • 0,25 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 200 грамів борошна
  • 50 грамів вершкового масла

Рецепт млинців:

  1. За допомогою блендера змішуємо цукор, сіль і молоко.
  2. Додаємо до отриманої маси збиті яйця.
  3. Додаємо борошно й ретельно перемішуємо так, щоб не було грудочок.
  4. Останнім інгредієнтом буде рослинна олія, її потрібно влити в тісто.
  5. Розігріваємо сковороду й виливаємо приблизно 1/3 ополоника тіста, жаримо біля 15 секунд, поки не побачите підсмажені краї млинчика.
  6. Потім потрібно перевернути млинець і так само жарити біля 15 секунд.

Рецепт «Американські млинці» (панкейки)

Для приготування таких млинців нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 столові ложки цукру
  • 240 грамів борошна
  • 220 мілілітрів молока
  • 4 яйця
  • 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом
  • щіпка кориці.

Приготування:

  1. Жовтки розтерти із цукром і корицею.
  2. У жовтки додати молоко
  3. В отриману масу додаємо борошно, соду й ретельно перемішуємо, поки не залишиться грудочок.
  4. Білки необхідно посолити й за допомогою блендера збити.
  5. Додаємо збиті білки в тісто.
  6. Сковороду змащуємо вершковим маслом і ставимо на середній вогонь.
  7. Десертною ложкою викладаємо тісто на сковороду.
  8. Жаримо кожну сторону млинця приблизно по 1,5 хвилини.

Американські

На молоці

Для приготування таких млинців нам знадобляться наступні продукти:

  • 3 столової ложки цукру
  • 0,5 літра молока
  • 250 грам борошна
  • 2 яйця
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 столова ложка соняшникової олії.

Приготування:

  1. Змішуємо борошно, сіль цукор, масло й 150 грамів молока. Усі перемішуємо міксером.
  2. Повинно вийти густе тісто. Потім додаємо в тісто решта молока. Після цього повинна вийти маса, за густиною схожа на кефір.
  3. Готове тісто необхідно залишити настоятися на пів години.
  4. Змащуємо сковороду соняшниковою олією. Тісто краще наливати ополоником. При цьому найкраще набирати 1/3 ополоника, так Ваші млинці вийдуть тонкими й пропечуться.
  5. Млинці необхідно присмажувати до золотавої скоринки.

Млинчики на молоці й воді

Для приготування нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 столові ложки цукру
  • 2 яйця
  • 250 мілілітрів молока
  • рослинна олія
  • 250 мілілітрів води
  • 150 грамів борошна
  • сіль.

Приготування:

  1. Молоко й воду розігріваємо до кімнатної температури й змішуємо з яйцями розтертими із цукром. Дуже повільно насипаємо борошно.
  2. Отриманому тісту потрібно дати настоятися 20 хвилин.
  3. Розігріваємо сковороду (краще, щоб сковорода була чавунною) й виливаємо приблизно половину ополоника тіста.
  4. Розподіляємо тісто по всій поверхні сковороди.
  5. Обсмажуємо млинець з кожного боку до золотавої скоринки.

Млинчики на молоці звичайні

Для приготування млинців на молоці звичайних нам знадобляться наступні продукти:

  • 3 яйця
  • 200 грамів борошна
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка цукру
  • соняшникова олія
  • ½ чайна ложка солі
  • 0,5 літра молока.

Приготування:

  1. За допомогою вінчика збиваємо яйця, додаємо в них цукор, сіль і знову перемішуємо.
  2. В отриману суміш додаємо половину порції молока й знову перемішуємо.
  3. Постійно помішуючи додаємо борошно, решту молока й розтоплене вершкове масло.
  4. Потрібно дати настоятися тісту 15 хвилин.
  5. Беремо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і розігріваємо на великому вогні.
  6. Зменшуємо вогонь до середнього й починаємо випікати.
  7. Необхідно вилити приблизно половину ополоника тіста, розподілити по всій поверхні сковороди й випікати кожну сторону млинця приблизно по пів хвилини.

Корисні ради. Тісто повинно бути по консистенції як сметана. Якщо у вас вийшло густе тісто, необхідно додати небагато теплого молока. Перед тем, як пекти кожний млинець, тісто необхідно перемішувати.

Млинчики з куркою

Для приготування млинців з куркою нам знадобляться наступні продукти:

  • 100 грамів моркви
  • 250 грамів борошна
  • 550 мілілітрів молока
  • 20 грамів цукру
  • 10 мілілітрів рослинної олії
  • 800 грам курячої грудки
  • 2 штуки ріпчастої цибулі
  • 3 яйця
  • 1,5 чайної ложки солі
  • 200 грам селери.

Приготування:

  1. Очищаємо моркву, цибулю, селеру й додаємо їх до промитої курячої грудки. Грудку, моркву, цибулю і селеру необхідно залити водою й варити 15 хвилин. Після цього витягаємо грудку й залишаємо остигати.
  2. Для того, щоб приготувати тісто необхідно змішати борошно, яйця, молоко, цукор, сіль.
  3. Жаримо млинці в розігрітій й змащеній рослинною олією сковороді, але тільки з одного боку.
  4. Після випікання млинців необхідно селеру порізати кубиками, а цибулю півкільцями й обсмажити їх на сковороді.
  5. Грудку потрібно прокрутити в м’ясорубці, додати до овочів і обсмажувати ще біля однієї хвилини.
  6. Бульйон, що залишився від курячої грудки, потроху додаємо в сковороду з грудкою й овочами, трохи тушкуємо.
  7. Беремо млинці й викладаємо начинку на обсмажену сторону й загортаємо конвертиком.
  8. Знову обсмажуємо наші млинці з начинкою на сковороді.

Млинці на молоці з дірочками

Для приготування млинців на молоці з дірочками нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 столові ложки цукру
  • 150 мілілітрів рослинної олії
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10 столових ложок борошна
  • 150 мілілітрів води
  • 400 мілілітрів молока
  • 3 яйця

Приготування:

  1. За допомогою блендера збиваємо яйця й додаємо до них цукор.
  2. Необхідно, щоб розчинився цукор, тому дуже ретельно перемішується блендером.
  3. До отриманої маси додаємо рослинну олію й сіль.
  4. Потім додаємо воду й молоко.
  5. Дуже повільно, для того, щоб не було грудочок, всипаємо борошно.
  6. Залишаємо тісто на годину відстоятися.
  7. Змащуємо сковороду рослинною олією й починаємо випікати млинці, кожний млинець печемо по 1 хвилині.

Корисні поради:

Для того, щоб млинчики були ще смачнішими, краще додавати домашнє (сільське) молоко. Вода повинна бути обов’язково тепла й кип’ячена для того, щоб млинці були м’якими. Щоб не було грудок у нашому тісті, борошно обов’язково потрібно просівати. Олія для змащування сковороди повинна бути рафінованою. Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури. Якщо ви додасте в тісто рослинну олію, вам не прийде змащувати сковороду після випікання кожного млинця, олією потрібно змастити днище сковорідки тільки перед випіканням першого млинця.

Ссылка на основную публикацию